Понеделник, 12.05.2012 г.

15.09.2017 18:14 - Откриха туристически информационен център за България в Шанхай

Първият в Китай български ТИЦ бе открит в мегаполиса Шанхай в четвъртък вечерта. Това стана с усилията на компанията ACN Worldwide и на създателя й Нелсън Уонг с подкрепата на Министерството на туризма на България.

Центърът ще свързва туроператори от Китай и България и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България. Откриването на центъра е първата стъпка, следват много усилия на посолството  в Пекин и на генералното ни консулство в Шанхай, заяви при откриването на туристическия център Григор Порожанов, посланик на България в Китай. Преди това пред българските дипломати той ясно постави целта - в близко време китайските туристи в България да стигнат 100 хиляди годишно.

За церемонията в Шанхай пристигна зам.- министърът на туризма Милко Теофилов, който пред над 200 гости показа със сравнителен анализ, че България има огромен шанс да развива туризма си, подготвяйки туристически пакети за необятния китайски пазар. От януари до юни 2017 г. около 16 000 китайски туристи са посетили България, което е с 50% повече в сравнение със същия период на 2016 г. Потенциалът за ръст обаче е огромен - в момента само 0,2% процента от китайците, пътуващи в Европ, посещават и България. Димитър Пампулов, генерален консул на България в Шанхай и домакин на събитието, връчи сертификат за откриването на туристическия информационен център. Над 200 гости присъстваха на прявата. Сред тях бяха консули и дипломатически представители от Гърция, Украйна, Турция, Казахстан, САЩ и други, собственици на китайски предприятия гиганти като Уанг Чонг Лин, председател на Maotai Distribution Group,  Ли Уи Хай, директор на SASS Thank Foundantion, както и представители на водещи инвестиционни фондове. На българската вечер в 25-милионния Шанхай бяха и мениджърите на China Airlines, Air China, Qatar Airways, Turkish Airlines, „Аерофлот“. Специално поздравление към България направи госпожа Шу Вейвън, генерален директор на Туристическата администрация на Шанхай.

назад