Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Boeing прогнозира търсене на нови самолети за 1,5 трлн. долара в Китай

28.09.2021 11:34

Според американския самолетостроителен концерн, китайските авиокомпании ще имат нужда от 8700 нови самолета до 2040 г., за да задоволят нарастващото търсене на пътнически полети. [... ]

БХРА е категорично против да се защитават интересите само на големите играчи в туристическия сектор

25.09.2021 10:42

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се разграничава категорично от изказването на изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова, че са необходими мерки основно за подкрепа на големите инвеститори в сектора. [... ]

Expedia Group обединява своите програми за лоялност

22.09.2021 10:29

Онлайн туристическият гигант съобщи, че пътуванията, резервирани в Expedia, Hotels.com, Orbitz, Travelocity и Vrbo, ще се съберат в една единствена платформа. [... ]

- a a a + |
 

Европа има голям потенциал за растеж на луксозния туризъм

23.07.2021 12:54

Global Travel Collection установи, че Европа е най-популярната международна дестинация в проучването си за интересуващите се от луксозен туризъм, направено през октомври 2020 г. Освен това 64% искат да пътуват отново, докато 18% вече са резервирали бъдещо пътуване, а 16% са в процес на планирането му.

Европа има голям потенциал за растеж на луксозния туризъм

Доставчиците също се готвят да отговорят на очакваното от тях нарастващо търсене на пътувания до Европа. През ноември 2020 г. проучване на Асоциацията на туроператорите на САЩ установи, че 50% от членовете й очакват да се завърнат в Европа до второто тримесечие на 2021 г.

В Европа няколко ключови тенденции ще повлияят на начина, по който се продават и преживяват луксозни пътувания.

Бавен туризъм

Според Skyscanner концепцията за „бавен туризъм“ - прекарване на по-дълги периоди в една дестинация, за да се даде възможност за по-задълбочена оценка на местната култура, живот и атракции - е една от най-добрите тенденции в туризма през миналата година и тази популярност вероятно ще продължи да нараства, след като туристите отново се отправят към Европа.

„Вярвам, че туристическите пътувания ще се „забавят“ по начин, по който гостите ще се задържат по-дълго в дестинации, за да преживеят истински културата и атмосферата“, казва Симоне Дюлис, генерален мениджър в луксозни хотел Bristol във Виена. „Хората отдавна са лишени от културни събития на живо и жадуват отново да посещават концерти, опери и музеи.

Европа има голям потенциал за растеж на луксозния туризъм

В крайна сметка европейският регион предлага много възможности на поклонниците на луксозния туризъм да отделят време и да опознаят разнообразните му дестинации. Австрийската столица Виена е тъкмо такава дестинация, предлагаща от винени турове до посещения на пазара и самостоятелни пешеходни обиколки, които следват стъпките на световноизвестни музиканти като Моцарт, Шуберт, Бетовен.

Има дори туроператор със специално подходящо име за тази ниша: Slow Tours, компания, която предлага маршрути, вариращи от Австрия до Холандия, със завладяващи преживявания, които включват кулинарни излети, фотографски обиколки и обиколки с велосипеди.

Индивидуален опит

От началото на пандемията почти всички вече свикнаха да избягват тълпите. Съвсем естествено е тази тенденция да се превърне в засилено желание за повече лични ваканционни преживявания. Според тазгодишния доклад на American Express Global Travel Trends, това е една от най-търсените неща от днешните туристи.

„Ще предлагаме частни вечери в нашите оперни апартаменти“, казват от хотел Bristol. „Изключително приятно изживяване е, когато оперните спектакли се излъчват на живо на голям екран извън операта. Ще предложим и банкетни събития с изпълнение на живо от оперна певица, [а] гостите могат да избират арии от любимите си опери."

Редица туроператори, ориентирани към луксозния туристически сегмент, също предлагат персонализирани преживявания в цяла Европа.

Природен опит

В проучване на PhocusWright и TripAdvisor от ноември 2020 г. 62% от анкетираните казват, че са по-склонни да предпочитат пътуване, ориентирано към активности на открито.

Европа продължава да бележи забележителен напредък към по-добра защита на своите природни ресурси. Европейската комисия създаде редица инициативи като колоездачни маршрути, природен туризъм и културни маршрути из континента. Тя също така разработи Европейската система за индикатори на туризма, която измерва резултатите от усилията за устойчивост в региона.

Някои европейски дестинации преосмислят подхода си към масовия туризъм, като се фокусират върху качеството и устойчивостта на пътуванията. Пътуващите все повече осъзнават положителното въздействие, което могат да окажат върху местните общности, когато пътуват. Във Виена например Австрийската туристическа служба рекламира как посетителите могат да се насладят на кухня, приготвена от продукти от три органични градски ферми, да се отдадат на екологична грижа за тялото и да пазаруват за „честна мода“ - термин, използван за описание на облеклото, произведено в условия, които са благоприятни за работниците.

