Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Хотелиерският бизнес настоява за компенсации, ако се въведе локдаун

24.11.2020 11:36

От БХРА заявиха в писмо до премиера, че всякакви мерки се обезмислят, ако хората трябва да избират дали да умрат от глад или от Ковид-19. [... ]

Европейските ваканционни дестинации се справят по-добре в корона кризата от другите

22.11.2020 09:44

Последният доклад на ForwardKeys за резервации на полети в Европа показва, че най-устойчивите дестинации в Европа в условията на пандемията Covid-19 са дестинации за отдих. [... ]

TUI бави плащанията към хотели и иска още държавна помощ

19.11.2020 19:31

Европейският номер едно в туризма - TUI Group, търси начин да отложи плащането на някои свои задължения към хотели в Гърция до следващата година, за да си осигури необходимите финансови потоци, докато преговаря с германското правителство за допълнителна държавна помощ. [... ]

- a a a + |
 

Нишата за предлаганите развлекателни услуги все още е свободна

09.10.2008 15:53 - агенция Фокус

Така смята зам.-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Караненов.
Нишата за предлаганите развлекателни услуги все още е свободна

Създаването на държавно-обществена консултативна комисия, която да подобри координацията между отделните ведомства по проблемите на туризма, е крачка напред в диалога между публичния и частния сектор, каза още зам.-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Караненов.
Целите на комисията – да формулира приоритетите на туристическия сектор и да анализира тенденциите в развитието му, ще подпомогнат работата на хотелиерите и туроператорите в България. “Продължавам да застъпвам идеята за изграждане на единна стратегия за развитието на туризма”, подчерта Караненов, “тъй като към момента основните проблемите в бранша все още не са регулирани с подходяща нормативна база”. Според него ярък пример за това е безогледното строителство, опустошаващо почивката на не един и двама туристи.

Лошата инфраструктура e също един от проблемите на туризма, но той е решим на местно ниво, стига обаче да се подобрят партньорските взаимоотношения и координацията между държавните ведомства, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на икономиката и местната власт.


”От съществено значение е и преструктуриране на предлаганите до момента общи туристическите услуги, които да се разделят по хоби и интереси. В най-големия български курорт - Слънчев бряг например, нишата за допълнително предлаганите развлекателни услуги все още е относително свободна. Това дава възможност да се експериментира в различни посоки, като се застъпят широк спектър от забавления, включително и опознавателни турове до обекти с културно-историческо значение” , каза Караненов. Той допълни, че в тази сфера също е необходимо да настъпи раздвижване, като от обикновени и статични, музейните експозиции трябва да се превърнат в модерни и технически обновени мултимедийни продукти. Като пример той посочи “Wasa Museum” в Стокхолм, където посетителят е и непосредствен участник в музейната експозиция.
Определено е нужна добра организация и набор от различен тип развлечения в българските курорти, за да бъдат сетивата на туриста провокирани, и той отново да се върне в страната ни. 

Освен културно-историческите мероприятия, сред които туристически маршрути до Старите български столици, Рилски манастир, Габрово, Велико Търново, е необходимо особено внимание да се отдели на допълнителните спортно-анимационни дейности. Атракционите, показващи например българската кухня, традиционния бит и фолклор, също не са за пренебрегване, защото точно те определят нацията ни пред туристите и показват любопитните страни от отминалите години, каза още заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.
Високото качеството на предлаганите услуги, в съчетание с добре обучен персонал, са най-важните условия за да се отговори на очакванията на отпочиващите в България чуждестранни туристи, категоричен е Димитър Караненов.
Според него обаче, основен фактор за развитие на туризма в българските курорти е експлоатиране на легловата база по формулата “фамилен туризъм”. 

