Потребител: анонимен

злободневно

Собствениците на руски частни самолети сменят Италия и Германия с Турция и Казахстан заради санкциите

10.11.2023 17:26

През двете години преди войната в Украйна, частен Боинг 737, свързан с руския олигарх Владимир Евтушенков, прекоси света, обхождайки Френската Ривиера, Малдивите и Сейшелите заедно със световните столици и финансови центрове. [... ]

Китайските туристи се завръщат, но не и в Тайланд

07.11.2023 15:31

За китайските туристи в Банкок 76 Garage, ресторант на открито в северните покрайнини на тайландската столица, отдавна е на върха в списъка с места за посещение. И те отиват там не заради храната, а заради сервитьорите. [... ]

Как гледат в Германия на почивките сега в Египет и Йордания?

19.10.2023 17:55

Тъй като темата напоследък е актуална и в България заради опасенията на туристи, които са се записали за екскурзии в тези страни, намиращи се близо до горещата зона Израел – ивицата Газа, ето какво пише за туристическите пътувания в този регион авторитетното германско издание fwv. [... ]

- a a a + |
 

Как Metaverse променя туристическата индустрия

12.11.2022 22:10

Индустриите в световен мащаб постепенно осъзнават значението на непрекъснато нарастващото развитие на метавселената технология, включително индустрията за пътувания и туризъм. Очаква се Metaverse за туризма да промени изцяло смисъла на пътуването, извеждайки изживяването на клиентите на изцяло ново ниво.

Как Metaverse променя туристическата индустрия

Разграничението между това, което е физическо, и това, което е цифрово, все повече се размива. Метавселената и нейните ефекти върху множество индустрии и начина, по който живеем живота си, вече са в центъра на обществения интерес. Най-новите разработки в технологията на метавселената вдъхновиха множество индустрии да започнат да приемат този сложен инструмент и туристическият сектор не прави изключение.

Неотдавнашната пандемия не само прекъсна временно туристическия бизнес, но и показа уязвимостта на индустрията. С нарастващите случаи на природни бедствия и несигурността, предизвикана поради глобалното затопляне и други фактори, има голяма вероятност хората да поискат да преминат към местни пътувания вместо международен туризъм. Тези недостатъци служат за подчертаване на някои от най-значимите начини, по които идеята за метавселена за туризма оказва влияние върху туристическия сектор. Поглъщащите виртуални светове имат потенциал да подобрят начина, по който потребителите взаимодействат с дестинациите и дори да заменят в някои случаи реалното пътуване, без да оказват отрицателно въздействие върху индустрията.

Метавселената има потенциала да предостави някои от най-завладяващите изживявания при пътуване през следващите години. По-голямата част от клиентите са склонни да изпробват продуктите, преди да направят покупка. Чрез предоставянето на виртуални преживявания на туристите преди резервирането на ваканциите, метавселената има потенциал да промени изцяло туристическата индустрия. Това ще разшири идеята за „опитайте, преди да купите“.

Метавселената все повече се разглежда като катализатор, а не като заместител на съществуващите технологии. В резултат на това бизнеси като хотелски вериги, туристически компании, туристически агенции и други могат да рекламират своите услуги чрез метавселената. Така метавселената има силата да влияе върху начина, по който се извършват туристическите пътувания. Очаква се метавселената да има по-голямо въздействие върху туристическата индустрия, подобрявайки потребителското изживяване и комуникация, тъй като се появяват повече опции за пътуване и туризъм в метавселената.

Въпреки че е от решаващо значение да се разбере как метавселената засяга туристическата и хотелиерската индустрия, собствениците на туристически бизнес, предприемачите и други ключови лица, вземащи решения, също трябва да са наясно с истинските предимства на пътуването в метавселената. Ето някои примери за това как този тип технологична тенденция за пътуване може да помогне на бизнеса да се възползва от метавселенския туризъм:

Как Metaverse променя туристическата индустрия

1. Вдъхновяващи покупки за виртуален туризъм

Едно от основните предимства на метавселената за туризма е, че може да насърчи туристите да изпробват виртуални посещения на желаните от тях дестинации. Например, използвайки интерактивно виртуално изживяване, което може точно да изобрази пейзаж от реалния свят, посетителите могат да получат изчерпателна представа за определен регион, преди да го посетят. По същия начин бъдещите пътешественици могат да използват изживяване с виртуална реалност, за да разберат какви удобства предлага дадено място и разстоянието до избрани от тях места. С помощта на метавселената туристите могат да се мотивират и да приключат с резервацията или покупката.

