Потребител: анонимен

БИЗНЕС ПОГЛЕД

Британските туроператори дават по-големи отстъпки за пакетни почивки през 2019 г.

11.06.2019 14:53

Това показват данни на британската онлайн туристическа агенция Holiday Hypermarket. [... ]

Alltours се стреми да увеличи резервациите за края на летния сезон

09.06.2019 12:05

Германският туроператор се стреми да компенсира по този начин забавения си темп на растеж от началото на тази година и ще разшири хотелския си капацитет, за да намали цените за испанските курорти следващата зима. [... ]

Китайците продължават да са най-харчещите туристи в чужбина

07.06.2019 10:22

По данни на Световната туристическа организация (UNWTO), през 2018 г. туристите по света са изразходвали 1,7 трилиона щатски долари, което е с 4% повече спрямо предходната година. Като се отчитат инфлацията и колебанията във валутните курсове, приходите от международен туризъм са достигнали 1448 млрд. щ.д., или със 100 млрд. повече, отколкото през 2017 г. [... ]

- a a a + |
 

Глобалните тенденции поставят нови изисквания пред туризма

28.01.2019 19:15

Бъдещето на пътуванията и туризма ще бъде оформено от онези компании и дестинации, които предлагат уникални и значими преживявания. Предоставянето на лично обслужване на клиентите също ще бъде от решаващо значение за туристическата индустрия на бъдещето.

Глобалните тенденции поставят нови изисквания пред туризма

Това са част от ключовите изводи от нов доклад на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), озаглавен „Преобразеният свят: мегатенденции и техните последствия за пътуванията и туризма“.

Докладът, изготвен в партньорство с Bloomberg, разглежда как глобалните демографски, политически, икономически и технологични сили оказват влияние върху сектора на пътуванията и туризма. Той се спира и върху начина, по който тези сили създават различни очаквания сред потребителите и поставят различни предизвикателства пред бизнеса и политиците.

Пътуванията и туризмът са сред най-бързо развиващите се сектори на световната икономика и формират над 10% от световния БВП, съобщи WTTC.

Поддържането на такъв темп на растеж, както и сбъдването на прогнози като тази, че през 2037 г. броят на туристите ще достигне 8 млрд., няма да са възможни без непрекъснати иновации и преосмисляне на досегашната практика, твърди новият доклад.

„Живеем в ера на бързо ускоряващи се промени. Мощни, глобални сили фундаментално променят начина, по който живеем, работим и пътуваме, и то с непозната досега скорост. Тези мегатенденции предоставят огромни възможности на професионалистите, които ги съумеят да ги разпознаят и адаптират стратегиите си към тях”, заяви Глория Гевара, председател и главен изпълнителен директор на WTTC, при представянето на доклада на проведеното наскоро международно туристическото изложение FITUR в Мадрид.

В доклада се отчита, че:

- Потребителите преминават отвъд преживяванията в търсене на споделен опит, за да постигнат смисъл, самоусъвършенстване и по-трайни връзки.

- Хората от поколението на Милениума и от поколението Z са по-малко лоялни към предприемачите или брандовете и е по-вероятно да разчитат на лични контакти, отколкото на експерти.

- Потребителите ценят технологията, но се чувстват некомфортно от свръхавтоматизацията, която се стреми да замести личното общуване с клиентите с интелигентни ботове.

- Потребителите искат да бъдат третирани като личности от компаниите, на които доверяват личните си данни, споделят ценностите си и предоставят автентичност.

- Транспортните и туристическите компании ще имат успех, ако отговорят на възхода на етичните тенденции в потреблението и защитят самите дестинации, които популяризират.

Докладът очертава и областите, където промените в туристическата индустрия ще бъдат най-големи:

Подобрена реалност

Тъй като хората, общностите и бизнесът все по-добре адаптират новите технологии за аналогови преживявания, появяват се нови идеи и вярвания за това как най-добре да живеем този свързан живот.

В резултат на това онлайн и офлайн опитът стават все по-интегрирани. Над 8,2 трилиона долара от световните разходи се предвижда да бъдат вложени в икономиката на преживяванията, в допълнение към увеличения акцент върху физическото и психическото благосъстояние.

С опита, който е в основата на пътуванията и туризма, секторът има потенциал да проектира значими, уникални, безпроблемни и дори изключителни пътувания, които пряко отговарят на тези променящи се стойности.

Революция в данните

Силата на данните ще ни доведе до нови граници на иновациите и ще осигури безпрецедентна способност за по-добро разбиране и прогнозиране на резултатите.

Към 2025 г. се очаква обемът на генерираните данни да надхвърли 180 зета байта, докато в същото време потребителите ще продължат да се тревожат за своята сигурност и за неприкосновеността на личния си живот. Тези технологии предлагат огромни възможности за сектора на пътуванията и туризма, включително използване на данни за изграждане на споделен опит в пътуванията, прилагане на широкообхватен интернет на нещата, разпознаване на лица и използване на гласови асистенти за рационализиране на пътуванията.

