Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

WTTC: изкуственият интелект вече е готов да оформя бъдещето на пътуванията и туризма

20.04.2024 10:07

Нови доклади от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) и Microsoft подчертават трансформиращата сила на изкуствения интелект (AI) и ролята му при определяне на бъдещото развитие на пътуванията и туризма. [... ]

Тейлър Суифт ли е най-важният човек в туризма?

16.04.2024 09:49

Този въпрос се поставя все по-често след съобщението, градовете в САЩ, имали късмета да са домакини на туртего Eras Tour на попзвездата, са отбелязали ръст от над 7% на месечните приходи от хотелски стаи. [... ]

Боровец изпраща успешен зимен сезон

11.04.2024 20:02

Този сезон за зимния ни курорт бе успешен, отчетоха председателят на Съюза на собствениците и хотелиерите в курортен комплекс "Боровец" и изпълнителен директор на хотел "Рила" Благовеста Томова и Мария Шейнова от дружеството "Бороспорт", което стопанисва инфраструктурата. [... ]

- a a a + |
 

Израелски-палестинският конфликт се отразява на броя на туристите от този регион в черноморските хотели

12.01.2024 17:40

Това посочи Веселина Попова, генерален мениджър на хотели в Бургас и Варна, като изтъкна, че друг проблем за по-ниската заетост на хотелите е липсата на събития, които да привлекат туристи през зимата в двата черноморски града.

Израелски-палестинският конфликт се отразява на броя на туристите от този регион в черноморските хотели
Отчитаме спад в броя на израелските туристи след началото на военния конфликт между Израел и Палестина. Във варненския хотел "Черно море" тази тенденция бе отчетлива. Това коментира Веселина Попова - клъстър генерален мениджър на хотели "България" - Бургас и "Черно море" – Варна, по време на конференцията "NextHome Black Sea" 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти“, която беше открита в бургаския хотел.

"Хотелите, които имаме в Бургас и Варна, са почти идентични. Единствената разлика е по отношение на целогодишната заетост. Във Варна тя е малко по-висока, като през 2023 г. отчетохме най-високата заетост. Добри бяха и резултатите в Бургас", посочи Попова. Тя добави, че въпреки добрите резултати, проблем остава липсата на достатъчно атрактивни събития през месеците извън активния летен туристически сезон, които да привличат туристи.

"През зимата във Варна не се случва почти нищо. Изключваме театралните постановки, оперните спектакли и няколко по-малки събития. В Бургас ситуацията е идентична. Във Варна обаче положението облекчават полетите до Летище Варна, сред които е и редовната линия София - Варна. Голяма част от посещенията във варненския ни хотел са бизнес клиентите, част от гостите ни се възползват и от възможностите за хазартен туризъм. До преди два месеца посрещахме много израелци. За съжаление към момента това не е така по ясни за всички ни причини. Има някакви наченки на възстановяване на този пазар, но още е твърде рано да правим някакви положителни прогнози за настоящата година", каза Веселина Попова.

 

Още инфо:

Израелски-палестинският конфликт се отразява на броя на туристите от този регион в черноморските хотели
Туристическият бранш по Южното Черноморие продължава да се възстановява от ударите, които претърпя през последните няколко години – ковид пандемия, войната в Украйна, тежката инфлация. Нужно е Област Бургас да представи общ туристически продукт зад граница. Считам, че инициативата на Министерството на туризма, която финансира общински проекти в областта за реклама на стратегически пазари за нашата страна, е стъпка в правилната посока.

Това коментира заместник-кметът по въпросите на туризма и спорта в община Бургас Манол Тодоров по време на конференцията "NextHome Black Sea" 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти, която се беше открита в хотел "България" от изпълнителния директор на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (Bulgarian Association of Hotel Executives – BAHE) Георги Дучев.

"Мисля, че вече трябва да говорим за туризъм в Бургаски регион, представяйки цялата област. В следващите месеци планираме срещи с всички общини в региона, за да можем да представим областта като общ туристически продукт, чрез конкретни проекти, финансирани от министерството на туризма. Основната цел на всички от сектора тук е да имаме по-дълъг сезон. Това е свързано не само с нещата, които ще предложим, но и с транспорта на туристите. Проблем в момента е липсата на достатъчно полети до Летище Бургас през зимните месеци", каза Манол Тодоров.

