Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г.

11.06.2021 17:39

Най-много туристи в турския курортен регион са довели туроператорите Anex Tourizm, OTI и TUI, по данни на турската анализаторска компания Turizmdatabank. [... ]

Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой

11.06.2021 09:12

Платформата за споделено настаняване ще покрие разходите за настаняване и ще предостави надбавка за транспорт по време на програмата, стига потребителите да споделят своя опит, за да помогнат на компанията за бъдещи надстройки на продуктите й. [... ]

Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция

10.06.2021 14:53

Туроператорите и авиокомпаниите в Германия разширяват капацитета си за Турция в отговор на очаквания скок в търсенето, след като Берлин облекчи предупреждението си за пътуване до средиземноморската дестинация. [... ]

- a a a + |
 

Германските туроператори планират да рестартират почивките на Майорка

11.03.2021 16:08

Водещи туроператори в Германия се готвят да водят летовници на Майорка веднага след Великден, тъй като се оказва, клиентите им са готови да платят допълнително, за да резервират почивки с гъвкави възможности за анулиране. Това беше един от резултатите от дебата на ITB Now, международното идложение в Берлин, което заради коронавирусната пандемия тази година преминава изцяло във виртуален формат.

Германските туроператори планират да рестартират почивките на Майорка

Майорка поддържа стабилно ниско ниво на заразяване с COVID-19 (доста под 50 на 100 000 души), както беше изтъкнато от представителите на регионалното правителство на Балеарските острови по време на онлайн дискусия, проведена на ITB Now. Затова те се стремят да отворят постепенно Майорка за международен туризъм при спазване на строги мерки за здраве и безопасност.

Туристическата индустрия се надява германското правителство да отговори на този призив, като отмени предупреждението за пътуване до испанския курортен остров през следващите седмици. Понастоящем TUI, DER Touristik, FTI и Alltours се готвят да изпратят свои клиенти на почивка на Майорка по Великденските празници.

Говорейки на ITB Now, изпълнителният директор на TUI Германия Марек Андрисак заяви, че очаква предупреждението да не се пътува до Майорка да отпадне през следващите няколко дни. Лидерът на германския туристически пазар ще отвори отново своя „Робинзон клуб“ Cala Serena на 20 март и след това ще възобнови полетите на TUIfly от Дюселдорф, Франкфурт и Хановер до Палма една седмица по-късно. TUI пуска специални оферти „Добре дошли обратно“ за Майорка с цени, започващи от 349 евро за Великденския период.

За други дестинации Андрисак каза, че TUI планира да започне полети до Крит, Родос, Кос и Мадейра в средата на април, последвани от полети в Турция "най-късно в началото на май". Паралелно с това TUI очаква тенденцията за нараснало търсене на вътрешен туризъм да продължи и тази година и ще предложи почивки в Шлезвиг-Холщайн от Великден нататък, както и други дестинации в Германия.

По отношение на текущите резервации, Испания е най-популярната чуждестранна дестинация на TUI, следвана от Гърция, Турция и Италия. "Бързите тестове, ваксинациите и стандартизираните сертификати за имунитет скоро ще ни върнат отново свободата на пътуване", заяви Андрисак.

Подобна е картината на DER Touristik, която отчете нарастващи резервации през последните няколко седмици, включително нараснало търсене на почивки в Германия и силно търсене за Турция, Гърция и Майорка.

„Наред с Турция, Гърция и Турция, Майорка в момента е една от най-популярните летни дестинации“, каза главният продуктов директор на туроператора Свен Шикарски. "Поради добрата пандемична тенденция очакваме тази дестинация да се отвори скоро. Това ще увеличи търсенето, включително на резервации в последния момент."

Инго Бурместер, главен изпълнителен директор на DER Touristik Central Europe, коментира: "Убеден съм, че 2021 г. ще бъде година на резервациите в последния момент." Той очаква комбинация от тестове, ваксинации и хигиенни мерки за клиентите тази година.

Alltours също е оптимист по отношение на перспективите за Майорка, за където традиционно има високи резервации. „Очакваме предупреждението за пътуване за Майорка да бъде отменено през следващите няколко дни и сме решени да реагираме бързо“, каза собственикът на туроператора Вили Верхувен.