2. Ускоряване на процеса на резервация

Освен че вдъхновява покупките за виртуален туризъм, метавселенският туризъм значително подобрява изживяването при резервации, като предлага полезни данни, които никога преди не са били предавани, поне не толкова точно. В резултат на това вероятността потребителят да продължи процеса на резервация, вместо да я отмени, се увеличава. Например, хотелите могат да използват обиколки с виртуална реалност, които позволяват на гостите физически да се разхождат в това, което е възпроизвеждане на хотелските помещения и им дава представа за размера на стаите, местоположението на хотела и наличните удобства в него. Туристическите агенти, от друга страна, могат по подобен начин да използват VR, за да предоставят на клиентите си обиколка с реалистични впечатления от дестинация, която искат да посетят.

3. Нарастващ обем на резервациите

Метавселената предлага увеличаване на обема на резервациите. Двата споменати по-горе елемента се комбинират, за да се постигне това. Когато става въпрос за резервиране на консиерж приложения за хотели, полети, ресторанти и други услуги, технологиите за пътуване с виртуална реалност и добавена реалност първоначално могат да вдъхновят, но с течение на времето тези преживявания стават още по-образователни, приятни и ценни като инструмент за влияние върху решенията за покупка.

Виртуални търговски изложения

Епидемията от COVID-19 оказа отрицателно въздействие върху търговските изложения, изложения и подобни събития, което наложи преместването им в интернет. Решенията за метавселенски туризъм могат да помогнат за издигането на тези онлайн събития и подобряването на изживяването на потапяне. Социалните взаимодействия, които са осъществими във физическа среда, могат да бъдат дублирани чрез VR, използването на аватари или чрез алтернативни методи в допълнение към преместването на събитията в цифровата среда.

VR туризъм

Метавселенският туризъм и AR/VR технологията за развитие са взаимосвързани, но VR туризмът може да подобри сценария. VR преживяванията могат или да намалят, или да премахнат необходимостта от физическо пътуване, или да предоставят по-ценни преживявания, за да го подобрят. Обиколките във виртуална реалност може вече да предоставят реалистични изживявания, позволявайки на хората да се отдадат на разглеждане на забележителности от дивана в дома си. Това вече е толкова напреднало, че много виртуални места за туризъм се използват за виртуално домакинство на бизнес срещи, концерти и други форми на забавление.

Включването на разширена реалност при вземане на решения за пътуване и туризъм в метавселената би било много полезно, за да позволи на клиентите да проверят дестинация, преди действително да я посетят. Преди да изберете дестинация, можете да сравните сайтове, да определите дали дадена атракция си заслужава или да разгледате даден хотел. Преди да го изберете.

Настоящите методи за планиране на ваканция, които включват четене на блогове и публикации и гледане на видеоклипове в YouTube, ще бъдат значително изпреварени от това ново потапящо изживяване. Вградена AR технология може да ви преведе през вашето виртуално посещение подобно на екскурзовод, подобрявайки реализма на изживяването.

Виртуални атракции

Основната причина за възхода на туризма в метавселената е раждането на виртуални атракции като тематични паркове, музеи, зоологически градини и т.н. Това може да предложи и значителни предимства за бизнеса. Например, тематичен парк, който може да бъде достъпен виртуално, не е ограничен от спазването на строги правила за безопасност, както в реалния тематичен парк. Виртуалният музей също не трябва да има действителни исторически артефакти, но може да бъде домакин на виртуални реплики на практически всякакви експонати, дори от отминалата епоха.

ЖП гари и летища

Понякога претъпканите райони може да изглеждат плашещи, особено ако пътувате със семейство и малки деца. Подобни проблеми възникват в пренаселените летища с множество терминали. През по-голямата част от времето туристите са тези, които изпитват затруднения да се ориентират в тези места, особено ако го правят за първи път. Туристите, които са имали опит в метавселената, може да се чувстват по-спокойни със заобикалящата ги среда при такъв сценарий.

Историческо пътуване

Сегашното поколение може да не е в състояние да посети египетските пирамиди в цялото им древно великолепие. Но може ли това желание да се сбъдне в метавселената? Използването на метавселената за симулиране на възстановяването на исторически структури в целия им предишен блясък е възможно. Пътуващите ще могат да направят това, за да изследват миналото и да изпитат живота такъв, какъвто е бил в историята.

