Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Хотелиерският бизнес настоява за компенсации, ако се въведе локдаун

24.11.2020 11:36

От БХРА заявиха в писмо до премиера, че всякакви мерки се обезмислят, ако хората трябва да избират дали да умрат от глад или от Ковид-19. [... ]

Европейските ваканционни дестинации се справят по-добре в корона кризата от другите

22.11.2020 09:44

Последният доклад на ForwardKeys за резервации на полети в Европа показва, че най-устойчивите дестинации в Европа в условията на пандемията Covid-19 са дестинации за отдих. [... ]

TUI бави плащанията към хотели и иска още държавна помощ

19.11.2020 19:31

Европейският номер едно в туризма - TUI Group, търси начин да отложи плащането на някои свои задължения към хотели в Гърция до следващата година, за да си осигури необходимите финансови потоци, докато преговаря с германското правителство за допълнителна държавна помощ. [... ]

- a a a + |
 

Туризмът в Турция вече ще работи със „здравни сертификати“

22.04.2020 17:02

Турция възнамерява да бъде сред първите страни в света, които ще възстановят международния туризъм след отпадане на ограниченията заради коронавируса. Според туристическия министър Мехмет Ерсой, в „посткоронавирусната епоха“ предимство ще имат тези дестинации, които се възприемат като „своодни от вируса“.

За да убеди чуждестранните туристи в епидемиологичната безопасност на почивката в Турция, Министерството на културата и туризма започва внедряването на сертификат на туристическите обекти като „свободни от COVID-19“.

Проектът ще стартира през май. Сертифицирането на хотелите ще бъде доброволно, но на практика – задължително, тъй като без него хотелът няма да може да обслужва чуждестранни туристи.

Хотелите ще бъдат задължени да осигурят на гостите си възможност за социално дистанциране, редовно да провеждат дезинфекция, проверка на здравословното състояние на персонала и осигуряване на средства за индивидуална защита за служителите.

Мехмет Ерсой подчерта, че сертифицирането ще се извърши, преди да бъдат възстановени международните полети. Очаква се, че туристическите обекти и приемащите туристически компании ще получат сертификати до края на май.

Турският министър на туризма е убеден, че разработваната в Турция система за сертификация ще стане „пример за целия свят“. За да получи международно признание, в работата по сертифициране ще бъдат привлечени чуждестранни компании и известни експерти в областта на здравеопазването.

Ерсой определи разработената система за сертифициране не като „план за излизане от коронавируса“, а като „приоритет за потребителя“, който Турция ще следва в бъдеще.

Според него, туристическите пътувания ще бъдат разрешени най-напред за вътрешните туристи. Той прогнозира, че ситуацията с коронавруса ще се нормализира към втората седмица на май, което ще даде възможност да се възстановят междуградските връзки и да се отворят курортите, но за местните жители.

Туризмът в Турция вече ще работи със „здравни сертификати“

Мехмет Ерсой допълни, че властите внимателно следят ситуацията в туристическите зони, в това число и в Анталия. Там „нормализацията вече започна, броят на новозаразените с вируса е малък и общите показатели се подобряват с всеки изминал ден“.

„Отначало вътрешният туризъм, след това системата за сертифициране... това е важно за начина, по който Турция се възприема в чужбина. След това ще пристъпим към третия етап. Постепенно ще започнем да приемаме международни полети, в съответствие със споразуменията ни с различните страни. Ще публикуваме всички сертифицирани обекти на уебсайта на министерството и ще направим така, че туроператорите и авиокомпаниите, изпращащи туристи към нас, също да качат тази информация на своите сайтове“, заяви министърът.

Според Ерсой, първите чуждестранни туристи се очакват не по-рано от средата на юни и вероятно ще бъдат от азиатските пазари. След тях ще започнат да пристигат и туристи от Германия и Австрия, където ситуацията с коронавируса бързо се подобрва. Ще ги последват и гостите от Централна Европа и от някои страни от Северна Европа, където също има положително развитие.

"Туристите от Русия и Великобритания, които са основни емитиращи пазари за Турция, трудно ще могат да се появят преди края на юли", смята той.

