Понеделник, 12.05.2012 г.

злободневно

25.03.2018 11:54 - Предизвикателство пред доверието

От една страна е новината за първия загинал пешеходец, блъснат от самоуправляващ се автомобил. От друга - скандалното разкритие, че личните данни на 50 млн. потребители на Фейсбук са били използвани с бизнес цел от британската компания за политически маркетинг Cambridge Analytica, ангажирана в президентската кампания на Доналд Тръмп.

26.02.2018 16:49 - Защо е обречена борбата срещу икономиката на споделянето

Традиционният бизнес и правителствата опитват, най-често чрез регулация или съдебно преследване, да отстранят платформите за споделена икономика. Неслучайно в градовете, където Uber е забранен, това най-често става след масови протести от страна на таксиметрови шофьори и компании, не че местните власти обикновено се дърпат прекалено много, пише авторът Адриан Николов в статия, публикувана на уебсайта на ИПИ.

03.02.2018 19:01 - Родопчани протестират срещу незаконна търговска дейност с моторни шейни под връх Перелик

Трагичният инцидент с моторна шейна в Боровец, при който загина четиригодишният син на транспортния министър Ивайло Московски, най-сетне трябва да накара държавните и общински власти да сложат ред при употребата на тези машини в зимните курорти.

01.02.2018 13:00 - Това лято няма да има преки полети от Новосибирск до България

Туристическият бизнес в сибирския град обсъжда новината, че за първи път от много време насам през новия летен сезон няма да има преки полети до българското Черноморие. Според местни туроператори, авиокомпания S7 Airlines се е отказала да лети до Бургас. На туристите се предлагат варианти с прекачване в Москва или Санкт Петербург.

24.01.2018 10:51 - Автогарата в Пампорово остана без отоплена чакалня и тоалетна

От 23 януари при сутрешни и вечерни температури от минус 5 на автоспирката в курорта вече не се предлага възможност на чакащите обществен транспорт туристи да поседят на кафе или чай край камина и да се сгреят в гостилничката или в магазинчето на "Данмар".

13.01.2018 17:10 - В Украйна глобиха белоруски туристи заради носене на георгиевски ленти

В украинския ски курорт Букавел глобиха на чуждестранни туристи заради исторически символи, закачени на колата им. "Ще запомнят добре къде са били!", натяквали местни националисти, които повикали полицията.

04.01.2018 12:19 - Във Великобритания забраниха ТВ-реклама на резервационна система BOOKING.com

Британски регулаторен орган разпореди да бъде спряно излъчването на рекламен клип на интернет гиганта заради заблуда на потребителите.

24.11.2017 11:58 - Близки срещи от туристическия вид

Когато планирате следващото си лято на Атонския ръкав на Халкидики, имайте предвид, че пионерът в предлагането там на „all inclusive“ за българи - софийският зет Лазарос Муратидис, напусна хотел "Акратос Бийч", за да работи за германска хотелска верига.

17.11.2017 10:48 - Пореден сблъсък между вицепремиер и туристически министър за плажовете

Бизнесът и местната власт са за запазване на преместваемите съоръжения на плажа. Те искат да има регулиране и контрол, но не и премахване на всички такива обекти, защото това щяло да доведе до отлив на туристи и загуба на работни места. Това изтъкна през Би Ти Ви министър Николина Ангелкова, която е против пълното премахване на преместваемите съоръжения, за което пък настоява вицепремиерът Валери Симеонов.

13.11.2017 10:09 - Равносметка след една изложба

За пореден път на международното изложение "Месомания","Булпек" и "Светът на млякото", имахме възможност да сравним националния имидж на хранително-вкусовата ни промешленост с европейските стандарти.

04.11.2017 09:08 - По родопските културни коридори

Родопското село Широка лъка се представя със 70-годишна театрална постановка в София, за да пробуди родолюбие и туристически интерес, а 7 затворници на лек режим от ЗО "Герзовица" искат да играят на сцената на Родопския драматичен театър-Смолян.

11.10.2017 11:20 - Кой ни лъже за броя на чуждестранните туристи у нас: туристическият министър или НСИ*

„Използваме данни за туристите на НСИ и БНБ. Ние сме министерство, работим с официални данни“, обясни Ангелкова по повод на твърденията, че има несъответствие в оповестения от нея и реалния брой туристи, посетили България.

13.09.2017 09:03 - "Театър на мегдана" в Широка лъка ще привлича посетители в родопското село

Постановката "Невястата" на Фолклорния ансамбъл "Родопа"-Смолян ще се играе при свободен вход на площада в живописното родопско село.

14.08.2017 09:44 - Масираните проверки в Слънчев бряг предизвикват различни реакции

Под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов през уикенда бяха извършени поредица от проверки в курорта Слънчев бряг. При поредната съвместна акция на институциите - част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаски регион, са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг.

17.07.2017 09:21 - Губи ли престиж и монопол у нас платформата за туристически резервации BOOKING.com?

Нововъведения, които дават възможност за безразборни и неагажиращи резервации от анонимни мобилни телефони, удрят по джоба българските хотелиери.

08.06.2017 09:58 - Троянският манастир и „Орешака“ предлагат културно-исторически туризъм за семейства с деца

Министерството на културата отвори изложба в Постоянния изложбен център в намиращото се на половин километър от манастира село Орешак, в която са показани творби на възпитаници на Националните училища по изкуствата.

18.05.2017 22:29 - Ще стане ли Летище Пловдив истинска „южна врата“ за входящия туризъм?

Станаха известни кандидатите да вземат на концесия пловдивския аеропорт.

16.05.2017 12:14 - Изборът в Трънско: чист въздух или „мръсно“ злато

Дали дилемата „екология или работни места“ в един от най-бедните краища на България ще бъде решена от насрочения за 11 юни, неделя, общински референдум по повод намерението за добив на златна руда в района на град Трън?

04.04.2017 17:37 - Полети до Атина и Загреб може да има от Летище Пловдив

Регионални полети с по-малки самолети и на по-къси разстояния е следващата задача пред Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това каза кметът на града Иван Тотев, коментирайки решението на община Асеновград да напусна Фонда.

01.04.2017 18:54 - Министерството на туризма излезе с позиция да се запази облика на Копривщица

Министерство на туризма застава категорично в подкрепа на запазването статута на град Копривщица като архитектурно-исторически резерват със съхранен автентичен облик. От ведомството призовават за обединените усилия на всички институции и заинтересовани страни за диалог в процесите на ефективното опазване на културно-историческото наследство на града и устойчиво туристическо развитие.