Потребител: анонимен

злободневно

Бъдещето на пакетните почивки е заложено на карта

01.12.2022 14:28

Европейската туристическа асоциация ECTAA критикува факта, че Европейската комисия иска да наложи лимит на авансовите плащания на туроператорите като част от директивата за пакетните пътувания, докато авиокомпаниите трябва да бъдат освободени от тази мярка. [... ]

Ще предизвика ли хаос по границите новата система за влизане в ЕС?

26.11.2022 10:42

От следващата година влизането в Европейския съюз за граждани на държави извън съюза е на път да стане по-сложно. Новата система за влизане и излизане (EES) трябва да влезе в сила от май 2023 г. [... ]

Световно първенство по футбол 2022: феновете се сблъскват със скъпия туризъм в Катар

19.11.2022 10:38

Катар разчита на високия клас туризъм, за да се разграничи от своя съсед Дубай. Разходите за настаняване на привържениците на футбола са сред критиките, които идват със старта на световното първенство в страната от Персийсикя залив. [... ]

- a a a + |
 

Как Metaverse променя туристическата индустрия

12.11.2022 22:10

Индустриите в световен мащаб постепенно осъзнават значението на непрекъснато нарастващото развитие на метавселената технология, включително индустрията за пътувания и туризъм. Очаква се Metaverse за туризма да промени изцяло смисъла на пътуването, извеждайки изживяването на клиентите на изцяло ново ниво.

Как Metaverse променя туристическата индустрия

Разграничението между това, което е физическо, и това, което е цифрово, все повече се размива. Метавселената и нейните ефекти върху множество индустрии и начина, по който живеем живота си, вече са в центъра на обществения интерес. Най-новите разработки в технологията на метавселената вдъхновиха множество индустрии да започнат да приемат този сложен инструмент и туристическият сектор не прави изключение.

Неотдавнашната пандемия не само прекъсна временно туристическия бизнес, но и показа уязвимостта на индустрията. С нарастващите случаи на природни бедствия и несигурността, предизвикана поради глобалното затопляне и други фактори, има голяма вероятност хората да поискат да преминат към местни пътувания вместо международен туризъм. Тези недостатъци служат за подчертаване на някои от най-значимите начини, по които идеята за метавселена за туризма оказва влияние върху туристическия сектор. Поглъщащите виртуални светове имат потенциал да подобрят начина, по който потребителите взаимодействат с дестинациите и дори да заменят в някои случаи реалното пътуване, без да оказват отрицателно въздействие върху индустрията.

Метавселената има потенциала да предостави някои от най-завладяващите изживявания при пътуване през следващите години. По-голямата част от клиентите са склонни да изпробват продуктите, преди да направят покупка. Чрез предоставянето на виртуални преживявания на туристите преди резервирането на ваканциите, метавселената има потенциал да промени изцяло туристическата индустрия. Това ще разшири идеята за „опитайте, преди да купите“.

Метавселената все повече се разглежда като катализатор, а не като заместител на съществуващите технологии. В резултат на това бизнеси като хотелски вериги, туристически компании, туристически агенции и други могат да рекламират своите услуги чрез метавселената. Така метавселената има силата да влияе върху начина, по който се извършват туристическите пътувания. Очаква се метавселената да има по-голямо въздействие върху туристическата индустрия, подобрявайки потребителското изживяване и комуникация, тъй като се появяват повече опции за пътуване и туризъм в метавселената.

Въпреки че е от решаващо значение да се разбере как метавселената засяга туристическата и хотелиерската индустрия, собствениците на туристически бизнес, предприемачите и други ключови лица, вземащи решения, също трябва да са наясно с истинските предимства на пътуването в метавселената. Ето някои примери за това как този тип технологична тенденция за пътуване може да помогне на бизнеса да се възползва от метавселенския туризъм:

Как Metaverse променя туристическата индустрия

1. Вдъхновяващи покупки за виртуален туризъм

Едно от основните предимства на метавселената за туризма е, че може да насърчи туристите да изпробват виртуални посещения на желаните от тях дестинации. Например, използвайки интерактивно виртуално изживяване, което може точно да изобрази пейзаж от реалния свят, посетителите могат да получат изчерпателна представа за определен регион, преди да го посетят. По същия начин бъдещите пътешественици могат да използват изживяване с виртуална реалност, за да разберат какви удобства предлага дадено място и разстоянието до избрани от тях места. С помощта на метавселената туристите могат да се мотивират и да приключат с резервацията или покупката.

