Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г.

11.06.2021 17:39

Най-много туристи в турския курортен регион са довели туроператорите Anex Tourizm, OTI и TUI, по данни на турската анализаторска компания Turizmdatabank. [... ]

Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой

11.06.2021 09:12

Платформата за споделено настаняване ще покрие разходите за настаняване и ще предостави надбавка за транспорт по време на програмата, стига потребителите да споделят своя опит, за да помогнат на компанията за бъдещи надстройки на продуктите й. [... ]

Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция

10.06.2021 14:53

Туроператорите и авиокомпаниите в Германия разширяват капацитета си за Турция в отговор на очаквания скок в търсенето, след като Берлин облекчи предупреждението си за пътуване до средиземноморската дестинация. [... ]

- a a a + |
 

Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети

19.07.2020 10:30

Германската авиационна група разглежда туристите като привлекателен сегмент за растеж, предвид несигурните очаквания за завръщане на корпоративните пътници през следващите месеци и засилената конкуренция за нискобюджетни полети до градски дестинации.

Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети

Новата компания Ocean GmbH, базирана във Франкфурт, ще обедини туристическите полети, извършвани от авиационната група до дестинации на къси и далечни разстояния. Тя няма да е нова марка, но ще притежава оперативен лиценз, според информация на fvw.

Шефът на продажбите на Lufthansa Хайке Бирленбах каза в интервю за fvw, че целта на новото дъщерно дружество ще бъде „да допълни портфолиото на Lufthansa и Eurowings“. Lufthansa се фокусира най-вече върху бизнес пътниците, докато Eurowings основно извършва нискобюджетни полети по градски маршрути, но и двете авиокомпании превозват туристи до ваканционни дестинации.

Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети

"Туристическите пътувания са сегмент на растеж, в който искаме да участваме", обясни Бирленбах. "Очакваме точно този сектор да се възстанови най-бързо след коронавирусната пандемия."

Основната идея на новия филиал е да има единна организация, която да отговаря за координирането на полетите за туристическия пазар, вместо сегашната сложна комбинация от различни отговорности. Това трябва да подобри ефективността и да намали разходите.

В момента полетите на групата до ваканционни дестинации се извършват от различни филиали на авиокомпаниите: Eurowings, Germanwings, Brussels Airlines и Sun Express Deutschland.

Полети на дълги разстояния до ваканционни дестинации, например, са изпълнявани от Brussels Airlines и Sun Express Deutschland, използвайки самолети с марката Eurowings. В тези случаи Lufthansa и Eurowings отговарят за продажбите и маркетинга.

Както Germanwings, така и Sun Express Deutschland се закриват като част от обширната програма за намаляване на разходи, предприета от Lufthansa Group. Тя включва и общо намаляване на флота със 100 самолета. В резултат на това, авиокомпания Brussels Airlines ще поеме туристическите полети до далечни дестинации.

През това лято групата Lufthansa планира да лети по около 70% от европейските си маршрути и по близо половината от трасетата на дълги разстояния, но с по-малка честота, каза Бирленбах. Увеличаване на полетите до 90% от европейските маршрути и 70% от маршрутите на дълги разстояния може да се очаква през зимата, в зависимост от това как се възстановява търсенето от страна на клиентите, добави тя.

 „Очакваме търсенето на бизнес пътувания да нарасне през есента“, коментира Бирленбах. В бъдеще Lufthansa иска да разработва продукти с „фокус върху клиента“ и да създава оферти, „които да обхващат всички съответни сегменти“.

 

Още инфо:

Easyjet спира вътрешните си полети в Германия

Lufthansa създава дъщерна компания за туристически полети

Преди коронавирусната криза да намали търсенето и да принуди авиокомпаниите да приземят по-голяма част от своите самолети, британският нискотарифен превозвач летеше по шест маршрута в Германия, които пое от фалиралата авиокомпанияAir Berlin. Те включват полети от Берлин до Дюселдорф, Кьолн / Бон, Мюнхен, Щутгарт и ваканционния остров на Северно море Силт (през летния сезон).

Сега Easyjet реши да не възобновява полетите по тези маршрути и да ги извади напълно от разписанието си. Основната причина е, че по-голямата част от търсенето идва от бизнес пътуващите, а авиокомпанията не очаква краткосрочно възстановяване в този сегмент.

Вместо това Easyjet ще се съсредоточи върху туристическите полети от Берлин до европейските плажни дестинации. По-рано този месец авиокомпанията възобнови услугите от германската столица до дестинации като Майорка, Канарите и гръцките острови.

Като цяло Easyjet планира да намали наполовина броя самолети, разположени в Берлин – от 34 на 18.

Тактическото оттегляне от вътрешния германски пазар означава, че Lufthansa и нейната дъщерна нискобюджетна авиокомпания Eurowings ще бъдат единствените авиокомпании, които оперират по основните вътрешни маршрути в Германия в обозримо бъдеще.

Въпреки това високоскоростните влакове на Deutsche Bahn предлагат много конкурентоспособни услуги за пътуване на къси и средни разстояния между редица германски градове, а също така се възползват от по-добрия си имидж по отношение опазването на околната среда.

 

Източник: fvw

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г. [11.06.2021] Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой [11.06.2021] Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция [10.06.2021] Tui създава дигитална платформа за многодневни турове [02.06.2021] Новият собственик на германската авиокомпания „Кондор“ обещава 250 милиона евро за обновяване на флота й [30.05.2021] TUI продава своя дял в хотелската верига RUI [28.05.2021] TUI пусна в продажба туристически пакети за 2022 г. [27.05.2021] Airbnb обявява големи промени, фокусирани върху гъвкавостта [27.05.2021] Три програми на DZT насърчават туристическите пътувания до Германия [25.05.2021] На разположение на туристическия бизнес е нов европейски печат за безопасност от Covid-19 [23.05.2021] Туристическата индустрия прогнозира завръщането на Турция на германския пазар [20.05.2021] С падане на ограниченията хиляди британци се готвят да пътуват на почивка в чужбина [17.05.2021] Великобритания изпадна от класацията за най-големите туристически пазари след 62,5% спад [16.05.2021] Резервациите на Airbnb скачат със засилване на търсенето на почивки [14.05.2021] Реалните събития отново ще заменят онлайн срещите [14.05.2021] TUI очаква силен летен ваканционен сезон [12.05.2021] Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com [07.05.2021] С 80% е спаднал обема на резервациите за летни туристически пакети в Германия [03.05.2021] Trivago ще си сътрудничи с TUI, за да предложи на туристите нови преживявания [30.04.2021] Ню Йорк започва през юни маркетингова кампания за 30 милиона долара [27.04.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 20:42 - Обновена на 15.06.

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни [... ]

Продължава мярката за държавна помощ за чартърни туристи

04.06.2021 10:41

Министерството на туризма продължава работа по предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Саудитска Арабия забрани за втора поредна година пристигането на чуждестранни поклонници на хадж

15.06.2021 -

Кралството няма да издава никакви визи за чужденци, но ще позволи на до 60 000 жители на Саудитска Арабия[... ]

На кръгла маса бе обсъдено мястото на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България

14.06.2021 -

На Кръглата маса бяха обсъдени възможностите туризмът да бъде включен в Националния план за възстановяване[... ]

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 -

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1

България открива национално туристическо представителство във Варшава

22.02.2021 -

Това ще стане по време на работното посещение в Полша на вицепремиера и министър на туризма Марияна[... ] 1