Туристическите компании ще трябва да се опират на стойността на бранда, за да насочат иновациите си и да дадат приоритет на прозрачността при обслужане на своите клиенти.

Преразпределение на силите

Значителните промени в геополитическите баланси ще имат драматични последици както за местната култура, така и за световните пазари, тъй като технологиите, глобализацията и увеличаването на населението ще продължат да водят до преразпределение на властта. Тези сили създават нови центрове на социално и икономическо влияние на Изток и на Юг.

За транспортните и туристическите компании самото стъпване на нови пазари няма да бъде достатъчно, тъй като от решаващо значение ще бъде да се разбере какъв е бъдещия потребител. Предприятията ще трябва да инвестират в създаването на споделени моменти, да се стремят към върхови постижения в обслужването на клиентите и да гарантират, че техният бранд има своя гледна точка в глобалната социална дискусия.

Преосмислено потребление

Тъй като наличието на ресурси и здравето на нашата планета са все по-застрашени, съществува необходимост от отговорно балансиране на краткосрочните и дългосрочните приоритети.

До 2050 г. населението на света ще надхвърли 9,7 млрд., а потреблението на природни ресурси ще се утрои. Устойчивите бизнес практики и свързването на бранда с устойчивите решения могат да се превърнат в ядро на стабилна стратегия за растеж в сектора на пътуванията и туризма. Следователно защитата на дестинациите, лидерството в областта на околната среда и здравето на общността ще бъдат неразделна част от опита на клиентите.

 

Източник: WTTC

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

БИЗНЕС ПОГЛЕД - АРХИВ

Британските туроператори дават по-големи отстъпки за пакетни почивки през 2019 г. [11.06.2019] Alltours се стреми да увеличи резервациите за края на летния сезон [09.06.2019] Китайците продължават да са най-харчещите туристи в чужбина [07.06.2019] Най-голям е шансът да излетите навреме със сутрешен полет между 7 и 10 часа [29.05.2019] Напрежение в TUI заради натрупани загуби [15.05.2019] TUI отваря 20 нови хотела [12.05.2019] От „зомби ефект“ страдат 12% от компаниите в сектора на туризма и развлеченията в Обединеното кралство [09.05.2019] Бъдещето на гостоприемството: край на типовите стаи, нови технологии и постигане на масов култов статус [01.05.2019] Паундът поскъпва, но британците са по-загрижени за разходите си на място, в курортите [30.04.2019] Как влияят социалните медии на туристическите пътувания? [28.04.2019] Излиза ли за продан Thomas Cook? [22.04.2019] Оптимизъм в TUI заради по-рано започналите продажби за лятото на 2020 година [09.04.2019] Мобилните разплащания увеличат продажбите на хотелиери и ресторантьори [25.03.2019] Club Med ще открие ски курорт близо до Пекин [23.03.2019] TUI започва съвместна работа с китайски гигант в пътуванията [12.03.2019] Carlson Wagonlit Travel заменя името си с абревиатура [03.03.2019] Как се променят туристическите пътувания до Куба и какви са очакванията? [24.02.2019] Близо 70 % от руските имоти по Черноморието ни се продават на половин цена [19.02.2019] „Ол инклузив“ пакетите са предпочитаният избор за почивка на британците през 2019 г. [10.02.2019] Thomas Cook и TUI губят пазарни позиции във Великобритания [06.02.2019]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (164)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Thomas Cook Group потвърди, че продава туроператорския си бизнес

11.06.2019 12:53

На 10 юни Thomas Cook Group разпространи съобщение, в което потвърждава, че води преговори с китайския конгломерат [... ]

Извадиха от Дунав две тела на южнокорейски туристи от потъналото корабче

04.06.2019 16:01

Външното министерство на Република Южна Корея съобщи във вторник, че едното тяло, намерено в близост [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Мобилността ще е темата на павилиона, с който България ще се представи на ЕКСПО 2020 в Дубай

11.06.2019 -

Световното изложение ще се проведе от 20 октомври 2020 г. до 10 април 2021 г. в Дубай, като участие в него са[... ]

Google пусна платформа за организиране на туристически пътувания

11.06.2019 -

Интернет гигантът събра всичките си инструменти за планиране на пътувания в обща онлайн платформа[... ]

Thomas Cook Group потвърди, че продава туроператорския си бизнес

11.06.2019 -

На 10 юни Thomas Cook Group разпространи съобщение, в което потвърждава, че води преговори с китайския конгломерат[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

В Слънчев бряг бе открит инвестиционен форум за туризма

02.06.2019 -

Чрез деловия туризъм България може да привлече инвеститорски интерес към Югоизточна Европа, каза министърът[... ] 1

Бомба удари туристически автобус близо до египетските пирамиди и рани 16 човека

20.05.2019 -

Египетски официални лица съобщиха, че бомба, поставена край пътя, е избухнала до преминаващ автобус[... ] 1

Във Виена се провежда 17-ти Европейски туристически форум

02.10.2018 -

По време на форума в австрийската столица министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна[... ] 4