Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

„Юлиус Бер“ публикува доклада си „Глобално богатство и начин на живот 2020“

20.01.2020 12:33

Докладът на швейцарската банкова група Bank Julius Baer проследява тенденциите в цените на луксозните стоки и услуги в Индекса за начина на живот в 28 града в световен мащаб. В него също така се поставя специален акцент върху „отговорното потребление“, като се подчертава как етичните избори за околната среда и устойчивостта предизвикват преосмисляне на това какво означава да живеем добре днес. [... ]

Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година

17.01.2020 10:47

Асоциацията на британските туроператори и туристически агенции /ABTA/ актуализира своите съвети към пътуващите, загрижени от предстоящото излизане на Великобритания от ЕС, като ги увери, че нищо няма да се промени поне до края на тази година. [... ]

Високо е търсенето на почивки в Германия, показват резултатите от ново изследване

16.01.2020 16:56

Германците искат да почиват точно толкова през тази година, колкото и през 2019 г., независимо от фалите на „Томас Кук“ и дебата за въздействието на полетите върху околната среда, сочи последното пазарно проучване на Reiseanalyse. [... ]

- a a a + |
 

Европа е предпочитаната дестинация за туристите от Югоизточна Азия

19.10.2019 16:17

Красотата на природата, разнообразието от културни забележителности и хубавото време са само част от причините Европа да бъде привлекателно място за почивка сред туристите, пристигащи от държави от Югоизточна Азия.

Европа е предпочитаната дестинация за туристите от Югоизточна Азия

Това сочи ново проучване на „Пазара на изходящи туристически пътувания в Югоизточна Азия“, изготвено от Европейската туристическа комисия (ЕТС). То цели да предостави задълбочен анализ, изследващ потенциала на този азиатски регионален пазар за европейския туризъм. Акцентът в него е поставен върху четири ключови пазара: Индонезия, Тайланд, Малайзия и Сингапур.

Единство в многообразието

Проучването установи, че пътуващите за първи път туристи, които посещават множество дестинации по време на почивката си, дават приоритет на държави, считани от тях за по-„престижни“, като Франция, Италия и Германия. Улесненото пътуване без граници между държавите, подкрепено от добре развита туристическа инфраструктура, допринася за привлекателността на Европа като континент, впечатляващ със своето „единство в многообразието“.

Точно както европейските дестинации са обединени в многообразието, така единни са и туристическите интереси на пътуващите от четирите азиатски пазара. Специфичното изследване на мотивите за пътуване на туристите от Югоизточна Азия установява конкурентното предимство на Европа като място за „бавен туризъм“, обърнат към култура и история, природа, градски живот и местна гастрономия.

Профил на туристите от Югоизточна Азия

Пристигащите от Югоизточна Азия туристи са основно млади двойки и семейства. Въпреки това, данните сочат увеличаване на броя на индивидуално пътуващите, най-вече финансово независими работещи жени от страни като Сингапур и Малайзия. Груповите пътувания (приятели / приятели и семейство) също са популярни на този пазар, като туристическите групи обикновено се състоят от 2-4 души. Тази тенденция е по-изразена в Малайзия и Индонезия, където пътуванията на групи, съставени от няколко поколения, са по-чести, отколкото от Сингапур и Тайланд.

Що се отнася до възрастта и честотата на пътуване, преобладават туристите на възраст между 21-54 години. Данните показват, че туристите от Югоизточна Европа ходят средно по 2-3 пъти на почивка в чужбина, като обикновено пътуването до далечни дестинации трае между 10 и 21 дни.

По отношение на предпочитанията за настаняване, пътуващите семейства от четирите ключови пазара избират обикновено четиризвездни хотели. Изключение правят сингапурците, които предпочитат петзвездни хотели, а част от малайзийците и тайландците се насочват към хотели от икономичния сегмент. При избора на канал за резервация предимство сред туристите от Югоизточна Азия имат онлайн туристическите агенции като Expedia, booking.com и Agoda.

Очертаващи се тенденции

Туристите от Югоизточна Азия предпочитат градските обиколки, както при пътуванията за първи път, така и при повторните посещения в Европа.

За сингапурците изборът на дестинация варира значително, тъй като е по-вероятно да маркират една или повече дестинации от списъка си всеки път, когато пътуват в чужбина. Най-популярни сред тях ваканционни дестинации са Великобритания, Германия, Италия и Швейцария.

