Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

TUI успешно удължи съществуващите си кредитни линии от 2,7 милиарда евро с още две години.

26.05.2023 17:16

Падежът на синдикираната кредитна линия от 19-те банки и федералната KfW ще бъде през юли 2026 г. [... ]

IATA: с 35% повече са резервациите за полети през това лято в сравнение с 2022 г.

18.05.2023 10:13

Проучване на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) сред 4700 пътници в 11 държави установи, че 79% от пътуващите планират пътуване между юни и август. [... ]

Шефът на TUI вижда малък шанс за изгодни оферти от в „последния момент“ през Лято 2023

09.05.2023 09:38

Офертите в последния момент и евтините полети ще бъдат дефицитни това лято, смята Себастиан Ебел, ръководител на Tui Group. [... ]

- a a a + |
 

Как ще пътуваме през 2033 година?

08.02.2023 17:47

Отговор на този въпрос търси ново проучване, поръчано от Amadeus и извършено от глобалната изследователска компания Northstar Research Partners. То определя четирите нови профила на утрешните туристи – Traveler Tribes /"туристически племена"/, които ще се появят през следващото десетилетие

Как ще пътуваме през 2033 година?

Проучване на фирмата за туристически технологии Amadeus идентифицира четири различни типа туристи, наречени „туристически племена“, които ще се появят през следващите 10 години и ще трябва да бъдат обслужвани от отделите за бизнес пътувания и по-широката туристическа индустрия.

Профилите на туристите на бъдещето, са изградени въз основа на глобално проучване на над 10 000 туристи от 15 пазара, интервюта с експерти интервюта, 5,8 милиона точки от данни и прилагане на техники за психографско сегментиране

Тъй като приблизително 474 милиона туристи са пътували по света между януари и юли 2022 г. в сравнение със 175 милиона през 2021 г., ясно е, че международният туризъм продължава да се възстановява.

Глобалното изследователско проучване – Traveller Tribes 2033 – третото от поредица, стартирала през 2007 г., определя четири „туристически племена“, които ще се обособят през следващите 10 години. Това е направено чрез изследване на бъдещите сили на промяната, трансформиращи туризма и пътуванията, заедно с нововъзникващите черти, поведение и предпочитания на туристите, за да разбере какво точно ще искат те след десетилетие.

Много от туристите ще бъдат отворени към нови и нововъзникващи технологии и ще искат да пътуват по по-устойчиви начини. Но тъй като някои от тях са загрижени за разпространението на технологиите и нарастващата нужда от киберсигурност и поверителност на данните, индустрията трябва да работи заедно, за да гарантира, че всички пътуващи ще се възползват от технологичния напредък.

Преминавайки отвъд ограниченията на традиционната сегментация, този психографски подход идентифицира четири ключови туристически племена, които вероятно ще бъдат доминиращи през 2033 година:

„Развълнувани експериментатори“ /Excited Experientialists/ – тази група има подход „опитайте и вижте“ към живота и пътуването. 44% са без деца и имат среден до висок доход с гъвкави възможности за работа, което им позволява лесно да изследват света. Те имат подход "Живееш само веднъж" (YOLO). Те са по-склонни от другите пътници да действат по инстинкт, което ги прави „антипланиращи“, предпочитайки по-малко предвидими и по-вълнуващи изживявания при настаняване. Те също така са отворени към технология, която им помага да „ускорят“ определени аспекти от пътуването си, като много от тях очакват да използват изкуствен интелект (AI) в средата на летището.

„Създатели на спомени“ /Memory Makers/ – тази група използва по-опростен подход към пътуването: да създава спомени и да посещава места. 44% са на възраст 42 и повече години и имат обичайно поведение при пътуване. Бъдещето може да бъде плашеща перспектива за тях. Те поставят хората на първо място и отдават по-малко значение на технологиите и устойчивостта, успокоени от съществуващите методи. Въпреки скептицизма си по отношение на технологиите обаче, те са развълнувани от предварителни обиколки с виртуална реалност (VR) и разширена реалност (AR), като мнозинството се очаква да използват VR обиколки, преди да направят резервация.

Travel Tech-fluencers –  включва по-млади бизнес пътници /48% от групта са на възраст под 32 г./, които са фокусирани върху използването на различни видове технологии, но също така искат да могат да използват по-устойчиви транспортни опции като повече се интересуват отвъзможностите за устойчивост, свързани с начина на пътуване, отколкото къде ще отседнат.

Проучването установява, че използването на биогорива за полети се разглежда като най-вероятният начин за подобряване на устойчивостта на пътуването до 2033 г., въпреки че мнозинството от респондентите (63 процента) заявяват, че не биха били склонни да плащат допълнително за полет, задвижван от устойчиви гориво.

Други методи за по-устойчиво пътуване включват провеждане на повече виртуални срещи, използване на въглеродни калкулатори за измерване на въздействието на пътуванията върху околната среда и дори ограничаване на колко мили е разрешено на хората да пътуват в международен план.

