Понеделник, 12.05.2012 г.

24.07.2022 11:15 - Фестивал на етносите, багрите и котленския килим привлича туристи в Котел

Събитието, което се организира от община Котел, е от 29 до 31 юли в парк „Изворите“ в града.

Към познатите 4 импровизирани села на етносите тази година за първи път ще има и пето – на Република Корея. За първа година пред своите гости от близко и далеч ще се появи и фестивалната кукла –  Котленчето, което е събирателен образ на всичко, символизиращо фестивала. Най-малките да се готвят за много изненади и игри в „Омагьосаното село на Баба Яга“, „Къщичките на джуджетата“, както и в „Работилницата на елфите“.

В програмата на фестивала са включени както традиционния занаятчийски базар, демонстрацията на тъкане и естествено багрене на вълна, изложението на котленски килими, така и представяне на гръцки килими, експозиция на котленски носии, просфорни печати, женски накити и две фотоизложби – „Спомени от Котел“ и „Котленските килимарки“.

Фестивалът ще бъде открит официално на 30 юли /събота/ от 11 часа. Неговото начало ще бъде дадено на малката сцена пред едноименния хотел в парка, след което всеки ще може да се наслади на традиционните обичаи, носии или храни на отделните култури, представени в община Котел, а също и на гостите от Република Корея.

назад