Понеделник, 12.05.2012 г.

06.10.2022 09:38 - Хляб наш насущний... обедини религиите в столичния Интер Експо Център

В сряда, 5 октомври, в изложбения център в София бяха открити Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК, посветени на хранително-вкусовия сектор.

С общ благослов на хляба от двете основни религии беше открито изложението

 

Паралелно с тях се провежда и COPIS – българското изложение на печата и рекламата, и това е естествена симбиоза, защото хранително-вкусовата промишленост и бранша на печата и рекламата са тясно свързани.

Над 350 компании участват с щандове в бизнес форматите, които през последното десетилетие се утвърдиха като основни събития за хранително-вкусовата индустрия в страните от Централна и Източна Европа.

В Международните хранителни изложения, които през миналата година бяха посетени от 9000 души, сега участват компании от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. С мащабни колективни щандове се представят Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша.

Сред акцентите на изложенията през тази година са: БулевАрт на вкусовете, зона „Шоколад“, както и международният Пица шампионат, който е и квалификация за Световното първество по пица в Парма 2023 г.

В столичния изложбен център майсторите на пицата загряват за световното първенство в Парма, Италия

 

В изложбените зали на Експоцентъра са обособени и няколко зони: в BIO ZONE се представят сертифицирани продукти на биологичното земеделие и производство; в Green Line са разположени продукти с компоненти от лечебни и ароматни растения. Има и Остров на български храни и вина със защитено географско указание и защитено наименование за произход.

назад