Клубните туристи са наясно предварително какви екстри и услуги могат да очакват, като “рязка ножица” между представите им и реалната ситуация в България не се получава, понеже пакетът услуги в клубен хотел в Слънчев бряг например, е абсолютно идентичен на услугите в подобни хотели навсякъде в света. При положение, че децата на фамилно почиващите бъдат ангажирани с различни увеселителни мероприятия и атракциони, завръщането на родителите им и през следващия сезон в българските курорти, ще бъде гарантирано. Този модел години наред е продавал почивки в Слънчев бряг, като най-голямо е търсенето им сред немските туристи, каза още заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Хотелиерският бизнес настоява за компенсации, ако се въведе локдаун [24.11.2020] Европейските ваканционни дестинации се справят по-добре в корона кризата от другите [22.11.2020] TUI бави плащанията към хотели и иска още държавна помощ [19.11.2020] 193 европейски летища са заплашени от банкрут [10.11.2020] Половината от работните места в световния туризъм са заплашени от пандемията COVID-19 [07.11.2020] Хотелиери от Сандански: 90% от бизнеса ще фалира при ново затваряне [29.10.2020] БХРА: Стига хаотични мерки, необходими са ясни правила [25.10.2020] Бизнесът иска Слънчев бряг да се рекламира като място за лечение на белодробни и респираторни заболявания [21.10.2020] Украински туристи пристигнаха в Бургас за есенния сезон [19.10.2020] Hotelbeds договори стратегическо партньорство с възстановения „Томас Кук“ [13.10.2020] German Summer Cities-2021 дава нов импулс за градския туризъм във ФРГ [12.10.2020] Повечето хотелиери от луксозния сегмент казват, че най-лошото от коронавирусната криза вече е отминало [11.10.2020] EasyJet за първи път излиза на загуба [08.10.2020] WTTC призова хората: „Пътувайте по света. Направете разликата” [04.10.2020] Основателят на Viking Cruises загуби 66% от богатството си заради коронавирусната пандемия [27.09.2020] Хотелският сектор в Близкия изток ще започне да се възстановява в последното тримесечие на 2020 г. [24.09.2020] Великобритания губи по 32 милиона паунда на ден заради прекъснатия „въздушен коридор“ със САЩ [22.09.2020] Fosun планира концептуални магазини, лайфстайл платформа и други дейности за новия „Томас Кук“ [20.09.2020] TravelMole: Това пак е „Томас Кук“, но не такъв, какъвто го познавахме [17.09.2020] Какви уроци извличат германските туроператори от коронавирусната криза? [12.09.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Нов нанопрепарат ще пази от вируси, микроби и бактерии пътниците на летищата във Варна и Бургас

10.11.2020 11:55

На 12 ноември на Летище Варна, а на 13-ти и на Летище Бургас най-докосваните повърхности ще бъдат обработени [... ]

Министерството на туризма иска още 50 млн. лв. в подкрепа на туроператорите и туристическите агенти

07.11.2020 18:49

Ще търсим възможност за допълнително финансиране по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Въвеждат нова схема за тестване на пътниците, пристигащи в Англия

24.11.2020 -

От 15 декември на Острова ще прилагат нова система, която ще позволи на пътници, идващи от страни с висок[... ]

Covid-19: Китай настоява за глобална система за пътувания, базирана на QR код

23.11.2020 -

Китайският президент Си Дзинпин призова за "глобален механизъм", който да използва QR кодове за отваряне[... ]

В отговор на коронакризата Пампорово дигитализира услугите си

22.11.2020 -

В родопския курорт внедряват ski pass pick-up система в ски зоната и въвеждат нова младежка възрастова група[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Неочаквано посещение на Бойко Борисов в Широка лъка

18.10.2020 -

Днес, малко след отшумяването на обичайния неделен туристопоток, емблематичното родопски село Широка[... ] 2

Как да прекараш нискотарифен уикенд пред "Тайната вечеря" и в "Лозето на Леонардо"

20.02.2020 -

Впечатления на очевидец за това какво може да видим и научим от практиките на културния туризъм в Италия. [... ] 5

Лунни мистерии край Байлово

22.08.2011 - Мая Стоянова

Астрономи от неолита са набюдавали и записвали лунните цикли прези 6000 години [... ] 1