Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

„Юлиус Бер“ публикува доклада си „Глобално богатство и начин на живот 2020“

20.01.2020 12:33

Докладът на швейцарската банкова група Bank Julius Baer проследява тенденциите в цените на луксозните стоки и услуги в Индекса за начина на живот в 28 града в световен мащаб. В него също така се поставя специален акцент върху „отговорното потребление“, като се подчертава как етичните избори за околната среда и устойчивостта предизвикват преосмисляне на това какво означава да живеем добре днес. [... ]

Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година

17.01.2020 10:47

Асоциацията на британските туроператори и туристически агенции /ABTA/ актуализира своите съвети към пътуващите, загрижени от предстоящото излизане на Великобритания от ЕС, като ги увери, че нищо няма да се промени поне до края на тази година. [... ]

Високо е търсенето на почивки в Германия, показват резултатите от ново изследване

16.01.2020 16:56

Германците искат да почиват точно толкова през тази година, колкото и през 2019 г., независимо от фалите на „Томас Кук“ и дебата за въздействието на полетите върху околната среда, сочи последното пазарно проучване на Reiseanalyse. [... ]

- a a a + |
 

TUI Германия планира силен растеж през следващата година

26.10.2019 10:11

TUI Германия е в добро здраве в сравнение с „болния“ бивш съперник „Томас Кук“ и разширява продуктовото си портфолио за лято 2020 г. с повече онлайн полетни и хотелски оферти, разширяване на хотелите от бранда TUI Blue, повече дестинации и разнообразни турове.
Марек Андришак представи лятната порграма на групата за 2020 г. - TUI Германия планира силен растеж през следващата година

Марек Андришак представи лятната порграма на групата за 2020 г.

За разлика от неплатежоспособната британска група, лидерът на пазара сред немските туроператори е финансово стабилен и разширява плановете си за растеж през следващата година, заяви ръководителят на TUI Германия Марек Андришак по време на представянето в Хамбург на лятната програма за 2020 г. на туроператора.

„Томас Кук" беше болен в продължение на 5-6 години и през цялото това време не показа признак за възстановяване. Когато ни погледнете през същия период, виждате, че сме в изключително добро здраве", коментира той. „Туроператорският бизнес допринася само за малка част от общите печалби на TUI Group, докато повечето идват от круизи, хотели и дестинации“, посочи Андришак.

Той все пак призна, че терминът "пакетна почивка" може да изглежда "старомоден", но подчерта: "Думата не е секси и може би трябва да помислим за термина. Но продуктът е много жив." Въпреки това може да се наложи „да се направи промяна в законите“ по отношение на застраховката за несъстоятелност, за да се изяснят предимствата на пакетните ваканции, добави той.

От лято 2020 г. TUI Германия се стреми към растеж, като добави още авиокомпании и хотелски вериги, за да доизгради своя онлайн портал TUI.com, разширявайки портфолиото си от хотели TUI Blue и предлагайки повече дестинации за турове и други активности.

Германският лидер на пазара увеличава броя на индивидуалните туристически продукти, като полети, настаняване, турове и коли под наем, на своя портал TUI.com, тъй като „те се резервират онлайн по-често от други форми за пътуване“, като пакетните почивки.

"TUI.com вече е най-посещаваният портал на туроператор на германския пазар. Следващата стъпка е да го превърнем в подходящ портал за полети и хотели", обясни Андришак. Уебсайтът TUIfly.com ще бъде интегриран в TUI.com през следващата година, а всички други „подходящи“ авиокомпании също ще могат да се резервират чрез портала.

Разделът за настаняване ще включва хотели, ваканционни жилища, хостели, апартаменти и хижи като капацитета ще бъде разширен и чрез сътрудничество с хотелски вериги. Първият партньор е Marriott. „Това ни дава достъп до 4500 хотела, които досега не можеха да бъдат резервирани чрез нас, а също и достъп до определени видове цени при онлайн продажби“, обясни Стефан Баумер от TUI Германия .

В допълнение, TUI.com ще предложи „гъвкави тарифи“, които могат да бъдат отменени до 18:00 ч. в деня на пристигане, в стила на Booking.com, първоначално в три града от 7 ноември нататък. Ще има и неотменими тарифи, които вероятно ще бъдат с 6-8% по-евтини, според Баумер. Понастоящем резервациите за хотели представляват само една трета от обема на резервациите за ваканционни почивки, но могат да се увеличат до същото ниво в средносрочен план, смята Андришак.

TUI Германия очевидно се насочва към растеж през следващата година след срива на най-големия си конкурент. Туроператорът вече обяви преди две седмици, че очаква 500 000 допълнителни клиенти през 2020 г. и ще разшири хотелския си капацитет на основни дестинации като Майорка, Канарските острови, Гърция и Турция. Това ще включва споразумения с бившите партньори на „Thomas Cook“, сред които брандовете Sentido и Cook's Club.