2. Ускоряване на процеса на резервация

Освен че вдъхновява покупките за виртуален туризъм, метавселенският туризъм значително подобрява изживяването при резервации, като предлага полезни данни, които никога преди не са били предавани, поне не толкова точно. В резултат на това вероятността потребителят да продължи процеса на резервация, вместо да я отмени, се увеличава. Например, хотелите могат да използват обиколки с виртуална реалност, които позволяват на гостите физически да се разхождат в това, което е възпроизвеждане на хотелските помещения и им дава представа за размера на стаите, местоположението на хотела и наличните удобства в него. Туристическите агенти, от друга страна, могат по подобен начин да използват VR, за да предоставят на клиентите си обиколка с реалистични впечатления от дестинация, която искат да посетят.

3. Нарастващ обем на резервациите

Метавселената предлага увеличаване на обема на резервациите. Двата споменати по-горе елемента се комбинират, за да се постигне това. Когато става въпрос за резервиране на консиерж приложения за хотели, полети, ресторанти и други услуги, технологиите за пътуване с виртуална реалност и добавена реалност първоначално могат да вдъхновят, но с течение на времето тези преживявания стават още по-образователни, приятни и ценни като инструмент за влияние върху решенията за покупка.

Виртуални търговски изложения

Епидемията от COVID-19 оказа отрицателно въздействие върху търговските изложения, изложения и подобни събития, което наложи преместването им в интернет. Решенията за метавселенски туризъм могат да помогнат за издигането на тези онлайн събития и подобряването на изживяването на потапяне. Социалните взаимодействия, които са осъществими във физическа среда, могат да бъдат дублирани чрез VR, използването на аватари или чрез алтернативни методи в допълнение към преместването на събитията в цифровата среда.

VR туризъм

Метавселенският туризъм и AR/VR технологията за развитие са взаимосвързани, но VR туризмът може да подобри сценария. VR преживяванията могат или да намалят, или да премахнат необходимостта от физическо пътуване, или да предоставят по-ценни преживявания, за да го подобрят. Обиколките във виртуална реалност може вече да предоставят реалистични изживявания, позволявайки на хората да се отдадат на разглеждане на забележителности от дивана в дома си. Това вече е толкова напреднало, че много виртуални места за туризъм се използват за виртуално домакинство на бизнес срещи, концерти и други форми на забавление.

Включването на разширена реалност при вземане на решения за пътуване и туризъм в метавселената би било много полезно, за да позволи на клиентите да проверят дестинация, преди действително да я посетят. Преди да изберете дестинация, можете да сравните сайтове, да определите дали дадена атракция си заслужава или да разгледате даден хотел. Преди да го изберете.

Настоящите методи за планиране на ваканция, които включват четене на блогове и публикации и гледане на видеоклипове в YouTube, ще бъдат значително изпреварени от това ново потапящо изживяване. Вградена AR технология може да ви преведе през вашето виртуално посещение подобно на екскурзовод, подобрявайки реализма на изживяването.

Виртуални атракции

Основната причина за възхода на туризма в метавселената е раждането на виртуални атракции като тематични паркове, музеи, зоологически градини и т.н. Това може да предложи и значителни предимства за бизнеса. Например, тематичен парк, който може да бъде достъпен виртуално, не е ограничен от спазването на строги правила за безопасност, както в реалния тематичен парк. Виртуалният музей също не трябва да има действителни исторически артефакти, но може да бъде домакин на виртуални реплики на практически всякакви експонати, дори от отминалата епоха.

ЖП гари и летища

Понякога претъпканите райони може да изглеждат плашещи, особено ако пътувате със семейство и малки деца. Подобни проблеми възникват в пренаселените летища с множество терминали. През по-голямата част от времето туристите са тези, които изпитват затруднения да се ориентират в тези места, особено ако го правят за първи път. Туристите, които са имали опит в метавселената, може да се чувстват по-спокойни със заобикалящата ги среда при такъв сценарий.

