Понеделник, 12.05.2012 г.

23.09.2022 16:55 - Руснаци се отказват от полетите за връщане в Русия

Около 30 руски граждани, които са дошли в Анталия на почивка или по работа, са отменили вчера билетите си за връщане и не са се качили на самолета обратно за Русия, съобщи турската телевизия НТВ.

Цена от над 7500 лева (70 хиляди турски лири) достига еднопосочният самолетен билет от Москва до Анталия, за където много руснаци се насочиха след обявената частична мобилизация, съобщава телевизия НТВ. Да се намери свободен самолетен билет обаче е почти невъзможно.

Анталия е най-предпочитаната от руснаците туристическа дестинация в Турция. Повечето авиокомпании обаче изобщо не предлагат свободни места за полет от руската столица за турския средиземноморски курортен град. Почти невъзможно е да се намери билет и за полетите на националния турски авиопревозвач "Търкиш еърлайнс".

Служители на туроператори, работещи на руския пазар, съобщиха, че цената на самолетните билети се е повишила сериозно във връзка със засиленото търсене, като за полетите на "Търкиш еърлайнс" достига сумата от 70 хиляди евро за еднопосочен билет, а в други авиокомпании цената на самолетния бирет е около 40-50 хиляди турски лири (4300-5400 лева), но да се намери свободмо място е почти невъзможно. По тази причина мнозина руснаци са поели на път към Турция с автомобил, посочва телевизия НТВ.

Други предпочитани от руснаците дестинации са Истанбул и Измир, където мнозина имат близки, роднини или познати.

 

Източник: БТА

назад