Европа има голям потенциал за растеж на луксозния туризъм

Европа е в добра позиция да се възползва от привлекателността на природата. Няколко туроператори вече се фокусират върху опит за устойчиво пътуване.

Mountain Travel Sobek, специализирана в завладяващи приключения на открито по целия свят, предлага живописни преходи в Австрия с акцент върху местните преживявания, започвайки от Залцбург - родното място на Моцарт.

Austin Adventures проектира маршрути за по-малки групи, добавяйки „уау фактор“. С програми в 16 европейски държави, които могат да включват туризъм, колоездене, рафтинг и други, пътуванията са обогатени с уникална местна култура и достойни за пощенски картички пейзажи.

Подготовка за продажби

Тъй като все повече хора се ваксинират и се увеличава броят на поклонниците на луксозния туризъм, които мечтаят за следващото си пътуване, настъпи моментът туристическите съветници да се подготвят за нарастващия интерес към Европа като престижна дестинация за почивка. Туристическите бюра и доставчиците вече предлагат разнообразни образователни възможности.

Създадени са безброй уебинари, виртуални обиколки и други образователни програми, които имат за цел да улеснят туристите и да им помогнат да бъдат информирани за най-новите предложения. Австрийската туристическа служба например създаде обширен списък от уеб семинари и видеоклипове за дестинации.

Клиентите се ангажират и заинтересуват като се споделя съдържание от минали пътувания в социалните медии и се предлагат онлайн презентации.

Изготвят се нови, примамливи пакети, каквито предлага хотел Bristol например. Там дават допълнителен хотелски кредит за престой от поне три нощувки, промоция на апартамент, която включва трансфер с лимузина от и до летището, както и семейна оферта, която включва 50% отстъпка за втората стая.

Туристите от САЩ дълго чакаха възможността да се насладят отново на луксозна европейска ваканция, а доставчиците от региона се приготвят да ги посрещнат отново.

 

Източник: Travel Weekly

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Boeing прогнозира търсене на нови самолети за 1,5 трлн. долара в Китай [28.09.2021] БХРА е категорично против да се защитават интересите само на големите играчи в туристическия сектор [25.09.2021] Expedia Group обединява своите програми за лоялност [22.09.2021] B2B туристическите компании изостават в устойчивостта [20.09.2021] Бизнес авиацията забрави за кризата това лято [19.09.2021] Круизните компании са изправени пред търсене на приливи и отливи и други предизвикателства [19.09.2021] IATA предупреждава, че възстановяването на авиокомпаниите е изправено пред рискове [17.09.2021] Трите най-големи британски туроператори са оптимисти за бъдещето си [17.09.2021] TUI обяви списък с дестинациите, за които отменя резервации [14.09.2021] Инвестиционна компания на Бил Гейтс поема контрола над хотелската верига Four Seasons в сделка за 2,21 млрд. долара [12.09.2021] EasyJet обяви увеличение на капитала си с 1,4 милиарда евро [12.09.2021] Полетите до европейски дестинации са с 40% по-малко в сравнение с лятото на 2019 г. [06.09.2021] 53% е ръстът на туристите през август по Южното Черноморие [03.09.2021] Шефът на Holidaycheck призовава за промени в предупрежденията за пътуване [26.08.2021] Китайският собственик на Thomas Cook и Club Med удвои загубите си за полугодието [22.08.2021] Германците все по-често резервират „в последната минута“ [19.08.2021] Anex Tour планира скоро да рестартира „Некерман“ [18.08.2021] Tui: „Вече не сме на загуба“ [16.08.2021] Лондон ще се лиши от 6,6 милиарда паунда приходи от чуждестранни туристи [15.08.2021] Европа става стратегически партньор на изложнието ITB Китай 2021 г. [14.08.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

TUI обяви списък с дестинациите, за които отменя резервации

14.09.2021 17:12

Туроператорът публикува подробности за последните анулации в отговор на продължаващата несигурност [... ]

70% ръст на туристите у нас през летния сезон

14.09.2021 15:59

От май до края на август 3,7 милиона туристи са почивали в страната, от които 1,4 милиона чужденци. [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Европейската комисия отпусна 95 млн. евро за безплатни бързи тестове

28.09.2021 -

Комисията е разпределила тези безвъзмездни средства към 20 държави-членки за закупуване на диагностични[... ]

Мавриций рекламира отварянето си за чуждестранни туристи с кампания в социалните медии

28.09.2021 -

Мавриций стартира нова глобална кампания за социални медии, която промотира луксозни почивки. Тя е[... ]

Летището на Ла Палма спря работа заради изригналия вулкан

26.09.2021 -

Испанските власти затвориха в събота летището на остров Ла Палма от Канарския архипелаг заради облаците[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 8

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1