Понеделник, 12.05.2012 г.

16.04.2018 17:11 - Наближава седмият планински маратон „Байк и рън за Чепън“

Участниците в състезанията по планинско бягане и колоездене ще бъдат превозени безплатно с вагон на БДЖ до Драгоман на 28 април.

Над 400  бегачи и колоездачи са се записали до момента като се очаква броят им да нарасне с наближаване на крайната дата за регистрация – 20 април.

На 28 април в Драгоман бегачите ще застанат на старта в 9:30 часа, а колоездачите – в 10:30 часа. Тази година дистанциите остават непроменени - 42 км (маратон) и 21.3 км (полумаратон). 

B колоездачната надпревара участниците вече могат да избират да се състезават в категории „Хоби“ или „XCM“ като във втория случай ще се получават и точки за годишната ранглиста на Българска колоездачна лига.

Запазената марка на „Байк и рън за Чепън“ – безплатния превоз до състезанието и връщане с влак по редовната линия на БДЖ София-Драгоман, и тази година ще бъде на разположение на състезателите с  начална точка Централна жп гара-София.

Всяка година на датата на състезанието „Байк и рън за Чепън“ се отбелязва и празник на Чепън планина с множество празнични активности на площада пред сградата на Община-Драгоман. Настроените за културен туризъм ще могат да се насладят на фолклорни изпълнения на местни певчески и танцови състави, както и изложби на занаятчии, гоблени, хартиени изобретения и др. Една от изненадите тази година ще са безплатните прожекции в Туристически информационен център Драгоман на нови филми, представящи природното и културно-историческо наследство на Драгоман, както и  кулинарните традиции на града и региона. Специален мини бус пък ще прави обиколки с посетители до Неделнишкият манастир „Св. Атанасий“, който в миналото е бил важен културно-просветен център в региона.

назад