В метавселената има безброй възможности за туризъм. Индустрията на пътуванията и туризма, която включва хотелиерството, авиокомпаниите, круизите и други сектори, може да просперира от появата на метавселената. Тъй като метавселената все още е в ранните си етапи, различните хора в момента имат различни мнения за нея. Но нещата се развиват бързо, тъй като по-утвърдени бизнеси като Facebook, Microsoft, Google и някои други започнаха да инвестират в този сектор. Това подобрява различните стандарти и технологии, създавайки по-развита и автентична метавселена. По-младите поколения може да се адаптират към нея с непостижима скорост. Няма да мине много време, докато хората осъзнаят, че метавселената е реална и е тук завинаги.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Собствениците на руски частни самолети сменят Италия и Германия с Турция и Казахстан заради санкциите [10.11.2023] Китайските туристи се завръщат, но не и в Тайланд [07.11.2023] Как гледат в Германия на почивките сега в Египет и Йордания? [19.10.2023] Пътуването със самолет скоро може да бъде ограничено от лични въглеродни квоти [15.10.2023] Кризисен спад на туризма в румънската част на Дунавската делта [26.09.2023] Неврокопският владика предостави сграда-шедьовър за Международния младежки фестивал по китара в Гоце Делчев [07.09.2023] България: Слаб летен сезон заради войната в Украйна [05.09.2023] Как руските авиокомпании продължават да летят въпреки западните санкции [26.08.2023] До 41 пъти над нормата са замърсени плажове по Южното Черноморие [17.08.2023] „Гражданска въздухоплавателна администрация“ изиска от „Уиз Еър“ план за преодоляване на закъсненията и отмяната на полети [11.08.2023] Маса за един – забравете! Ресторантите в Барселона отказват самостоятелни вечери в полза на туристически групи [09.08.2023] Ето как „селфита на летището“ могат да съсипят ваканцията ви [06.08.2023] Туроператори искат промяна в програмите на МОН за субсидирани почивки на ученици [31.07.2023] Горещините и пожарите тази година ще наложат промяна в масовия туризъм [30.07.2023] Гореща вълна в Европа 2023: колко дълго ще продължи и безопасно ли е да се пътува? [18.07.2023] Президентът на руските хотелиери призова колегите си от Крим за отговорно поведение след взрива на Керченския мост [17.07.2023] В Шабла няма замърсяване на морето, чакат се много туристи [30.06.2023] Дубровник е най-пренаселеният с туристи град в Европа [20.06.2023] Hotels.com разкрива кои са най-необичайните поръчки за обслужване по стаите в хотелите [14.06.2023] В София се провежда международна конференция “Образование и умения в здравния и уелнес туризъм” под егидата на СОТ [03.06.2023] 1

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

България е сред водещите дестинации за здравен туризъм в Европа

22.11.2023 14:23

Това заяви министър Зарица Динкова при откриването първия по рода си форум, представящ страната ни [... ]

Лято 2023: Входящият туризъм в страната е възстановен на 90% спрямо 2019 г.

14.11.2023 15:18

Министерството на туризма обработи последните данни от Националния статистически институт (НСИ), които [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

НСИ: Българският туризъм надмина нивото от 2019 г.

27.11.2023 -

Броят на пътуванията на българи в чужбина и на посещенията на чужденци в България през октомври надмина[... ]

Полетите на Летище Пловдив се изпълняват по разписание независимо от зимната обстановка

26.11.2023 -

Въпреки усложнената метеорологична обстановка на Летище Пловдив, полетното разписание се изпълнява[... ]

70% от местата за настаняване в Сандански са заети за празниците

25.11.2023 -

Резервациите за коледните и новогодишните празници в града са на нивото от миналата година, отчитат[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Вместо да стане туристическа атракция, жп линия до гр. Елена отива за скрап

10.04.2011 - Светослав Стефанов

Двама министри обещаваха запазването на железния път, за който навремето хората събирали пари и материали. [... ] 2

Компютрите буквално ни влизат под кожата

13.08.2011 -

Скоро може да носим своя компютър или мобилен телефон под блузата си. Това става възможно с изобретяването[... ] 1

Терминатора глобен два пъти в Австрия за тютюнопушене на забранени места

09.08.2011 -

Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е бил глобен два пъти в родната си Австрия за нарушение[... ] 2