Понеделник, 12.05.2012 г.

18.04.2024 16:50 - България и Турция отстъпват в класацията на Which? за най-евтини дестинации

Три по-малко известни гръцки острова са най-евтините ваканционни дестинации за почивка това лято, според надзора на потребителите Which? – британската организация за защита на потребителите, която издава едноименното списание.

Тя каза, че нейното проучване показва „изненадващи“ дестинации, след като изследователи анализираха повече от 4500 пакетни ваканции, които все още са налични за резервация през първата седмица на август в 70 региона на 15 европейски страни.

В публикацията се казва: „Традиционно евтини дестинации като България и Турция забележимо отсъстват от топ 10 на най-евтините места за пакетна почивка, където вместо тях са крайбрежието на Амалфи в Италия и по-малко известни гръцки острови – дестинации, които обикновено се предполага, че са на по-висока цена.

„Част от причината за това е типът налични пакети сега. В момента крайбрежието на Амалфи, например, предлага богат избор от настаняване само със стаи, самообслужване и нощувка и закуска, които все още могат да се резервират (вместо по-скъпи пакети с пълен пансион), което означава, че цените са по-ниски. Има и много бюджетни полети до региона.

Гръцкият остров Калимнос има най-евтините пакети, като една седмица престой струва средно 847 паунда на човек. Близо зад тях са други гръцки острови: Тасос с 862 паунда на човек и Лефкада с 935 паунда на човек. Коста Брава заема четвърто място със средна цена от 952 паунда.

Венецианската Ривиера (Лидо ди Йезоло) беше най-евтиното място в Италия с 965 паунда на човек, докато крайбрежието на Амалфи беше близо до него с 977 паунда.

Скопелос в Гърция, Коста де Луз в Испания, Кампания в Италия и Малта допълват челната десетка – като последната е единствената дестинация, която надвишава 1000 паунда на човек за една седмица.

Which? също разгледа най-евтините места за ол инклузив почивка

Тенерифе предлага средно най-конкурентните цени, като престоят с ол инклузив струва1097 паунда на човек за седем нощувки.

Канарският остров Фуертевентура също е сред петте най-евтини ол инклузив дестинации със средна цена на човек от 1113 паунда.

Други опции на конкурентни цени включват: Коста Бланка, Испания, с 1103 паунда на човек; районът около Бургас в България с 1112 паунда на човек; и Даламан, Турция, с 1125 паунда на човек.

Рори Боланд, редактор на Which? Travel, каза: „Пътуването през летните ваканции е изключително скъпо и търсенето отново е високо тази година, но последният ни анализ на цените показва, че ако сте гъвкави по отношение на вашата дестинация, можете потенциално да спестите стотици лири.

Много от местоположенията, които открихме, не са тези, които непременно бихте предположили, че са най-евтините: от малки, традиционни гръцки острови до бляскавото крайбрежие на Амалфи - това лято можете да намерите изгодни сделки.“

 

Източник: TravelDaily UK

назад