Понеделник, 12.05.2012 г.

16.04.2024 17:47 - Marriott и IHG ще добавят по около 100 хотела в Европа

Хотелските гиганти не са склонни да чакат да се разраснат чрез ново строителство. Вместо това те ребрандират съществуващи сгради.

Marriott и IHG обявиха в понеделник последните си планове за разширяване в Европа. Marriott си постави за цел да добави близо 100 хотела до 2026 г., докато IHG подписа сделка за добавяне на повече от 100 хотела в Германия.

Съобщенията дойдоха, докато всички хотелски групи се стремят да поддържат или ускорят добавянето на хотели към своите мрежи. Високите разходи за финансиране забавиха новото строителство в Европа и много компании се стремят да реновират и ребрандират съществуващи обекти.

Продължаващата висока инфлация в Европа също притиска собствениците на хотели, които са или независими, или свързани с малки регионални марки, да преминат към някоя от световните хотелски марки. Международните гиганти могат да улеснят по-рентабилните надстройки на обзавеждането и да осигурят маркетингови канали, които струват по-малко от това, което по-малките хотелски компании плащат на онлайн туристическите агенции.

Европейският тласък на Marriott

Marriott заяви, че ще добави почти 100 хотела с над 12 000 стаи в Европа – най-вече в Италия, Великобритания, Испания и Турция – чрез ребрандиране на хотели или преобразуване на съществуващи сгради в хотели до края на 2026 г.

Тази група хотели е в допълнение към приблизително 250 други хотела, които се очаква хотелската верига да отвори в Европа преди 2027 г.

Marriott вече има повече от 800 хотела с близо 150 000 стаи в Европа.

30-годишната сделка на IHG

IHG и Novum Hospitality, една от най-големите семейни хотелски групи в Германия, заявиха, че ще се обединят в рамките на 30-годишна сделка.

Този ход ще удвои присъствието на IHG в Германия до над 200 хотела в близо 100 града. Това ще направи Novum Hospitality един от най-големите франчайзополучатели на IHG в световен мащаб.

„Очаква се до 108 отворени хотела NOVUM Hospitality (15 334 стаи) и 11 хотела в процес на разработка (2369 стаи) да се присъединят към системата на IHG между 2024 г. и 2028 г.“, казаха от компанията.

Например, марките на Novum Hospitality - Yggotel, Select и Novum, ще се преобразуват в марката Garner на IHG. Неговата марка Acora Living the City, с 11 открити и готови хотела, ще се преобразува в марката за удължен престой Candlewood Suites на IHG.

Двете компании създават нещо като комбинирана марка, Holiday Inn — The Niu. Хотелите на Novum Hospitality, които са били брандирани като „The Niu“, сега ще бъдат Holiday Inn — niu и ще получат всички предимства на марката IHG, очевидно без IHG официално да добави нова марка към портфолиото си.

Главният изпълнителен директор Ели Маалуф каза, че „сътрудничеството съчетава нашата световноизвестна марка Holiday Inn с висококачествена местна марка.“

назад