Понеделник, 12.05.2012 г.

12.03.2018 11:00 - Русия открива туристическо представителство в България

Национален маркетингов център Visit Russia ще заработи в България през тази година, стана ясно по време на срещата между Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация, и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение „Интурмаркет“ /10-12 март/ в Москва, където България се представя с национален щанд от 100 кв. метра. Министърът Ангелкова посочи, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през миналата година заема 5-о място по брой на туристически посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. В първия месец на тази година руските туристи у нас са повече от 9,6 хил., а общо през декември и януари броят им е 19 000, което е с 1,3% повече в сравнение със същия период на миналата година.

България се представя на международната борса с национален щанд на площ от 100 кв метра. Основен фокус на българското участие на изложението„Интурмаркет“ са възможностите, които страната ни предлага за морски, културно-исторически, бланео-, СПА и уелнес туризъм. Посетителите на националния щанд имат възможност да опитат традиционни ястия, да видят характерни занаяти и елементи от фолклора ни. Фолклорна група от с. Горно Драглище ще изработва „Пушета“ от прежда, ще пресъздава автентични български обичаи. По време на изложението ще има изпълнение на български народни песни и танци.

По време на срещата на двамата ръководители на туристически ведомства, Олег Сафонов съобщи, че през тази година в България ще бъде открит национален маркетингов център Visit Russia.

Той коментира още, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Една от възможностите е общи действия в сферата на круизния туризъм, което ще бъде обсъдено на съвместна работна група. Перспективна идея е и създаването и утвърждаването на проект „Черноморска кухня“, каза Сафонов.

назад