 

След две седмици започва сертифицирането на туристически обекти в Анталия

Еркан Ягчи, председател на Асоциацията на хотелиерите и туроператорите в Средиземноморието (AKTOB), смята, че наличието на „здравен сертификат“ в хотела ще създаде у туриста „усещане за хигиена и сигурност“. Той съобщи, че след две седмици започва процесът на сертифициране на хотелската база в Анталия.

„Коронавирусът ще промени представата за туризма. От следващата година приоритет за хотелските гости ще стане здравословната и хигиенична обстановка. Туристите ще избягват многолюдните места, струпването на хора, тъй като страхът от вируса няма да изчезне. Ние ще променим начина, по който работят хотелите, за да преодолеем този страх. Сертификацията ще успокои нашите клиенти“, убеден е Ягчи.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Хотелиерският бизнес настоява за компенсации, ако се въведе локдаун [24.11.2020] Европейските ваканционни дестинации се справят по-добре в корона кризата от другите [22.11.2020] TUI бави плащанията към хотели и иска още държавна помощ [19.11.2020] 193 европейски летища са заплашени от банкрут [10.11.2020] Половината от работните места в световния туризъм са заплашени от пандемията COVID-19 [07.11.2020] Хотелиери от Сандански: 90% от бизнеса ще фалира при ново затваряне [29.10.2020] БХРА: Стига хаотични мерки, необходими са ясни правила [25.10.2020] Бизнесът иска Слънчев бряг да се рекламира като място за лечение на белодробни и респираторни заболявания [21.10.2020] Украински туристи пристигнаха в Бургас за есенния сезон [19.10.2020] Hotelbeds договори стратегическо партньорство с възстановения „Томас Кук“ [13.10.2020] German Summer Cities-2021 дава нов импулс за градския туризъм във ФРГ [12.10.2020] Повечето хотелиери от луксозния сегмент казват, че най-лошото от коронавирусната криза вече е отминало [11.10.2020] EasyJet за първи път излиза на загуба [08.10.2020] WTTC призова хората: „Пътувайте по света. Направете разликата” [04.10.2020] Основателят на Viking Cruises загуби 66% от богатството си заради коронавирусната пандемия [27.09.2020] Хотелският сектор в Близкия изток ще започне да се възстановява в последното тримесечие на 2020 г. [24.09.2020] Великобритания губи по 32 милиона паунда на ден заради прекъснатия „въздушен коридор“ със САЩ [22.09.2020] Fosun планира концептуални магазини, лайфстайл платформа и други дейности за новия „Томас Кук“ [20.09.2020] TravelMole: Това пак е „Томас Кук“, но не такъв, какъвто го познавахме [17.09.2020] Какви уроци извличат германските туроператори от коронавирусната криза? [12.09.2020]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Нов нанопрепарат ще пази от вируси, микроби и бактерии пътниците на летищата във Варна и Бургас

10.11.2020 11:55

На 12 ноември на Летище Варна, а на 13-ти и на Летище Бургас най-докосваните повърхности ще бъдат обработени [... ]

Министерството на туризма иска още 50 млн. лв. в подкрепа на туроператорите и туристическите агенти

07.11.2020 18:49

Ще търсим възможност за допълнително финансиране по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Въвеждат нова схема за тестване на пътниците, пристигащи в Англия

24.11.2020 -

От 15 декември на Острова ще прилагат нова система, която ще позволи на пътници, идващи от страни с висок[... ]

Covid-19: Китай настоява за глобална система за пътувания, базирана на QR код

23.11.2020 -

Китайският президент Си Дзинпин призова за "глобален механизъм", който да използва QR кодове за отваряне[... ]

В отговор на коронакризата Пампорово дигитализира услугите си

22.11.2020 -

В родопския курорт внедряват ski pass pick-up система в ски зоната и въвеждат нова младежка възрастова група[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Неочаквано посещение на Бойко Борисов в Широка лъка

18.10.2020 -

Днес, малко след отшумяването на обичайния неделен туристопоток, емблематичното родопски село Широка[... ] 2

Как да прекараш нискотарифен уикенд пред "Тайната вечеря" и в "Лозето на Леонардо"

20.02.2020 -

Впечатления на очевидец за това какво може да видим и научим от практиките на културния туризъм в Италия. [... ] 5

Лунни мистерии край Байлово

22.08.2011 - Мая Стоянова

Астрономи от неолита са набюдавали и записвали лунните цикли прези 6000 години [... ] 1