„Пионери изследователи“ /Pioneers Pathfinders/ – хората в тази група живеят забързано, винаги търсейки следващото си приключение. 82% от тях са на възраст между 23 и 41 години. Обичат да планират, но не се страхуват от риска и са отворени за нови преживявания. Тази група е по-склонна от другите да позволи на устойчивостта да повлияе на техните решения. Те също така ще се чувстват много удобно да използват всички форми на алтернативни методи на плащане през 2033 г., независимо дали чрез криптовалута или в среда на виртуална реалност.

Дециус Валморбида, президент по пътуване в Amadeus: „Като индустрия искаме да изградим преживявания при пътуване, които са едновременно вдъхновяващи и вдъхновени. И можем да направим това само като разберем какво искат пътуващите сега и в бъдеще. Докато гледаме напред, е ясно, че това, което ще изисква „Развълнуваният опитен човек“, ще бъде различно от това на „Създателя на спомени“. С напредването на технологиите чрез AI, биометричните данни и Метавселената ние сме в състояние да предоставим по-персонализирани пътувания, които отговарят на нуждите на различни типове туристи – независимо дали става дума за желание за скорост, комфорт, увереност или вълнение.

Пако Перес-Лозао Рютер, президент по хотелиерство в Amadeus: „Пътуването е свързано с местата, в които отсядаме, дестинациите, които посещаваме, преживяванията, които имаме. За много от нас е важно, когато пътуваме, да имаме положително въздействие върху местата, които посещаваме, и това вероятно ще се засилва в бъдеще. Предпочитанията ни като туристи продължават да се развиват и това проучване ни дава поглед към бъдещето. Имаме различни нужди в зависимост от вида на пътуването, с кого пътуваме и какво търсим. Предизвикателството за индустрията е да се адаптира към променящите се предпочитания на хората, като гарантира, че дестинациите и местата предоставят това, което пътниците искат.“

 

С цялото проучване може да се запознаете тук

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

TUI успешно удължи съществуващите си кредитни линии от 2,7 милиарда евро с още две години. [26.05.2023] IATA: с 35% повече са резервациите за полети през това лято в сравнение с 2022 г. [18.05.2023] Шефът на TUI вижда малък шанс за изгодни оферти от в „последния момент“ през Лято 2023 [09.05.2023] London Gatwick с нова бранд и инвестиционна стратегия [03.05.2023] „Турски авиолинии“ планира да удвои флота си за десет години [24.04.2023] 1,5 млрд. евро годишно губи България от липсата на държавна политика в областта на културния туризъм [22.04.2023] ChatGPT може радикално да подобри продажбите в туризма [12.04.2023] Цените на хотелите в Европа се покачват доста над инфлацията [10.04.2023] Руският туроператор "Солвекс" обяви прекратяване на дейността си [01.04.2023] ChatGPT: доколко бързо ще навлезе в туризма? [22.03.2023] Българите продължават да пътуват до Турция въпреки земетресенията [14.03.2023] Три нови технологични тенденции, които ще направят революция в туристическата индустрия [05.03.2023] TUI стартира платформа за туристически обиколки [04.03.2023] Хотелиери: инфраструктурата в Слънчев бряг не се поддържа добре [03.03.2023] Рентабилността при хотелите в България остава под въпрос, показва ново допитване [01.03.2023] Островите дават на Гърция предимство в туризма пред конкурентите [01.03.2023] Повечето туристи, които резервират ваканционни турове онлайн, не могат да си спомнят къде са ги направили [23.02.2023] Как новите концепции за курорти могат да разширят възможностите за гостоприемство [21.02.2023] TUI отчита намаляване на загубата си и силен ръст на летните резервации [14.02.2023] TUI се насочва към онлайн хотелски резервации [03.02.2023]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Търсят се нови самолети, но има ли кой да ги произведе?

22.05.2023 14:31

През последните месеци се наблюдава рязко покачване на поръчките за нови самолети от страна на големи [... ]

Туристическа такса до 150 долара може да бъде въведена на остров Бали

07.05.2023 10:19

Индонезия най-накрая потвърди, че обмисля да въведе туристическа такса за посещение на популярния [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Транспортният министър нареди проверка за самолета, кацнал на летището във Варна вместо в София

29.05.2023 -

Проверка на ситуацията от петък, 26 май, при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания[... ]

Европейската туристическа комисия избра Мигел Санс за нов президент

29.05.2023 -

Мигел Санс от Националната туристическа организация на Испания беше избран за нов президент на Европейската[... ]

Произведен в Китай пътнически самолет извърши първия си търговски полет

28.05.2023 -

Китайският пътнически самолет C919 извърши първия си търговски полет в неделя, отбелязвайки знаков момент[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

В Пловдив "Старинният град" и "Капана" са капани за автотуристи

06.02.2023 -

Звездите на хотелите там са повече от местата за паркиране, установява автотуристът, избрал да прекара[... ] 5

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 32

Китай е домакин на Първата световна конференция за хранене и туризъм

27.08.2018 -

Събитието ще се проведе на 5-6 септември, едновременно с международното туристическо изложение TTM в[... ] 5