Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Бизнесът иска Слънчев бряг да се рекламира като място за лечение на белодробни и респираторни заболявания

21.10.2020 21:19

Слънчев бряг доказано е едно от най-добрите места в Европа за лечение на белодробни и респираторни болести. И Министерство на туризма трябва да използва този факт, за да привлече гости и да акцентира върху това, че в българските хотели през това лято нямаше нито един заразeн ат COVID-19. За това призова зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. [... ]

Украински туристи пристигнаха в Бургас за есенния сезон

19.10.2020 19:33

Туроператори по морето стартираха есенно-зимния сезон с посрещане на първите 15 украински гости в Бургас. Групата ще почива два дни в България и още толкова в Истанбул. [... ]

Hotelbeds договори стратегическо партньорство с възстановения „Томас Кук“

13.10.2020 18:38

Новият онлайн туристически бизнес на възстановенияот китайския собственик британски бранд ще получи достъп до над 180 000 уникални хотела в 140 държави чрез Hotelbeds [... ]

- a a a + |
 

Какви уроци извличат германските туроператори от коронавирусната криза?

12.09.2020 18:08

Това бе тема на кръгла маса по време на провелия се виртуално fvw Kongress в началото на септември.

Какви уроци извличат германските туроператори от коронавирусната криза?

И четиримата участници в дискусията на тема „Уроци за бъдещето на туроператорите и туристическите агенти“ отчитат текущата ситуация, която се отрази драматично на цялата туристическа индустрия. Освен че продължават да управляват компаниите си през продължаващата криза, те вече работят по следкризисни стратегии и планове за възстановяване на бизнеса, включително с големи промени.

Да въведат ли туристическите агенти такси за обслужване?

Биргит Ауст, дългогодишен ръководител на веригата туристически агенции TVG, препоръча на туристическите агенти да останат близо до клиентите по време на кризата. "Това предлага най-добрата възможност да научите какво искат клиентите. С тази информация после може да помислите как искате да се позиционирате след коронавирусната криза", каза тя.

Опитният германски мениджър в туристическата индустрия също има някои конкретни предложения за това какви уроци да се извлекат от кризата. Например туристическите агенти могат да въведат такса за съветите, които дават на клиентите. Ауст подчерта, че не трябва да се притесняват, че това ще ги постави в неравностойно положение с конкурентите. "Когато става въпрос за вашето (бизнес) съществуване, не трябва да се безпокоите от това. Ако клиентите не искат да плащат за тази услуга, ще трябва да резервират някъде другаде", заяви тя.

Кой трябва да плаща за онлайн маркетинг?

Борис Раул, главен изпълнителен директор на Invia Group, която управлява портали като Ab In Den Urlaub, постави въпроса за разходите за онлайн маркетинг и кой трябва да ги плаща. "Голяма част от нашите разходи са за онлайн маркетинг, например чрез Google. Може да се каже, че предварително финансираме спечелването на клиенти от туроператори", каза той.

Но ако клиентът анулира резервацията и порталът не получи комисионна за продажби, той все пак трябва да плати на Google разходите за онлайн маркетинг. „Трябва да обсъдим тази тема с туроператорите“, подчерта той.

Alltours критикува бавното изплащане от страна на доставчиците

Георг Велбeрс, шеф на продажбите в туроператора Alltours, има друго оплакване: бавното изплащане от доставчици за отменени резервации. „Разбира се, ние веднага върнахме парите на клиентите си, без никакви ваучерни „игри“ или други подобни“, заяви той.

Проблемите с ликвидността заради коронавирусната криза също не трябва да се пренебрегват. „Въпросът за ликвидността със сигурност ще стои пред индустрията през цялата следваща година“, прогнозира той като подчерта, че Alltours нямат този проблем заради натрупаните парични резерви. "Няма да призоваваме за държавни заеми или субсидии", заяви той. Като цяло туроператорите ще трябва да планират по-внимателно капацитета си в бъдеще, смята Велберс. „Ще трябва да внимаваме къде поемаме рискове.“

Споделяне на разходите с клиентите?

Гуидо Виганд, главен маркетинг директор на специализирания туроператор за културни турове Studiosus, посочи друг проблем. Като поука от кризата туристическата индустрия трябва да даде ясна представа на политиците какви услуги всъщност предлагат туроператорите и туристическите агенти. "Тогава, в случаи като сега, клиентите могат да споделят произтичащите от това разходи."

