Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г.

11.06.2021 17:39

Най-много туристи в турския курортен регион са довели туроператорите Anex Tourizm, OTI и TUI, по данни на турската анализаторска компания Turizmdatabank. [... ]

Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой

11.06.2021 09:12

Платформата за споделено настаняване ще покрие разходите за настаняване и ще предостави надбавка за транспорт по време на програмата, стига потребителите да споделят своя опит, за да помогнат на компанията за бъдещи надстройки на продуктите й. [... ]

Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция

10.06.2021 14:53

Туроператорите и авиокомпаниите в Германия разширяват капацитета си за Турция в отговор на очаквания скок в търсенето, след като Берлин облекчи предупреждението си за пътуване до средиземноморската дестинация. [... ]

- a a a + |
 

Шефът на DER Touristik предвижда "фундаментални промени" в туризма

09.04.2021 09:57

Туристическата индустрия е изправена пред фундаментални промени в търсенето на клиенти, които ще продължат и след пандемията, смята Сьорен Хартман. Той ръководи втората по големина в Европа туроператорска група DER Touristik, чийто най-известни брандове са Dertour, Meiers Weltreisen и ITS.
Шефът на DER Touristik предвижда

Избор на места за почивка, до които сможе да се стигне самостоятелно

Една от ключовите тенденции е, че туристите все повече резервират дестинации, до които могат да се придвижат със собствените си автомобили, посочи Хартман. По отношение на германския пазар това означава по-силно търсене на почивки в Германия, в съседни страни (особено в Австрия и Швейцария) или в дестинации, които са в обхвата на шофирането като Северна Италия и Хърватия.

Все по-късни резервации

В същото време резервациите ще продължат да се правят много по-късно или в кратки срокове, като потребителите ще искат по-голяма гъвкавост в предлаганите туристически пакети и по-лесни възможности за анулирането им, прогнозира Хартман. „Клиентите научиха, че понякога не е лесно да си върнеш парите за отменено пътуване“, призна той. Това означава, че „гъвкавите тарифи“, предлагани в момента от туроператорите, може да са не само временно решение, предположи той.

Туристическите фирми се нуждаят от авансови плащания

Освен това, ако клиентите продължат да резервират в кратки срокове и изберат опции, които им позволяват да анулират само две седмици преди заминаването, това ще окаже влияние върху паричните потоци и плащанията в туристическата индустрия, посочи шефът на DER Touristik.

Туроператорите се нуждаят от авансово частично плащане на цената на пакета и след това пълно заплащане от клиента преди заминаването му, за да могат те от своя страна да направят авансови плащания към хотели и авиокомпании, подчерта той. "Хотелиерите използват това, за да обновяват обектите за настаняване, а авиокомпаниите имат (финансова) основа за туристическите си полети, обясни той. Но поради тенденцията за краткосрочно резервиране "отдавна функциониращата платежна верига е прекъсната", подчерта Хартман.

Държавната помощ нарушава конкуренцията

В резултат на това всяка компания сега трябва да разчита на собствените си финанси. „Има обаче компании, които разполага с достатъчно авоари и такива, които нямат много налични пари“, подчерта той. Групата DER Touristik, която сега генерира загуби, се финансира от печелившата си компания майка Rewe Group (където Хартман е член на борда) и не е кандидатствала за държавна помощ.

Но конкурентите й като TUI и FTI са получили мащабна финансова подкрепа от държавата на национално или регионално ниво. Хартман заяви, че конкуренцията е нарушена, ако компаниите след това използват такава финансова подкрепа за авансовите си плащания. Главният изпълнителен директор на Rewe Лионел Суке вече разкритикува държавната помощ за TUI и FTI през ноември миналата година.

Предстоят ли масови фалити?

Понастоящем няма вълна от фалити в туристическата индустрия, главно поради финансирането от държавата помощ и други правителствени програми. Но Хартман вярва, че това ще се промени. "Ще видим още фалити на туроператори", предупреди той.

Той обаче смята, че авиокомпаниите са изложени на най-голям риск, тъй като бизнес пътуванията, които са основен източник на печалбите им, ще се възстановят много по-бавно, отколкото туристическите пътувания.

Многоканални продажби

Освен това туристическите агенции също са изложени на голям „стрес“, продължи Хартман. Самият DER Touristik наскоро обяви, че ще затвори 40 от приблизително 500 агенции, с които разполага.