В Малайзия предпочитанията са претърпели забележима промяна през годините, като напоследък дестинациите в Централна и Източна Европа се радват на повече посетители от този пазар. Търсенето на Турция и Балканите също се увеличава, тъй като предлагат благоприятна среда за малайзийските туристи, които са предимно мюсюлмани. За индонезийците най-популярните дестинации в Европа са Великобритания, Италия, Германия, Швейцария, Холандия и Турция, докато за тайландцине Европа е основна цел за далечни пътувания с предпочитания към западноевропейски дестинации.

Бариери за пътуване до Европа

Европа се възприема като скъпа дестинация за почивка, което изглежда е основната пречка за пътуванията до Стария континент на туристи от Югоизточна Азия. Ограничената въздушна свързаност (директни полети), особено от Малайзия и Индонезия, и необходимостта от кандидатстване за виза за Шенген (за граждани на Индонезия и Тайланд) се споменават като някои от основните възпиращи фактори за пътуване до Европа от тези пазари.

 

Източник: TravelDailyMedia

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

„Юлиус Бер“ публикува доклада си „Глобално богатство и начин на живот 2020“ [20.01.2020] Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година [17.01.2020] Високо е търсенето на почивки в Германия, показват резултатите от ново изследване [16.01.2020] OTI Holding обединява под свое управление хотели в Турция, Египет и Тунис [15.01.2020] Anex планира бърз рестарт на три бранда на „Томас Кук“ в Германия [10.01.2020] Още една международна хотелска компания разширява присъствието си в Саудитска Арабия [24.12.2019] Абу Даби инвестира 100 милиона евро в немския туроператор FTI [21.12.2019] Travelport прогнозира какви ще са тенденциите в туризма през следващото десетилетие [16.12.2019] Продажбите на германските туроператори намаляват, но приходите им растат [14.12.2019] Над 2,4 млн. българи възнамеряват да отидат на почивка тази зима [13.12.2019] Турция въвежда нов туристически данък за настаняване [11.12.2019] Хотелиери вече искат туроператорите да плащат по-рано [06.12.2019] TUI Russia смята да удвои броя на туристите си през 2020 г. [04.12.2019] Condor увеличава печалбата си и очаква нов собственик следващата пролет [29.11.2019] Руски туроператори очакват по-добър зимен сезон в България [21.11.2019] Хърватия разчита медицинският туризъм да подкрепи икономическия растеж [19.11.2019] Руските туристи ще донесат на страните от Персийския залив над 1 милиард долара до 2023 г. [13.11.2019] Излезе годишният доклад “Туризъм и въздушен транспорт в София 2019”. [10.11.2019] „Томас Кук Германия“ върви към закриване [08.11.2019] Брандът Thomas Cook бе продаден за смешна сума [03.11.2019]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Хотелиери и ресторантьори: 5% ДДС за туризма, както е в съседна Румъния

21.01.2020 10:05

Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват протест с искане за намаляване на [... ]

Уверяват британците, че Брекзит няма да се отрази на плановете им за почивка тази година

17.01.2020 10:47

Асоциацията на британските туроператори и туристически агенции /ABTA/ актуализира своите съвети към [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Хотелиери и ресторантьори: 5% ДДС за туризма, както е в съседна Румъния

21.01.2020 -

Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват протест с искане за намаляване на[... ]

Възстановяват бранда Thomas Cook през юни

20.01.2020 -

От китайския конгломерат Fosun Tourism Group съобщиха, че са назначили на работа няколко бивши ръководители[... ]

Умножават се случаите на разболели се от нов коронавирус, идващ от Китай

20.01.2020 -

Какво влияние може да окаже това на туристическите пътувания на китайците около лунната Нова година? [... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Европейска Коледа преди "Божик" в старокалендарна Република Северна Македония (РСМ)

30.12.2019 -

Впечатления и размисли от едно пътуване по Коледните празници до Скопие и Битоля. [... ] 1

В Слънчев бряг бе открит инвестиционен форум за туризма

02.06.2019 -

Чрез деловия туризъм България може да привлече инвеститорски интерес към Югоизточна Европа, каза министърът[... ] 4

С „боклук в раницата“ еколози ще почистват района около две родопски хижи

25.08.2019 -

За пръв път от движението "Боклука - в раницата" към НПО "За земята" ще почистват районите на родопските[... ] 3