Понеделник, 12.05.2012 г.

09.11.2017 10:40 - Предстои откриването на „Science fiction“ парк в Китай

Виртуална реалност, хиперреалност, холография и всевъзможни съвременни технологии ще бъдат интегрирани в създаването на новия тематичен парк в китайската провинция Гуейджоу, превръщайки го в първия парк за научна фантастика в света.

Посетителите в парка „Science fiction“ ще „летят“, ще се пренасят във фантастични светове, ще се срещат с извънземни и ще стават свидетели на битки на митични дракони.  

В парка ще има 15 тематични павилиона и киносалони, специална зала, посветена на Star Wars, зони за детски игри, футуристични заведения за хранене, магазини и хотел.

Огромна фигура на Трансформър, направена от 750 тона стомана, ще посреща гостите при влизането им от централния вход на парка.След това, екипирани с шлемове, слушалки и други устройства те ще участват в космически пътешествия, посещения на извънземни бази, виртуални турове из Слънчевата система и т.н.

Пълното име на разположения върху 2000 акра парк е "East Valley of Science and Fantasy", а инвестицията в него е в размер на 1 милиард щатски долари. Първата му фаза - „Базата на извънземните“, ще бъде завършена през следващия месец, а останалите етапи – през 2018 г. Все още не е оповестена датата, на която атракционът ще бъде открит за посетители.

 

назад