Той обясни: "Ваканциите не започват в деня на заминаване, а много преди това. С други думи, когато туристическите агенти си вършат работата, като предоставят съвети и правят резервация и когато туроператорите планират пътуване и договарят подходящия капацитет.“ Ако клиентите са използвали тези услуги, за да направят резервацията си, "тогава е законно те да плащат в случай на анулиране", заяви той.

 

„Виртуалният“ fvw Kongress, провел се в началото на септември, се състои от разнообразни дискусии и презентации, разпределени в продължение на четири дни и излъчени директно за около 2600 регистрирани участници. Говорителите присъстват или физически в специално телевизионно студио, създадено в офиса на fvw в Хамбург, или свързани чрез видео връзка.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Бизнесът иска Слънчев бряг да се рекламира като място за лечение на белодробни и респираторни заболявания [21.10.2020] Украински туристи пристигнаха в Бургас за есенния сезон [19.10.2020] Hotelbeds договори стратегическо партньорство с възстановения „Томас Кук“ [13.10.2020] German Summer Cities-2021 дава нов импулс за градския туризъм във ФРГ [12.10.2020] Повечето хотелиери от луксозния сегмент казват, че най-лошото от коронавирусната криза вече е отминало [11.10.2020] EasyJet за първи път излиза на загуба [08.10.2020] WTTC призова хората: „Пътувайте по света. Направете разликата” [04.10.2020] Основателят на Viking Cruises загуби 66% от богатството си заради коронавирусната пандемия [27.09.2020] Хотелският сектор в Близкия изток ще започне да се възстановява в последното тримесечие на 2020 г. [24.09.2020] Великобритания губи по 32 милиона паунда на ден заради прекъснатия „въздушен коридор“ със САЩ [22.09.2020] Fosun планира концептуални магазини, лайфстайл платформа и други дейности за новия „Томас Кук“ [20.09.2020] TravelMole: Това пак е „Томас Кук“, но не такъв, какъвто го познавахме [17.09.2020] Летищният оператор Fraport отчита голям спад и през август [11.09.2020] Шефът на TUI прогнозира промени в туристическото търсене [10.09.2020] В Париж отчитат "значителни щети" за туризма [31.08.2020] Свръхтуризмът все още е проблем в Европа, сега заради нарасналите вътрешни пътувания [30.08.2020] Нешет Кочкар: туристическият сезон в Турция ще продължи до октомври-ноември [25.08.2020] Продължително, бавно възстановяване на международния туризъм, твърди прогноза [21.08.2020] На Слънчев бряг привличат туристи с намаления от 30% нагоре [21.08.2020] Секторът на лукса в Италия губи милиарди заради липсата на чуждестранни туристи [17.08.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

TravelMole: Това пак е „Томас Кук“, но не такъв, какъвто го познавахме

17.09.2020 17:00

„Томас Кук“ фалира преди почти една година под тежестта на 1,6 милиарда британски лири дълг, оставяйки [... ]

Срив на броя на нощувките и приходите от тях се отчита в България през юли

12.09.2020 16:37

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани у нас през юли 2020 г., е 2 265.9 хил., [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Въвеждат единни правила за безопасност в зимните курорти

21.10.2020 -

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се въвеждат единни правила за противоепидемични[... ]

За пътниците в Европа трябва да има тестове, а не карантина

21.10.2020 -

Да не се налага карантина на пътуващите от една европейска страна в друга, а вместо това да се тестват[... ]

Израел сключи споразумение с ОАЕ за десетки нови полети

20.10.2020 -

Подписаният през септември в Белия дом в САЩ мирен договор от Израел и Обединените арабски емирства[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Неочаквано посещение на Бойко Борисов в Широка лъка

18.10.2020 -

Днес, малко след отшумяването на обичайния неделен туристопоток, емблематичното родопски село Широка[... ] 1

Как да прекараш нискотарифен уикенд пред "Тайната вечеря" и в "Лозето на Леонардо"

20.02.2020 -

Впечатления на очевидец за това какво може да видим и научим от практиките на културния туризъм в Италия. [... ] 5

Лунни мистерии край Байлово

22.08.2011 - Мая Стоянова

Астрономи от неолита са набюдавали и записвали лунните цикли прези 6000 години [... ] 1