Понеделник, 12.05.2012 г.

15.11.2022 10:05 - Новият шеф на групата TUI оповести планове за „значителен и печеливш растеж“

Европейският номер 1 в туризма се стреми към значителен растеж на основните си пазари с нова стратегия под ръководството на главния изпълнителен директор Себастиан Ебел.

Туристическата група цели да завземе пазарен дял от конкурентите, да разшири продуктовото си предлагане с повече полети, настаняване и дейности и да привлече нови клиенти.

Ебел очерта стратегията в Лондон през седмицата, като заяви пред Travel Weekly: „Бих искал да видя значителен растеж и то печеливш растеж чрез три основни мерки.

„Едната е да се борим за пазарен дял, защото доста често сме оптимизирали това, което имаме, и сме давали място на други. Така [ние] наистина ще се борим за пазарен дял, като сме гъвкави, малко по-амбициозни, използвайки безрисков капацитет на трети страни.“

Второ, Ебел има за цел да разшири продуктовото портфолио.

Той добави: „Пазарът на дейности с платформата за обиколки и дейности на Tui Musement е може би най-големият източник на растеж. Ние сме доставчик на Booking.com и току-що обявихме партньорство с easyJet holidays. Предстоят още.”

Ебел каза: „Третият стълб са новите клиенти. Повече от 50% от клиентите на Musement не са били клиенти на Tui преди. Ако погледнем пазара на коли под наем, 50% от клиентите не са традиционни клиенти на Tui.“ Затова той обеща „повече гъвкавост във физическата търговия на дребно и онлайн, в пространството на социалните медии, за да получим повече нови клиенти“.

Той твърди: „Това трябва да са трите стълба, които да ни помогнат растем значително. Традиционните пакетни продажби на едро са важни, но най-вероятно не са източникът на растеж.

„Германия е демонстрационният пазар, където разполагаме с всички тези продукти, все още не в обемите, които се надяваме да имаме след три или шест месеца, но се движим с висока скорост и ще го разпространим и в други страни през следващите 12 месеца.

„Ние все още ще бъдем Tui, който познавате, със страхотно ексклузивно съдържание и в допълнение динамично изградени пакети, както и предлагане само на настаняване.“

назад