Потребител: анонимен

злободневно

Бъдещето на пакетните почивки е заложено на карта

01.12.2022 14:28

Европейската туристическа асоциация ECTAA критикува факта, че Европейската комисия иска да наложи лимит на авансовите плащания на туроператорите като част от директивата за пакетните пътувания, докато авиокомпаниите трябва да бъдат освободени от тази мярка. [... ]

Ще предизвика ли хаос по границите новата система за влизане в ЕС?

26.11.2022 10:42

От следващата година влизането в Европейския съюз за граждани на държави извън съюза е на път да стане по-сложно. Новата система за влизане и излизане (EES) трябва да влезе в сила от май 2023 г. [... ]

Световно първенство по футбол 2022: феновете се сблъскват със скъпия туризъм в Катар

19.11.2022 10:38

Катар разчита на високия клас туризъм, за да се разграничи от своя съсед Дубай. Разходите за настаняване на привържениците на футбола са сред критиките, които идват със старта на световното първенство в страната от Персийсикя залив. [... ]

- a a a + |
 

Как туристическите компании могат да се модернизират, за да управляват прекъсванията в бизнеса си

15.08.2022 17:45

Мат Паркър, главен изпълнителен директор на технологичния специалист Babble, казва, че автоматизацията може да облекчи натиска върху персонала и да помогне на клиентите.
Как туристическите компании могат да се модернизират, за да управляват прекъсванията в бизнеса си

Тъй като закъсненията на пътуванията продължават да причиняват хаос в цяла Европа, напрежението е разбираемо високо.

Пътниците и летовниците трябва да се ориентират в несигурни пътувания и да променят плановете си, докато работещите в туристическата индустрия трябва бързо да се адаптират към постоянно променящите се ситуации и недоволни клиенти.

Персоналът в контактните центрове често е оставен да изнесе тежестта на гневните оплаквания на клиентите и без съмнение сега усеща жега поради неотдавнашния хаос при пътуванията.

Въпреки че туристическите компании са изправени пред безпрецедентни нива на несигурност и смущения, те също така разполагат с инструменти за автоматизация, изкуствен интелект и управление на клиентите, за да се справят с тези напрежения, които са били неознати преди пет или десет години.

В нашия неотдавнашен доклад за сравнителен анализ на пътуванията установихме, че 48% от туристическите компании искат да инвестират в технологии за автоматизация, но 32% от фирмите все още не преразглеждат своя набор от технологии след началото на пандемията.

Тъй като броят на оплакванията при пътуване е по-висок от всякога, не е ли време туристическата индустрия да започне да използва тези нови технологии, за да облекчи напрежението върху персонала, поставен под натиск, и следователно да улесни процеса на справяне с текущите смущения?

Автоматизиране на контактния център за пътуване

Когато хората мислят за автоматизирано обслужване на клиенти, те често си представят машини, които заемат мястото на хората. Но това не е така.

Предпочитаме да мислим за това като за взаимна връзка между хората и технологиите, за да увеличим максимално ефективността.

Така че фирмите трябва да помислят как използват тези технологии, за да подкрепят персонала си и да намалят броя на проблемите, с които са залети от недоволните туристи.

Например решенията за автоматизация могат да изпълняват дигитално повтарящите се, изискващи време и трудоемки задачи или да помогнат на клиентите да бъдат насочени към съответните ресурси, за да разрешат проблемите си, преди да се обадят по телефона на член на персонала за обслужване на клиенти.

Това не само освобождава време на работниците за справяне с по-спешни или сложни запитвания, но по-малкото натоварване трябва да намали риска от прегаряне /бърнаут/ на работното място.

Изкуственият интелект (AI), като текстови чатботове, е друг инструмент, който може да се използва за намаляване на натоварването на персонала под напрежение, като отговаря на прости запитвания на клиенти и предоставя интелигентни онлайн отговори.

Тази технология се разви бързо през последните години, като стана по-интуитивна и разговорна.

AI може също да бъде интегриран в ежедневните взаимодействия, като записът и проследяването на разговори позволяват на мениджърите на контактния център да видят кой от служителите е под най-голям натиск и да направят корекция.

Анализът може също така да помогне за подобряване на ефективността на туристическите агенти, като мениджърите могат да идентифицират пропуските в уменията и да реагират с подходящо обучение, коучинг и допълнителна поддръжка.

С толкова много колебания и неочаквани промени в туристическата индустрия в момента, този вид адаптивност е от съществено значение.