Групата ще отвори своите хотели Allsun на Майорка още на 17 март, с ексклузивни мерки за здраве и безопасност за гостите, както и ежедневно тестване на персонала за коронавирус.

FTI също разширява портфолиото си от хотели на Майорка. „Веднага щом ситуацията позволи, очакваме голямо търсене за това лято и голям наваксващ ефект за пътуване до любимия на германците ваканционен остров“, каза Мануел Моралес, ръководител на FTI Group за дестинация Испания.

Като цяло третият по големина туроператор в Германия заяви, че "не е отписал" великденските празници и има капацитет "в кратки срокове" да предложи оферти за почивка в Германия, Майорка, Канарските острови, Дубай и Малдивите. Понастоящем търсенето е най-силно за Германия, Гърция и Дубай, с нарастващо търсене на Канарите и Турция.

Междувременно всички големи германски туроператори казват, че клиентите очевидно предпочитат да се презастраховат и резервират „гъвкави тарифи“, съчетаващи пакетни почивки с възможности за анулиране срещу допълнително заплащане.

Марек Андрисак заяви пред панелна дискусия на ITB Now, че 80% от новите резервации са по гъвкави тарифи и каза, че не очаква масови анулации 14 дни преди заминаването това лято. „Изчислихме това и намерихме метод, който ни предпазва от неикономични действия“, коментира той.

По същия начин, Инго Бурместер от DER Touristik заяви, че около 70% от клиентите избират гъвкава тарифа за това лято. "Търсенето е налице. Гъвкавостта е най-силният аргумент за продажбите в момента", подчерта той. Но Бурместер подчерта, че допълнителната такса е "на долната граница на жизнеспособността". Той ясно заяви: "59-те евро, които таксуваме за нашия продукт Flex, дори не покриват разходите ни."

 

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г. [11.06.2021] Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой [11.06.2021] Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция [10.06.2021] Tui създава дигитална платформа за многодневни турове [02.06.2021] Новият собственик на германската авиокомпания „Кондор“ обещава 250 милиона евро за обновяване на флота й [30.05.2021] TUI продава своя дял в хотелската верига RUI [28.05.2021] TUI пусна в продажба туристически пакети за 2022 г. [27.05.2021] Airbnb обявява големи промени, фокусирани върху гъвкавостта [27.05.2021] Три програми на DZT насърчават туристическите пътувания до Германия [25.05.2021] На разположение на туристическия бизнес е нов европейски печат за безопасност от Covid-19 [23.05.2021] Туристическата индустрия прогнозира завръщането на Турция на германския пазар [20.05.2021] С падане на ограниченията хиляди британци се готвят да пътуват на почивка в чужбина [17.05.2021] Великобритания изпадна от класацията за най-големите туристически пазари след 62,5% спад [16.05.2021] Резервациите на Airbnb скачат със засилване на търсенето на почивки [14.05.2021] Реалните събития отново ще заменят онлайн срещите [14.05.2021] TUI очаква силен летен ваканционен сезон [12.05.2021] Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com [07.05.2021] С 80% е спаднал обема на резервациите за летни туристически пакети в Германия [03.05.2021] Trivago ще си сътрудничи с TUI, за да предложи на туристите нови преживявания [30.04.2021] Ню Йорк започва през юни маркетингова кампания за 30 милиона долара [27.04.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 20:42 - Обновена на 15.06.

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни [... ]

Продължава мярката за държавна помощ за чартърни туристи

04.06.2021 10:41

Министерството на туризма продължава работа по предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Саудитска Арабия забрани за втора поредна година пристигането на чуждестранни поклонници на хадж

15.06.2021 -

Кралството няма да издава никакви визи за чужденци, но ще позволи на до 60 000 жители на Саудитска Арабия[... ]

На кръгла маса бе обсъдено мястото на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България

14.06.2021 -

На Кръглата маса бяха обсъдени възможностите туризмът да бъде включен в Националния план за възстановяване[... ]

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 -

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1

България открива национално туристическо представителство във Варшава

22.02.2021 -

Това ще стане по време на работното посещение в Полша на вицепремиера и министър на туризма Марияна[... ] 1