Понеделник, 12.05.2012 г.

28.05.2022 17:30 - Пет милиона британци планират вътрешни пътувания за платинения юбилей от коронясването на кралицата

Проучване на британската национална туристическа организация VisitEngland посочва, че 5,3 милиона британци определено планират почивка за една нощ в Обединеното кралство по време на удължения уикенд за Platinum Jubilee Bank Holiday.

Това ще даде тласък на икономиката с приблизително 1,2 милиарда британски лири, които ще похарчат британците по време на честванията.

Проучването на VisitEngland „Platinum Jubilee Weekend Trip Tracker“ също показа, че повече от една трета, или 19 милиона, планират да участват в дейности за празнуване на платинения юбилей /70 години от коронясването на кралица Елизабет Втора/.

Главният изпълнителен директор на VisitEngland Патриша Йейтс каза: „Дългият уикенд ще донесе така необходимия тласък за туристическата индустрия и дестинациите сега, когато летният сезон започва.“

Проучването също така показа, че други 2,6 милиона души все още се колебаят дали да пътуват с нощувка във вътрешността на страната през дългия уикенд. Най-често посочваните причини за това са: „чакам да видя какво ще е времето“, „чакам да видя дали мога да си го позволя“ и „не знам къде бих искал да отида“.

 

Източник: TravelMole

назад