Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Боровец изпраща успешен зимен сезон

11.04.2024 20:02

Този сезон за зимния ни курорт бе успешен, отчетоха председателят на Съюза на собствениците и хотелиерите в курортен комплекс "Боровец" и изпълнителен директор на хотел "Рила" Благовеста Томова и Мария Шейнова от дружеството "Бороспорт", което стопанисва инфраструктурата. [... ]

Биометричните данни са ключът към по-интелигентното дигитално пътуване

06.04.2024 14:49

Новата бяла книга на SITA подчертава как управляваните от биометрични данни ИТ решения се внедряват успешно по целия свят. [... ]

Асоциацията на българските авиокомпании представи анализ за летище София като център за транзитни полети

27.03.2024 21:11

Необходим е анализ на възможностите за превръщане на летище София в хъб за транзитни и трансферни полети, за да се подобри свързаността, заяви председателят на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) Светослав Станулов на пресконференция на тема „Анализ на българския авиационен пазар“ в София. [... ]

- a a a + |
 

TUI Германия планира силен растеж през следващата година

26.10.2019 10:11

TUI Германия е в добро здраве в сравнение с „болния“ бивш съперник „Томас Кук“ и разширява продуктовото си портфолио за лято 2020 г. с повече онлайн полетни и хотелски оферти, разширяване на хотелите от бранда TUI Blue, повече дестинации и разнообразни турове.
Марек Андришак представи лятната порграма на групата за 2020 г. - TUI Германия планира силен растеж през следващата година

Марек Андришак представи лятната порграма на групата за 2020 г.

За разлика от неплатежоспособната британска група, лидерът на пазара сред немските туроператори е финансово стабилен и разширява плановете си за растеж през следващата година, заяви ръководителят на TUI Германия Марек Андришак по време на представянето в Хамбург на лятната програма за 2020 г. на туроператора.

„Томас Кук" беше болен в продължение на 5-6 години и през цялото това време не показа признак за възстановяване. Когато ни погледнете през същия период, виждате, че сме в изключително добро здраве", коментира той. „Туроператорският бизнес допринася само за малка част от общите печалби на TUI Group, докато повечето идват от круизи, хотели и дестинации“, посочи Андришак.

Той все пак призна, че терминът "пакетна почивка" може да изглежда "старомоден", но подчерта: "Думата не е секси и може би трябва да помислим за термина. Но продуктът е много жив." Въпреки това може да се наложи „да се направи промяна в законите“ по отношение на застраховката за несъстоятелност, за да се изяснят предимствата на пакетните ваканции, добави той.

От лято 2020 г. TUI Германия се стреми към растеж, като добави още авиокомпании и хотелски вериги, за да доизгради своя онлайн портал TUI.com, разширявайки портфолиото си от хотели TUI Blue и предлагайки повече дестинации за турове и други активности.

Германският лидер на пазара увеличава броя на индивидуалните туристически продукти, като полети, настаняване, турове и коли под наем, на своя портал TUI.com, тъй като „те се резервират онлайн по-често от други форми за пътуване“, като пакетните почивки.

"TUI.com вече е най-посещаваният портал на туроператор на германския пазар. Следващата стъпка е да го превърнем в подходящ портал за полети и хотели", обясни Андришак. Уебсайтът TUIfly.com ще бъде интегриран в TUI.com през следващата година, а всички други „подходящи“ авиокомпании също ще могат да се резервират чрез портала.

Разделът за настаняване ще включва хотели, ваканционни жилища, хостели, апартаменти и хижи като капацитета ще бъде разширен и чрез сътрудничество с хотелски вериги. Първият партньор е Marriott. „Това ни дава достъп до 4500 хотела, които досега не можеха да бъдат резервирани чрез нас, а също и достъп до определени видове цени при онлайн продажби“, обясни Стефан Баумер от TUI Германия .

В допълнение, TUI.com ще предложи „гъвкави тарифи“, които могат да бъдат отменени до 18:00 ч. в деня на пристигане, в стила на Booking.com, първоначално в три града от 7 ноември нататък. Ще има и неотменими тарифи, които вероятно ще бъдат с 6-8% по-евтини, според Баумер. Понастоящем резервациите за хотели представляват само една трета от обема на резервациите за ваканционни почивки, но могат да се увеличат до същото ниво в средносрочен план, смята Андришак.

TUI Германия очевидно се насочва към растеж през следващата година след срива на най-големия си конкурент. Туроператорът вече обяви преди две седмици, че очаква 500 000 допълнителни клиенти през 2020 г. и ще разшири хотелския си капацитет на основни дестинации като Майорка, Канарските острови, Гърция и Турция. Това ще включва споразумения с бившите партньори на „Thomas Cook“, сред които брандовете Sentido и Cook's Club.

В допълнение, брандът TUI Blue ще се разшири до 100 хотела през следващата година, най-вече чрез интегриране и ребрендиране на марките Sensimar и Family Life. Ще отворят врати и 11 нови хотела, включително трети ваканционен клуб под бранда „Робинзон“ на остров Крит. Успоредно с това, най-добрите семейни хотели ще бъдат брандирани като TUI Kids Clubs и броят им ще се увеличи до 40 след отваряне на пет нови обекта през следващата година.

