Понеделник, 12.05.2012 г.

26.02.2022 18:20 - Хобитата, упражнявани заради локдауна, са следващата голяма тенденция в туризма през 2022 г.

След почти две години на блокиране и ограничения, пандемията даде на много хора уникална възможност да се върнат към корените си, да опитат нови неща и да намерят нови, или дори да преоткрият минали, хобита. Това обаче едва ли е изненадващо, тъй като многобройните ограничения и рокдауни не предлагат нищо друго освен увеличено количество свободно време и насърчение да се поддържаме във форма и здрави.

Изследвания от British Medical Journal показват, че това „време на почивка“ всъщност е допринесло за нарастване на интереса и ангажираността с физическата активност, като Sport England разкрива, че 62% от възрастните смятат, че да бъдат активни сега е по-важно, отколкото преди пандемията.

Едно хоби, което процъфтява в резултат на Covid-19, е колоезденето; спортът е отбелязал зашеметяващо увеличение от 200% след първия локдаун през март 2020 г., разкри Министерството на транспорта на Великобритания. Сега, след близо две години, популярността на хобито на две колела остава висока. Всъщност 72% от търсещите приключения туристи признаха, че планират да предприемат дейности сред природата и на открито при следващото си пътуване, по-специално колоездене, според доклад на Асоциацията за търговия с приключенски пътувания.

Това изследване предполага, че 2022 г. ще бъде година, в която хората ще се стремят да комбинират тези новооткрити страсти с почивка в чужбина.

назад