Потребител: анонимен

злободневно

Истанбул се пълни с млади руски дезертьори

24.09.2022 16:18

След като във вторник Путин обяви частична мобилизация, местата в полетите между Москва и Истанбул бяха изкупени панически. Репортаж за първите руски дезертьори в турския мегаполис. [... ]

Какво се случи с китайската туристическа индустрия?*

17.09.2022 18:36

Тъй като изходящите туроператори затвориха вратите си след появата на Ковид, вътрешният туризъм процъфтява, тъй като жадната за пътуване китайска средна класа се зае да изследва собствената си страна, откривайки, че многообразието на самия Китай може да задоволи нуждата от всякакви ваканционни преживявания от туризъм до зимни спортове , за сърф и къмпинг. [... ]

Загубили ли са пилотите практически опит след Ковид пандемията?

14.09.2022 09:57

Европейска агенция за въздушна безопасност (EASA) следи отблизо ситуацията, но някои инциденти вече привлякоха вниманието на медиите. [... ]

- a a a + |
 

Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война

19.08.2022 18:34

Миналия месец онлайн сайтът Visit Ukraine започна да предлага на гостите обиколки с екскурзовод в Украйна, включително експедиции през Киев, Буча, Ирпин и Харков - всe градове, пряко засегнати от руските военни сили.

Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война

Главният изпълнителен директор на Visit Ukraine Антон Тараненко каза пред Insider, че компанията е предоставила няколко десетки обиколки, откакто сайтът е актуализиран и има повече от 200 резервации. Интересът идва предимно от украинци, които са били разселени по време на войната или са се преместили в други страни по-рано. Въпреки това над дузина американци също са резервирали обиколки, каза той.

Туристическият сайт не е получил официално одобрение от украинското правителство. Въпреки че не се препоръчва, все пак е технически възможно да влезете в Украйна през няколко места в Европа.

Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война

Сайтът казва, че хората, които се запишат за обиколки на „Смелия град“, ще могат да видят обстрелвани сгради, останки от бомби и унищожено военно оборудване. Пътуващите все още могат да бъдат изправени пред рискове от активни противопехотни мини и въздушни нападения.

Тараненко каза, че Киев е най-безопасният град за посещение, тъй като много хора са възобновили нормалните си дейности, но признава, че не е „100% безопасен“.

Според него сегашните туристически обиколки не са по-рискови от посещенията на много туристи в Чернобил преди началото на войната.

Туровете, които организира Visit Ukraine, обикновено се състоят от около 10 души, водени от гид, и траят около 3-4 часа. Екскурзоводите действат като преводачи и пазачи, предоставяйки подробни инструкции за избягване на противопехотни мини и информация къде да отидете, ако прозвучат сирените за въздушна атака.

Туристическа компания кани туристи да посетят Украйна и да видят какво е да живееш в разгара на война

В крайна сметка Тараненко каза, че безопасността на туристите зависи от това колко точно са готови да следват указанията. В Буча, където бомби могат да избухнат по всяко време, неспазването на указанията може да означава смърт.

„Например, когато водехме посетители в Чернобил, гидът им казваше: „Слушайте, не вървете по този или онзи път, защото тогава ще бъдете изложени на повече радиация“, каза Тараненко. „Но хората пак ще правят каквото си искат.“

Изпълнителният директор каза, че докато за мнозина обиколката е за възстановяване на връзката със страната им, за други това е въпрос на „тъмен туризъм“.

„Някои харесват това, че е малко опасно“, каза Тараненко. "Винаги има такива хора. Те искат да го изпитат в реалния живот."

Като причина да се предприеме обиколка през Буча и Ирпин, сайтът изтъква това, че посетителите ще могат да видят резултатите от „най-масовите кланета на цивилни, извършени по време на руската военна атака срещу Украйна“.

Сайтът предлага и други обиколки, включително „Природа“ и „Семейни обиколки“. Междувременно други райони, включително Мариупол и Николаев, са напълно забранени за туристи, тъй като са или под руски контрол, или са под непрекъснати атаки от руските въоръжени сили.

