Понеделник, 12.05.2012 г.

17.10.2022 12:51 - Саудитска Арабия ще бъде домакин на срещата на върха на Световната туристическа организация

22-рата Световна среща на върха за пътувания и туризъм (WTTC) ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия от 28 ноември до 1 декември 2022 г.

По повод на срещата в Рияд, Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на WTTC, каза: „От самото начало, когато заради пандемията международните пътувания почти спряха, Саудитска Арабия показа пълната си ангажираност към нашия сектор. Тя изигра важна роля във възстановяването на туристическия сектор, който е от решаващо значение за икономиките, работните места и поминъка по целия свят. За това сме благодарни и искаме да отдадем признание на невероятните им усилия.“

Изследванията показват, че туристите се интересуват от посещения в Близкия изток, като туризмът в региона се очаква да нарасне с приблизително 27% през 2022 г., изпреварвайки Европа и Латинска Америка.

Сесиите по време на Срещата на върха в Рияд включват: „Туризмът и пътуванията са решение за икономиката“, „Туризмът и пътуванията са решение за планетата“, „Туризмът и пътуванията са решение за обогатяване на поминъка“, „Технологии и иновации в туризма и пътуванията“ и „Изграждане на нашето бъдеще заедно“.

„Очакваме с нетърпение нашата 22-ра глобална среща на върха по-късно тази година в Рияд, в Кралство Саудитска Арабия, за да отбележим следващия етап в продължаващото възстановяване на сектора“, каза Симпсън при закриването на последната глобална среща на върха, проведена тази пролет в Манила.

„Обещаваме ви, че следващата среща на върха в Саудитска Арабия ще бъде свежа, вдъхновяваща и възнаграждаваща“, каза Фахд Хамидадин, член на борда на Саудитската агенция по туризъм.

 

Източник: TravelDailyMedia

назад