Понеделник, 12.05.2012 г.

02.09.2022 14:11 - В Алонисос се състоя първата подводна сватба в Гърция

Първата подводна сватбена церемония в Гърция наскоро се проведе във водите край остров Алонисос от островната група Споради.

Млада двойка размени брачните си обети в зашеметяваща подводна зона край бреговете на Алонисос на 29 август. Церемонията по гражданския брак беше извършена от кмета на Алонисос Петрос Вафинис, който също така притежава лиценз за гмуркане и е упълномощен да провежда подводни граждански сватби.

Церемонията се проведе при спазване на необходимите мерки за безопасност и внимание към детайла чрез използване на специално водоустойчиво оборудване.

По време на церемонията младоженците си размениха клетви и свалиха маските си, когато дойде време за традиционната брачна целувка.

Церемонията беше заснета с подводна камера и прожектирана на живо на голям екран на брега, предлагайки възможност на гостите на сватбеното тържество да се насладят на церемонията.

 „Искаме да отворим нов пазар за Гърция и по-специално Алонисос – остров, който се превърна в международна дестинация за гмуркане“, каза кметът.

Тази година Алонисос посрещна стотици гмуркачи от цял свят, които посетиха близкия район Перистера, дом на първия подводен музей в Гърция, който включва останки от кораб от 5-ти век с повече от 3000 непокътнати амфори.

Източник: gtp

 

назад