Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г.

11.06.2021 17:39

Най-много туристи в турския курортен регион са довели туроператорите Anex Tourizm, OTI и TUI, по данни на турската анализаторска компания Turizmdatabank. [... ]

Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой

11.06.2021 09:12

Платформата за споделено настаняване ще покрие разходите за настаняване и ще предостави надбавка за транспорт по време на програмата, стига потребителите да споделят своя опит, за да помогнат на компанията за бъдещи надстройки на продуктите й. [... ]

Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция

10.06.2021 14:53

Туроператорите и авиокомпаниите в Германия разширяват капацитета си за Турция в отговор на очаквания скок в търсенето, след като Берлин облекчи предупреждението си за пътуване до средиземноморската дестинация. [... ]

- a a a + |
 

Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда

14.06.2020 20:20

Туроператорите в Германия обещават да организират полети до вкъщи за туристите, ако по време на почивката им бъде издадено ново предупреждение за пътуване до определена дестинация. По този начин те искат да убедят клиентите си, че могат отново да пътуват безопасно.

Германските туроператори са готови да връщат клиентите си у дома при нужда

Магалуф и други дестинации на Майорка очакват първите си чуждестранни гости

Гаранцията за връщане у дома с полет вече е неразделна част от пакетната почивка, но очевидно туроператорите виждат, че е необходимо да подчертаят силно това пред потребителите, които може да се притесняват от пътуване в чужбина това лято. Пазарните лидери пускат повече подробности за своите актуални програми за лято 2020 на фона на надеждата за бързи връщания, след като Германия официално отмени предупреждението си за пътуване за 31 европейски държави от утре, понеделник (15 юни).

 

DER Touristik се ангажира да върне полети

Почиващите с туристически пакети от DER Touristik ще бъдат върнати у дома от техния туроператор, ако има ново предупреждение за пътуване за тяхната дестинация, обеща Инго Бурмайстер, изпълнителен директор на DER Touristik Central Europe. "Който отиде на почивка с DER Touristik, той също ще бъде върнат обратно у дома от DER Touristik. Това също се отнася и за сегашната ситуация на коронавируса", заяви той.

Бурмайстер подчерта, че втората по големина туристическа група в Германия ще изпраща клиенти само до дестинации, където хотели и доставчици отговарят на всички необходими изисквания за здраве и безопасност. Групата също така е създала денонощна гореща линия за клиенти на теми за хигиена и здраве, свързани с Covid-19.

DER Touristik ще стартира лятната си програма 2020 на 15 юни с ваканции в Австрия, Хърватия, Дания, Италия, Бенелюкс, Полша и Португалия, а през втората половина на юни с почивки в Кипър, Испания, Черна гора, Гърция и България.

 

FTI обещава безплатни полети за връщане на туристите вкъщи

По подобен начин FTI се ангажира да репатрира клиенти от дестинации, засегнати от нови предупреждения за пътуване. Управляващият директор Ралф Шилер подчерта: „Ако има допълнителни предупреждения за пътуване, тогава ще върнем засегнатите клиенти у дома възможно най-бързо и разбира се безплатно. Това остава голямото предимство на почивките, организирани от туроператори, в случай на криза."

Базираната в Мюнхен група възобновява лятната си програма 2020 г. със силен акцент върху Гърция, включително полети до гръцки острови с авиокомпания „Кондор“ от 1 юли нататък, както и до Кипър.

 

Шефът на Alltours иска тестове за коронавирус за пътниците

Собственикът на Alltours Вили Верхувен предприема различен подход и призова всички пътници да си направят тест за Covid-19, преди да предприемат полет. Пред германския вестник Rheinische Post той заяви, че полетите са сравнително безопасни поради филтрирането на въздуха в пътническата кабина на самолета, но добави: "За още по-голяма безопасност бих приветствал, ако всички пътници са си направили тест за коронавирус преди полета си."

По отношение на рестарта на туроператора, Верхувен каза: „Очакваме това лято да достигнем 50% от нивото от миналата година. Канарите, Гърция, Майорка и Турция са много силно търсени. Хората пътуват до мястото, където е привлякло интереса им и могат да очакват да бъдат в безопасност."

Alltours, с 1,7 милиона обслужени клиенти през миналата година, ще възобнови лятната си програма 2020 от 15 юни с ваканция за клиенти, които самостоятелно шофират до сухопътни дестинации в Северна, Централна и Източна Европа, последвана от 1 юли с полетни пакети до плажни дестинации, включително Испания (Майорка, Канари ), Гърция, Хърватия, Италия, България и Португалия.

Върхувен поясни също така, че Alltours е достатъчно стабилна финансово, за да премине през кризата без държавна помощ. "Миналата година реализирахме печалба от 46 милиона евро. Тази година загубата ще бъде на подобно ниво. Така че можем да се справим сами", подчерта той.

