Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г.

11.06.2021 17:39

Най-много туристи в турския курортен регион са довели туроператорите Anex Tourizm, OTI и TUI, по данни на турската анализаторска компания Turizmdatabank. [... ]

Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой

11.06.2021 09:12

Платформата за споделено настаняване ще покрие разходите за настаняване и ще предостави надбавка за транспорт по време на програмата, стига потребителите да споделят своя опит, за да помогнат на компанията за бъдещи надстройки на продуктите й. [... ]

Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция

10.06.2021 14:53

Туроператорите и авиокомпаниите в Германия разширяват капацитета си за Турция в отговор на очаквания скок в търсенето, след като Берлин облекчи предупреждението си за пътуване до средиземноморската дестинация. [... ]

- a a a + |
 

Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com

07.05.2021 09:35

Причина за това са досегашното задържане на търсенето и по-малкото самолети в експлоатация, обясни главният изпълнителен директор на резервационната платформа Глен Фогел пред Би Би Си.

Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com

Плажовете в Израел отново се пълян, след като ограниченията намаляват, заради успешната ваксинация на населението.

Много авиокомпании значително са намалили броя на полетите, които извършват, поради ограничения на пътуванията. Въпреки голямото търсене, несигурността затруднява авиокомпаниите да планират връщането на повече самолети в експлоатация, посочи той.

"Има толкова много неудовлетворено търсене", каза Фогел. "Всички искат да пътуват, но всички искаме да го направим безопасно."

Джон Грант, авиационен анализатор, е съгласен, че това ще окаже влияние върху цените на самолетните билети, тъй като ограниченията за пътуване ще бъдат намалени.

"Това в краткосрочен план ще създаде прилив на задържано търсене и повече разходи за пътувания", каза той.

„На свой ред алгоритмите на авиокомпаниите ще открият нарастване на търсенето и съответно ще увеличат цените нагоре“.

Липсата на яснота относно начина, по който правителствата ще приемат признаването на статусите на ваксинираните хора и тестването от други страни, притеснява туристическата индустрия, която беше силно засегната от коронавирусната пандемия.

Глен Фогел вярва, че възприемането на единен подход ще е полезно: „Толкова много хора в толкова много правителства говорят за различни програми, но в момента няма нищо, което да е унифицирано, така че ситуацията е много объркваща.

„Слушах министър-председателя на Италия да казва как искат скоро да пуснат туристите в Италия, просто трябва да докажете, че имате ваксина и всичко ще е наред.

„Добре, аз самият имам поставена ваксина, но как да го докажа? Просто да нося малката си бяла карта, която имам в САЩ и потвърждава, че съм ваксиниран – това достатъчно ли ще бъде? Нуждаем се от разяснения."

Изследват се няколко системи, включително пътната карта на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която се изпробва от редица авиокомпании.

Междувременно Европейският съюз работи по изготвянето на цифров пропуск за летните ваканции.

Идеята за схема, която позволява на пътниците, които са ваксинирани, да пътуват, се оказа противоречива.

Наскоро британският надзорен орган по въпросите на равенството предупреди, че може да се създаде „двустепенно общество, при което само определени групи могат да се възползват напълно от своите права“.

Това е мнение, подкрепено от Световната здравна организация (СЗО), но Глен Фогел не е съгласен.

„Вярно е, че ако не сте ваксинирани, може да не успеете да влезете в държава с такъв тип система“, каза той. "Но аз нямам проблем с това. Защото каква е алтернативата - никой да не може да влезе? Това няма много смисъл за мен."

Той добави, че има страни, които хората не могат да посетят, ако не са ваксинирани срещу жълта треска например.

„Няма нищо лошо в използването на технологии, за да докажете, че сте безопасен пътник, което може да помогне за по-бързото развитие на индустрията“, каза Фогел.

Липсата на яснота е навредила сериозно на финансовото състояние на собственика на Booking.com от САЩ - Booking Holdings, който също така притежава онлайн платформите Kayak и rentalcar.com.

Приходите за трите месеца до края на март са спаднали до 1,1 млрд. долара, което е с 50% по-малко спрямо същия период преди година.

Данните от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) отразяват подобна картина в индустрията, показвайки, че стойността на туризма за световната икономика е спаднала от близо 9,2 трилиона долара през 2019 г. на 4,7 трилиона долара през 2020 година.

Но Глен Фогел, който е главен изпълнителен директор както на холандската Booking.com, така и на компанията-майка Booking Holdings, каза на инвеститорите, че все още има причина да бъдем оптимисти, че нещата ще се подобрят.

"Докато темпото на разпространение на ваксини остава разочароващо бавно на повечето места по света, страни като Израел, Великобритания и САЩ се възползват от успешните програми за ваксиниране на населението", каза той.

„Във всяка от тези страни видяхме обнадеждаващи тенденции за нарастване на резервациите, което подкрепя нашето мнение, че разпространението на ваксини е решаващо за отключване на задържаното търсене на туристически пътувания.“

 

Източник: BBC

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г. [11.06.2021] Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой [11.06.2021] Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция [10.06.2021] Tui създава дигитална платформа за многодневни турове [02.06.2021] Новият собственик на германската авиокомпания „Кондор“ обещава 250 милиона евро за обновяване на флота й [30.05.2021] TUI продава своя дял в хотелската верига RUI [28.05.2021] TUI пусна в продажба туристически пакети за 2022 г. [27.05.2021] Airbnb обявява големи промени, фокусирани върху гъвкавостта [27.05.2021] Три програми на DZT насърчават туристическите пътувания до Германия [25.05.2021] На разположение на туристическия бизнес е нов европейски печат за безопасност от Covid-19 [23.05.2021] Туристическата индустрия прогнозира завръщането на Турция на германския пазар [20.05.2021] С падане на ограниченията хиляди британци се готвят да пътуват на почивка в чужбина [17.05.2021] Великобритания изпадна от класацията за най-големите туристически пазари след 62,5% спад [16.05.2021] Резервациите на Airbnb скачат със засилване на търсенето на почивки [14.05.2021] Реалните събития отново ще заменят онлайн срещите [14.05.2021] TUI очаква силен летен ваканционен сезон [12.05.2021] С 80% е спаднал обема на резервациите за летни туристически пакети в Германия [03.05.2021] Trivago ще си сътрудничи с TUI, за да предложи на туристите нови преживявания [30.04.2021] Ню Йорк започва през юни маркетингова кампания за 30 милиона долара [27.04.2021] Руските хотели имат няколко пъти по-големи приходи от европейските през 2021 г. [26.04.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 20:42 - Обновена на 15.06.

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни [... ]

Продължава мярката за държавна помощ за чартърни туристи

04.06.2021 10:41

Министерството на туризма продължава работа по предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Саудитска Арабия забрани за втора поредна година пристигането на чуждестранни поклонници на хадж

15.06.2021 -

Кралството няма да издава никакви визи за чужденци, но ще позволи на до 60 000 жители на Саудитска Арабия[... ]

На кръгла маса бе обсъдено мястото на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България

14.06.2021 -

На Кръглата маса бяха обсъдени възможностите туризмът да бъде включен в Националния план за възстановяване[... ]

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 -

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1

България открива национално туристическо представителство във Варшава

22.02.2021 -

Това ще стане по време на работното посещение в Полша на вицепремиера и министър на туризма Марияна[... ] 1