Историческо пътуване

Сегашното поколение може да не е в състояние да посети египетските пирамиди в цялото им древно великолепие. Но може ли това желание да се сбъдне в метавселената? Използването на метавселената за симулиране на възстановяването на исторически структури в целия им предишен блясък е възможно. Пътуващите ще могат да направят това, за да изследват миналото и да изпитат живота такъв, какъвто е бил в историята.

В метавселената има безброй възможности за туризъм. Индустрията на пътуванията и туризма, която включва хотелиерството, авиокомпаниите, круизите и други сектори, може да просперира от появата на метавселената. Тъй като метавселената все още е в ранните си етапи, различните хора в момента имат различни мнения за нея. Но нещата се развиват бързо, тъй като по-утвърдени бизнеси като Facebook, Microsoft, Google и някои други започнаха да инвестират в този сектор. Това подобрява различните стандарти и технологии, създавайки по-развита и автентична метавселена. По-младите поколения може да се адаптират към нея с непостижима скорост. Няма да мине много време, докато хората осъзнаят, че метавселената е реална и е тук завинаги.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Бъдещето на пакетните почивки е заложено на карта [01.12.2022] Ще предизвика ли хаос по границите новата система за влизане в ЕС? [26.11.2022] Световно първенство по футбол 2022: феновете се сблъскват със скъпия туризъм в Катар [19.11.2022] Lonely Planet посочи най-добрите туристически дестинации в света за 2023 г. [16.11.2022] Всичко, което футболните фенове трябва да знаят, преди да отпътуват за Световното първенство по футбол в Катар [04.11.2022] Хелоуин: Зловещият Остров на куклите в Мексико може да бъде вашата мечтана дестинация [31.10.2022] Европейците резервират турски хотели за зимата [05.10.2022] Истанбул се пълни с млади руски дезертьори [24.09.2022] Какво се случи с китайската туристическа индустрия?* [17.09.2022] Загубили ли са пилотите практически опит след Ковид пандемията? [14.09.2022] Бизнес туризмът се сблъсква с растящи цени [01.09.2022] Мярката за използване на ваучери за храна за туризъм засега проработи само в хотелите [27.08.2022] Градове в Европа призовават ЕС да ограничи настаняването в стил Airbnb [22.08.2022] Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война [19.08.2022] Как туристическите компании могат да се модернизират, за да управляват прекъсванията в бизнеса си [15.08.2022] Финландия и Естония призовават ЕС да забрани издаването на туристически визи за руснаци [09.08.2022] Спирала ли е наистина България издаването на визи за руснаци? [08.08.2022] Българите вече пътуват с лична карта до Турция. Ще могат ли скоро и турските граждани да влизат у нас без виза. [29.07.2022] Ерата на евтиния туризъм в Европа бързо приключва: вече само богатите ще могат да си позволят почивка на море [28.07.2022] БХРА: Държавата абдикира от решаването на проблема с концесионирането на плажове [21.07.2022]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

WTTC: Желанието на хората да пътуват е най-високо от пандемията насам

01.12.2022 14:06

Според проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм /WTTC/ международните пътувания се завръщат [... ]

UNWTO: Образованието и инвестициите са крайъгълни камъни за трансформиране на туризма

29.11.2022 09:42

Туристически лидери от всеки глобален регион се срещнаха, за да изпълнят планове за трансформиране [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

WTTC: Градовете „да стимулират възстановяването на туризма след пандемията“

30.11.2022 -

Градкият туризъм ще стимулира възстановяването на сектора в света, според Световния съвет за пътувания[... ]

Летище Пловдив с нови чартърни полети през зимното разписание

30.11.2022 -

Зимната програма за 2022 г. на летище Пловдив започна с нови чартърни полети от и до Турция, съобщиха от[... ]

Двойно са нараснали пътниците на германските летища

30.11.2022 -

Броят на пътниците, които са излетели от германските летища през лятото на 2022 г., се е увеличил два пъти[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 21

Зимни курорти настояват за решаване на проблемите им пред комисията по туризъм в парламента

25.11.2022 -

В парламентарната Комисия по туризъм има разбиране за необходимостта от развитието на Витоша като[... ] 2

Китай е домакин на Първата световна конференция за хранене и туризъм

27.08.2018 -

Събитието ще се проведе на 5-6 септември, едновременно с международното туристическо изложение TTM в[... ] 2