Туризмът е една от тези индустрии, които бавно обновяват своите ИТ системи, инвестирайки свободни пари другаде и следователно изоставайки.

Сега, след като вече са претърпели огромния шок от блокирането заради пандемията през 2020 г., последвано от бум, който предизвика текущи сътресения, туристическите компании са изправени пред перфектна буря.

Пандемията принуди почти всички индустрии да се адаптират към дистанционна работа и да приемат нови технологии, но туризмът едва сега започна да се променя.

Видяхме в новините, че летищата и авиокомпаниите наемат голям брой служители, за да запълнят пропуските.

Тази стратегия обаче не е универсално решение на проблемите на индустрията.

Сега има възможност да се даде тласък на така необходимата дигитална трансформация и да се остави по-трайна следа, като се направи обслужването на клиентите при пътуване по-интелигентно и по-гъвкаво във време, когато то има най-голяма нужда от това.

Чрез модернизиране на своите системи и възприемане на интелигентни технологии, туристическите организации могат да облекчат тежестта и да защитят персонала си сред хаоса.

Резултатът ще бъде не само подобрено обслужване за клиентите и по-голяма лоялност на клиентите, но и работна сила, която се чувства по-подкрепена и овластена, и следователно по-лоялна за години напред.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Бъдещето на пакетните почивки е заложено на карта [01.12.2022] Ще предизвика ли хаос по границите новата система за влизане в ЕС? [26.11.2022] Световно първенство по футбол 2022: феновете се сблъскват със скъпия туризъм в Катар [19.11.2022] Lonely Planet посочи най-добрите туристически дестинации в света за 2023 г. [16.11.2022] Как Metaverse променя туристическата индустрия [12.11.2022] Всичко, което футболните фенове трябва да знаят, преди да отпътуват за Световното първенство по футбол в Катар [04.11.2022] Хелоуин: Зловещият Остров на куклите в Мексико може да бъде вашата мечтана дестинация [31.10.2022] Европейците резервират турски хотели за зимата [05.10.2022] Истанбул се пълни с млади руски дезертьори [24.09.2022] Какво се случи с китайската туристическа индустрия?* [17.09.2022] Загубили ли са пилотите практически опит след Ковид пандемията? [14.09.2022] Бизнес туризмът се сблъсква с растящи цени [01.09.2022] Мярката за използване на ваучери за храна за туризъм засега проработи само в хотелите [27.08.2022] Градове в Европа призовават ЕС да ограничи настаняването в стил Airbnb [22.08.2022] Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война [19.08.2022] Финландия и Естония призовават ЕС да забрани издаването на туристически визи за руснаци [09.08.2022] Спирала ли е наистина България издаването на визи за руснаци? [08.08.2022] Българите вече пътуват с лична карта до Турция. Ще могат ли скоро и турските граждани да влизат у нас без виза. [29.07.2022] Ерата на евтиния туризъм в Европа бързо приключва: вече само богатите ще могат да си позволят почивка на море [28.07.2022] БХРА: Държавата абдикира от решаването на проблема с концесионирането на плажове [21.07.2022]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

WTTC: Желанието на хората да пътуват е най-високо от пандемията насам

01.12.2022 14:06

Според проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм /WTTC/ международните пътувания се завръщат [... ]

UNWTO: Образованието и инвестициите са крайъгълни камъни за трансформиране на туризма

29.11.2022 09:42

Туристически лидери от всеки глобален регион се срещнаха, за да изпълнят планове за трансформиране [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

WTTC: Градовете „да стимулират възстановяването на туризма след пандемията“

30.11.2022 -

Градкият туризъм ще стимулира възстановяването на сектора в света, според Световния съвет за пътувания[... ]

Летище Пловдив с нови чартърни полети през зимното разписание

30.11.2022 -

Зимната програма за 2022 г. на летище Пловдив започна с нови чартърни полети от и до Турция, съобщиха от[... ]

Двойно са нараснали пътниците на германските летища

30.11.2022 -

Броят на пътниците, които са излетели от германските летища през лятото на 2022 г., се е увеличил два пъти[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 21

Зимни курорти настояват за решаване на проблемите им пред комисията по туризъм в парламента

25.11.2022 -

В парламентарната Комисия по туризъм има разбиране за необходимостта от развитието на Витоша като[... ] 2

Китай е домакин на Първата световна конференция за хранене и туризъм

27.08.2018 -

Събитието ще се проведе на 5-6 септември, едновременно с международното туристическо изложение TTM в[... ] 2