По думите му преговорите с авиокомпаниите, които да осъществят летателни програми в Бургас, се случват трудно. Заместник-кметът добави, че администрацията в Бургас води нови разговори с една от големите авиокомпании.

"Съвсем скоро трябва да представим и маркетинговите планове, с които ще се рекламираме през тази година в страни като Великобритания, Полша, Чехия, Словакия и други по програмата на Министерството на туризма. Ще имаме билбордове и силно дигитално присъствие. Трябва да започнем възможно най-скоро с изпълнението на тази рекламна стратегия, защото подготовката за новия летен сезон вече започна", посочи Тодоров.

 

Източник: БТА

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

WTTC: изкуственият интелект вече е готов да оформя бъдещето на пътуванията и туризма [20.04.2024] Тейлър Суифт ли е най-важният човек в туризма? [16.04.2024] Боровец изпраща успешен зимен сезон [11.04.2024] Биометричните данни са ключът към по-интелигентното дигитално пътуване [06.04.2024] Асоциацията на българските авиокомпании представи анализ за летище София като център за транзитни полети [27.03.2024] Малта отчита намаляване на средния престой на чуждестранните туристи [24.03.2024] Как туристически експерти оценяват присъединяването на България и Румъния към Шенген [21.03.2024] Как туристическите марки могат да превърнат клиентските данни в повече директни резервации [15.03.2024] Германският туроператор DER-Touristik отчита растящ интерес сред германските туристи за предстоящото лято [04.03.2024] Хотелиерите у нас очакват между 10 и 15% ръст на бизнеса си през 2024 г. [29.02.2024] Tui Group критикува германското правителство за авиационната политика [26.02.2024] БХРА настоява за законови промени за уреждане на статута на националните курорти в България [21.02.2024] ECTAA започна програма за посланици на туристическата индустрия [19.02.2024] Хотелите са под натиск да отговорят на конкуренцията на OTA за привличане на клиенти [14.02.2024] Изкуствен интелект в хотелския маркетинг: приложение и перспективи [08.02.2024] Сливанията на европейския авиационен пазар тревожат туристическия бизнес [01.02.2024] WTTC: туристическият бизнес трябва да приеме изкуствения интелект [30.01.2024] Класация посочи най-добрите хотели в България [25.01.2024] Предлагането на полети само за възрастни е нововъзникваща тенденция [20.01.2024] Франция остава най-популярната дестинация в света за международните туристи [17.01.2024]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Jet2holidays разширява програмата си за България

25.03.2024 14:17

Британският туроператор добавя пакети за почивка в созопол към прогамата си в България за лято 2024. [... ]

"Слънчев бряг" да стане селище, предлага браншова организация

20.03.2024 15:01

Курортният комплекс "Слънчев бряг" да стане селищно образувание, ако трябва и град, след като държавата [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Амстердам забранява отварянето на нови хотели

19.04.2024 -

Вече няма да позволява строителство на нови хотелски сгради като част от борбата срещу масовия туризъм,[... ]

България и Турция отстъпват в класацията на Which? за най-евтини дестинации

18.04.2024 -

Три по-малко известни гръцки острова са най-евтините ваканционни дестинации за почивка това лято, според[... ]

Консорциум с доминиращо американско участие поема туроператора FTI Group

18.04.2024 -

Консорциум, ръководен от американската частна инвестиционна компания Certares, пое германската FTI Group,[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Над 190 000 туристи са посетили Банско през тази зима

17.04.2024 -

Данните сочат, че реализираните нощувки през зимния сезон са над 656 000. Сравнение с предходния зимен[... ] 1

За първи път пътеводител на фламандски език за Черноморското крайбрежие на България

08.03.2024 -

Издателство „Фрийстайл пъблишинг“ публикува пътеводителя "Българското Черноморие: от Дуранкулак[... ] 1

В Пловдив "Старинният град" и "Капана" са капани за автотуристи

06.02.2023 -

Звездите на хотелите там са повече от местата за паркиране, установява автотуристът, избрал да прекара[... ] 6