По отношение на цените, пакетните почивки на TUI през следващото лято за Майорка ще е по-евтини, тези за други испански дестинации, както и за Гърция и Италия ще останат на сегашните нива, а леко увеличение ще има на цените за Турция, Египет, САЩ и Тайланд.

В същото време, TUI ще добави още 20 000 различни „дестинации“, като обиколки, екскурзии, други активности, както и билети за събития през следващото лято, за да продължи да изгражда тази нова за туристическата група бизнес зона. Продажбите на такива продукти почти се удвоиха до 2,3 милиона през третото тримесечие на тази година.

TUI Германия не разкри конкретни данни за продажбите през тази година (с изключение на ръст от 3% за Гърция), но заяви, че е приключил летния сезон на 2019 г. с по-високи продажби спрямо рекордното ниво от миналата година. В момента има силни зимни резервации за различни дестинации на дълги разстояния, както и за Канарите, островите Кабо Верде и Мароко.

 

Източник: FVW

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

TUI потвърди, че отново ще предлага почивки за Шарм ел Шейх след отмяна на забраната за полети дотам

23.10.2019 10:51

От Форин офис заявиха, че забраната отпада, след като правителството на Великобритания е работило с египетските власти за повишаване на сигурността през изминалите четири години от взривяването на руски чартърен самолет в небето над Синай. [... ]

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Боровец изпраща успешен зимен сезон [11.04.2024] Биометричните данни са ключът към по-интелигентното дигитално пътуване [06.04.2024] Асоциацията на българските авиокомпании представи анализ за летище София като център за транзитни полети [27.03.2024] Малта отчита намаляване на средния престой на чуждестранните туристи [24.03.2024] Как туристически експерти оценяват присъединяването на България и Румъния към Шенген [21.03.2024] Как туристическите марки могат да превърнат клиентските данни в повече директни резервации [15.03.2024] Германският туроператор DER-Touristik отчита растящ интерес сред германските туристи за предстоящото лято [04.03.2024] Хотелиерите у нас очакват между 10 и 15% ръст на бизнеса си през 2024 г. [29.02.2024] Tui Group критикува германското правителство за авиационната политика [26.02.2024] БХРА настоява за законови промени за уреждане на статута на националните курорти в България [21.02.2024] ECTAA започна програма за посланици на туристическата индустрия [19.02.2024] Хотелите са под натиск да отговорят на конкуренцията на OTA за привличане на клиенти [14.02.2024] Изкуствен интелект в хотелския маркетинг: приложение и перспективи [08.02.2024] Сливанията на европейския авиационен пазар тревожат туристическия бизнес [01.02.2024] WTTC: туристическият бизнес трябва да приеме изкуствения интелект [30.01.2024] Класация посочи най-добрите хотели в България [25.01.2024] Предлагането на полети само за възрастни е нововъзникваща тенденция [20.01.2024] Франция остава най-популярната дестинация в света за международните туристи [17.01.2024] Чуждите туристи Боровец са от Великобритания и от балканските държави [17.01.2024] Израелски-палестинският конфликт се отразява на броя на туристите от този регион в черноморските хотели [12.01.2024]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Jet2holidays разширява програмата си за България

25.03.2024 14:17

Британският туроператор добавя пакети за почивка в созопол към прогамата си в България за лято 2024. [... ]

"Слънчев бряг" да стане селище, предлага браншова организация

20.03.2024 15:01

Курортният комплекс "Слънчев бряг" да стане селищно образувание, ако трябва и град, след като държавата [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Индийската авиокомпания IndiGo вече е трата в света по пазарна капитализация

11.04.2024 -

След 5% ръст на цената на акциите на своята компания майка, най-голямата авиокомпания в Индия вече е[... ]

На сладко от "зелена мъжка смокиня" в Къща-музей "Хр. Г. Данов" в Старинен Пловдив

11.04.2024 -

В първата десетдневка на април покрай пик на пролетното слънце Градът под тепетата посреща обичайната[... ]

Michelin вече оценява и хотели

11.04.2024 -

Компанията, която издава прочутите пътеводители, вече е присъдила най-високата отличието „Три ключа“[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

За първи път пътеводител на фламандски език за Черноморското крайбрежие на България

08.03.2024 -

Издателство „Фрийстайл пъблишинг“ публикува пътеводителя "Българското Черноморие: от Дуранкулак[... ] 1

В Пловдив "Старинният град" и "Капана" са капани за автотуристи

06.02.2023 -

Звездите на хотелите там са повече от местата за паркиране, установява автотуристът, избрал да прекара[... ] 6

На туризъм в Маракеш през януари: в Градината на Ив Сен Лоран пред портите на Сахара

02.02.2023 -

След две седмици грип с мъчителна кашлица в мъглива София, краткотрайното пътуване до непознато Мароко[... ] 2