В крайна сметка Тараненко каза, че целта на сайта е да покаже смелия дух на украинския народ. Освен това със средствата, които туристите плащат за обиколките, които струват около 50 евро на човек, се подпомагат бежанците от войната.

"Ние показваме смелите, силни хора, живеещи в Украйна. Можете да усетите атмосферата", каза той. "Не всичко е това, което виждате по телевизията. Ние сме просто хора, живеещи живота си с надежда, че войната скоро ще свърши."

 

Източник: Insider

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Истанбул се пълни с млади руски дезертьори [24.09.2022] Какво се случи с китайската туристическа индустрия?* [17.09.2022] Загубили ли са пилотите практически опит след Ковид пандемията? [14.09.2022] Бизнес туризмът се сблъсква с растящи цени [01.09.2022] Мярката за използване на ваучери за храна за туризъм засега проработи само в хотелите [27.08.2022] Градове в Европа призовават ЕС да ограничи настаняването в стил Airbnb [22.08.2022] Как туристическите компании могат да се модернизират, за да управляват прекъсванията в бизнеса си [15.08.2022] Финландия и Естония призовават ЕС да забрани издаването на туристически визи за руснаци [09.08.2022] Спирала ли е наистина България издаването на визи за руснаци? [08.08.2022] Българите вече пътуват с лична карта до Турция. Ще могат ли скоро и турските граждани да влизат у нас без виза. [29.07.2022] Ерата на евтиния туризъм в Европа бързо приключва: вече само богатите ще могат да си позволят почивка на море [28.07.2022] БХРА: Държавата абдикира от решаването на проблема с концесионирането на плажове [21.07.2022] Американците могат да пътуват това лято по-изгодно до Европа, отколкото по вътрешни линии [20.07.2022] Туризъм на бавни обороти [16.07.2022] Отстъпка за гориво: как го правят във Франция? [08.07.2022] Сардиния въведе редица ограничения, за да се защити от прекомерния туризъм [28.06.2022] Нова стратегия поставя амбициозни цели пред туризма в САЩ [27.06.2022] „Турски авиолинии“ – националният авиопревозвач на Турция сменя името си, за да представя по-добре културата на страната [18.06.2022] Какъв ще бъде българският модел за Гаранционен фонд в туризма? [14.06.2022] Институциите обсъждат как да ускорят процеса по издаване на визи [11.06.2022]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Финландия заключи границата си за руснаци

30.09.2022 10:34

От днес Финландия преустановява влизането в страната и транзитното преминаване през нея за руски граждани [... ]

Руснаци се отказват от полетите за връщане в Русия

23.09.2022 16:55

Около 30 руски граждани, които са дошли в Анталия на почивка или по работа, са отменили вчера билетите [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Финландия заключи границата си за руснаци

30.09.2022 -

От днес Финландия преустановява влизането в страната и транзитното преминаване през нея за руски граждани[... ]

„Аерофлот“ отново ще лети до Египет

29.09.2022 -

Националният авиопревозвач на Русия възобновява линиите си от Москва до египетските курорти на Червено[... ]

БХРА: Липсата на кадри остава един от най-сериозните проблеми на туризма

29.09.2022 -

„Наемаме хора на по 80 години заради липса на персонал“, заяви Веселин Налбантов, зам.-председател на[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

DER Touristik съкращава 253 работни места и оптимизира управлението

09.01.2021 -

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместер, ръководител[... ] 18

Да вземеш душ след плажа в новата библиотека в Бургас

14.08.2022 -

В черноморския ни град Бургас, на 15 мин пеша от плажа, с изненада разбираме, че модерна нова сграда от[... ] 1

Новият председател на БТС Венцислав Венев обяви амбициозна програма за развитието на вековната туристическа организация

03.05.2022 -

В момента БТС стопанисва 236 обекта, в т.ч. хижи, туристически спални, учебни центрове, хотели, заслони,[... ] 1