В допълнение, брандът TUI Blue ще се разшири до 100 хотела през следващата година, най-вече чрез интегриране и ребрендиране на марките Sensimar и Family Life. Ще отворят врати и 11 нови хотела, включително трети ваканционен клуб под бранда „Робинзон“ на остров Крит. Успоредно с това, най-добрите семейни хотели ще бъдат брандирани като TUI Kids Clubs и броят им ще се увеличи до 40 след отваряне на пет нови обекта през следващата година.

По отношение на цените, пакетните почивки на TUI през следващото лято за Майорка ще е по-евтини, тези за други испански дестинации, както и за Гърция и Италия ще останат на сегашните нива, а леко увеличение ще има на цените за Турция, Египет, САЩ и Тайланд.

В същото време, TUI ще добави още 20 000 различни „дестинации“, като обиколки, екскурзии, други активности, както и билети за събития през следващото лято, за да продължи да изгражда тази нова за туристическата група бизнес зона. Продажбите на такива продукти почти се удвоиха до 2,3 милиона през третото тримесечие на тази година.

TUI Германия не разкри конкретни данни за продажбите през тази година (с изключение на ръст от 3% за Гърция), но заяви, че е приключил летния сезон на 2019 г. с по-високи продажби спрямо рекордното ниво от миналата година. В момента има силни зимни резервации за различни дестинации на дълги разстояния, както и за Канарите, островите Кабо Верде и Мароко.

 

Източник: FVW

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

TUI потвърди, че отново ще предлага почивки за Шарм ел Шейх след отмяна на забраната за полети дотам

23.10.2019 10:51

От Форин офис заявиха, че забраната отпада, след като правителството на Великобритания е работило с египетските власти за повишаване на сигурността през изминалите четири години от взривяването на руски чартърен самолет в небето над Синай. [... ]

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

„Юлиус Бер“ публикува доклада си „Глобално богатство и начин на живот 2020“ [20.01.2020] Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година [17.01.2020] Високо е търсенето на почивки в Германия, показват резултатите от ново изследване [16.01.2020] OTI Holding обединява под свое управление хотели в Турция, Египет и Тунис [15.01.2020] Anex планира бърз рестарт на три бранда на „Томас Кук“ в Германия [10.01.2020] Още една международна хотелска компания разширява присъствието си в Саудитска Арабия [24.12.2019] Абу Даби инвестира 100 милиона евро в немския туроператор FTI [21.12.2019] Travelport прогнозира какви ще са тенденциите в туризма през следващото десетилетие [16.12.2019] Продажбите на германските туроператори намаляват, но приходите им растат [14.12.2019] Над 2,4 млн. българи възнамеряват да отидат на почивка тази зима [13.12.2019] Турция въвежда нов туристически данък за настаняване [11.12.2019] Хотелиери вече искат туроператорите да плащат по-рано [06.12.2019] TUI Russia смята да удвои броя на туристите си през 2020 г. [04.12.2019] Condor увеличава печалбата си и очаква нов собственик следващата пролет [29.11.2019] Руски туроператори очакват по-добър зимен сезон в България [21.11.2019] Хърватия разчита медицинският туризъм да подкрепи икономическия растеж [19.11.2019] Руските туристи ще донесат на страните от Персийския залив над 1 милиард долара до 2023 г. [13.11.2019] Излезе годишният доклад “Туризъм и въздушен транспорт в София 2019”. [10.11.2019] „Томас Кук Германия“ върви към закриване [08.11.2019] Брандът Thomas Cook бе продаден за смешна сума [03.11.2019]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Хотелиери и ресторантьори: 5% ДДС за туризма, както е в съседна Румъния

21.01.2020 10:05

Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват протест с искане за намаляване на [... ]

Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година

17.01.2020 10:47

Асоциацията на британските туроператори и туристически агенции /ABTA/ актуализира своите съвети към [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Хотелиери и ресторантьори: 5% ДДС за туризма, както е в съседна Румъния

21.01.2020 -

Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват протест с искане за намаляване на[... ]

Възстановяват бранда Thomas Cook през юни

20.01.2020 -

От китайския конгломерат Fosun Tourism Group съобщиха, че са назначили на работа няколко бивши ръководители[... ]

Умножават се случаите на разболели се от нов коронавирус, идващ от Китай

20.01.2020 -

Какво влияние може да окаже това на туристическите пътувания на китайците около лунната Нова година? [... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Европейска Коледа преди "Божик" в старокалендарна Република Северна Македония (РСМ)

30.12.2019 -

Впечатления и размисли от едно пътуване по Коледните празници до Скопие и Битоля. [... ] 1

В Слънчев бряг бе открит инвестиционен форум за туризма

02.06.2019 -

Чрез деловия туризъм България може да привлече инвеститорски интерес към Югоизточна Европа, каза министърът[... ] 4

С „боклук в раницата“ еколози ще почистват района около две родопски хижи

25.08.2019 -

За пръв път от движението "Боклука - в раницата" към НПО "За земята" ще почистват районите на родопските[... ] 3