 

TUI предлага бонус за резервация

От своя страна, лидерът на пазара TUI сега предлага бонус в размер на 250 евро за резервации на пакетни почивки в 200 хотела и ваканционни селища, много от които под собствени собствени марки на туристическата група. TUI Blue, Riu и други хотели с марка TUI в много южноевропейски дестинации ще отворят отново през втората половина на юни или началото на юли.

 

Германците тестват почивка на Майорка

Междувременно регионалното правителство на Балеарските острови одобри планове за пилотен проект за възобновяване на почивките в Майорка през следващата седмица и по този начин тестване на хигиенните и защитни мерки на летището в Палма, в хотелите и на други места. Максимум 10 900 немски летовници ще могат да летят до острова за почивка от поне пет дни без задължителна карантина (която се прилага в Испания до 21 юни). Ако летовниците се разболеят на острова, той или тя ще бъдат изолирани в карантина в отделни места за настаняване, специално запазени от регионалното правителство за тази цел.

В проекта участват три немски туроператори - TUI, DER Touristik и Schauinsland. TUI ще лети гости от Дюселдорф и Франкфурт на 15 юни, последвани от полети от Хановер и Щутгарт на 18 юни. Летовниците ще отседнат в избрани хотели в Плая де Палма, Алкудия и Кала д'Ор. Schauinsland ще излети с първата си група от почиващи на Майорка на 27 юни.

 

Предупреждението за пътуване в чужбина удължено до 31 август

Вчера германското правителство удължи предупреждението си за пътувания за страни извън ЕС до 31 август. Това обхваща повече от 160 страни, включително основни плажни дестинации като Турция и Египет.

Въпреки това могат да се правят изключения за отделни държави с по-ранни дати, ако местните условия позволяват. Но ръководителите на индустрията разкритикуваха мярката като несправедлив ход срещу безброй дестинации с нисък процент на зараза и доказани стандарти за безопасност.

 

Източник: fvw

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Анталия е посрещнала най-много туристи от Русия, Украйна и Германия за периода януари-март 2021 г. [11.06.2021] Airbnb стартира програма „Live Anywhere on Airbnb, която предлага година безплатен престой [11.06.2021] Германските туроператори увеличиха предлагането на почивки в Турция [10.06.2021] Tui създава дигитална платформа за многодневни турове [02.06.2021] Новият собственик на германската авиокомпания „Кондор“ обещава 250 милиона евро за обновяване на флота й [30.05.2021] TUI продава своя дял в хотелската верига RUI [28.05.2021] TUI пусна в продажба туристически пакети за 2022 г. [27.05.2021] Airbnb обявява големи промени, фокусирани върху гъвкавостта [27.05.2021] Три програми на DZT насърчават туристическите пътувания до Германия [25.05.2021] На разположение на туристическия бизнес е нов европейски печат за безопасност от Covid-19 [23.05.2021] Туристическата индустрия прогнозира завръщането на Турция на германския пазар [20.05.2021] С падане на ограниченията хиляди британци се готвят да пътуват на почивка в чужбина [17.05.2021] Великобритания изпадна от класацията за най-големите туристически пазари след 62,5% спад [16.05.2021] Резервациите на Airbnb скачат със засилване на търсенето на почивки [14.05.2021] Реалните събития отново ще заменят онлайн срещите [14.05.2021] TUI очаква силен летен ваканционен сезон [12.05.2021] Цените на туристическите пътувания ще скочат през през лятото, предупреди шефът на Booking.com [07.05.2021] С 80% е спаднал обема на резервациите за летни туристически пакети в Германия [03.05.2021] Trivago ще си сътрудничи с TUI, за да предложи на туристите нови преживявания [30.04.2021] Ню Йорк започва през юни маркетингова кампания за 30 милиона долара [27.04.2021]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 20:42 - Обновена на 15.06.

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни [... ]

Продължава мярката за държавна помощ за чартърни туристи

04.06.2021 10:41

Министерството на туризма продължава работа по предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Саудитска Арабия забрани за втора поредна година пристигането на чуждестранни поклонници на хадж

15.06.2021 -

Кралството няма да издава никакви визи за чужденци, но ще позволи на до 60 000 жители на Саудитска Арабия[... ]

На кръгла маса бе обсъдено мястото на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България

14.06.2021 -

На Кръглата маса бяха обсъдени възможностите туризмът да бъде включен в Националния план за възстановяване[... ]

БХРА: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

13.06.2021 -

Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

„Буря в Егейско море: под това название започна акция срещу нелоялни практики в туристическите обекти в Гърция.

04.07.2019 -

Екипи на гръцкото финансово министерство проверяват туристическите обекти на гръцките острови. Цивилни[... ] 1

На поклоннически туризъм по Гергьовден

08.05.2014 -

През Златоград до българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон, преди в него да са пристигнали големците[... ] 1

България открива национално туристическо представителство във Варшава

22.02.2021 -

Това ще стане по време на работното посещение в Полша на вицепремиера и министър на туризма Марияна[... ] 1