От една страна, пандемията стимулира цифровизацията и онлайн продажбите на пътувания. От друга страна обаче клиентите биха имали голяма нужда от информация и гаранции за сигурност. "Следователно бъдещето е в многоканалните продажби, които съчетават и онлайн, и офлайн плащанията", каза Хартман.

Като цяло Хартман остава оптимист за възстановяване на туризма през тази година. "Надявам се, че ще имаме много силна втора половина на 2021 г.", коментира той. Шефът на DER Touristik е убеден, че след пандемията хората ще искат да се насладят още повече на всичко, което сега им липсва, включително срещи с приятели и семейството, мобилност и пътувания. Информираността за устойчивост също ще се увеличи, смята той.

Източник: ITB Daily

 

Още инфо:

DER Touristik вече гледа към следващата зима

Вторият по големина турски оператор в Германия започна да приема резервации за следващата зима на фона на продължаващата несигурност относно перспективата за летните ваканции тази година.

DER Touristik сега приема резервации за началната част от планираната програма за зимата 2021/22, с широк спектър от отстъпки за ранни резервации.

Сред дестинациите на дълги разстояния клиентите могат да резервират практически всички хотели, които се предлагат на Мавриций, Сейшелските острови и в Ла Реюнион, налични са и около 60% от хотелите, предлагани в Тайланд от туроператорската група чрез брандовете й Dertour, ITS, Jahn Reisen и Meiers Weltreisen.

В допълнение, DER Touristik отвори цялата си програма за САЩ и Канада, както и около половината от зимната си програма за Латинска Америка, Карибите, Австралия и Нова Зеландия.

От дестинациите на къси разстояния, могат да бъдат резервирани около 100 хотела на Канарските острови, или като пакетни почивки, включително с полети, или като резервация само за хотел.

В Германия туроператорът предлага 50 хотела за почивка през следващата зима, като почти всички от тях вече могат да се резервират и за лятото на 2022 г. Няколко ски курорта в Австрия в популярни дестинации също са отворени за резервации заедно с избрани хотели и обиколки в скандинавските страни (Норвегия, Швеция, Финландия и Исландия).

 

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г. [11.06.2021] Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой [11.06.2021] Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция [10.06.2021] Tui създава дигитална платформа за многодневни турове [02.06.2021] Новият собственик на германската авиокомпания „Кондор“ обещава 250 милиона евро за обновяване на флота й [30.05.2021] TUI продава своя дял в хотелската верига RUI [28.05.2021] TUI пусна в продажба туристически пакети за 2022 г. [27.05.2021] Airbnb обявява големи промени, фокусирани върху гъвкавостта [27.05.2021] Три програми на DZT насърчават туристическите пътувания до Германия [25.05.2021] На разположение на туристическия бизнес е нов европейски печат за безопасност от Covid-19 [23.05.2021] Туристическата индустрия прогнозира завръщането на Турция на германския пазар [20.05.2021] С падане на ограниченията хиляди британци се готвят да пътуват на почивка в чужбина [17.05.2021] Великобритания изпадна от класацията за най-големите туристически пазари след 62,5% спад [16.05.2021] Резервациите на Airbnb скачат със засилване на търсенето на почивки [14.05.2021] Реалните събития отново ще заменят онлайн срещите [14.05.2021] TUI очаква силен летен ваканционен сезон [12.05.2021] Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com [07.05.2021] С 80% е спаднал обема на резервациите за летни туристически пакети в Германия [03.05.2021] Trivago ще си сътрудничи с TUI, за да предложи на туристите нови преживявания [30.04.2021] Ню Йорк започва през юни маркетингова кампания за 30 милиона долара [27.04.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 20:42 - Обновена на 15.06.

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни [... ]

Продължава мярката за държавна помощ за чартърни туристи

04.06.2021 10:41

Министерството на туризма продължава работа по предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

На кръгла маса бе обсъдено мястото на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България

14.06.2021 -

На Кръглата маса бяха обсъдени възможностите туризмът да бъде включен в Националния план за възстановяване[... ]

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 -

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни[... ]

Дали Booking.com е укривал милиони от данъци?

12.06.2021 -

Финансовата полиция в Генуа, Северна Италия, разследва един от най-големите доставчици на онлайн резервации[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1

България открива национално туристическо представителство във Варшава

22.02.2021 -

Това ще стане по време на работното посещение в Полша на вицепремиера и министър на туризма Марияна[... ] 1