Потребител: анонимен

злободневно

Ще направят ли България и Румъния туристически маршрут по дирите на император Траян?

01.09.2019 20:15

Туроператори могат да разработят и предлагат маршрут за културно-исторически туризъм Адамклиси - Малтепе, обединяващ култов паметник на римския император Траян (Tropaeum Traiani, II-ри в. сл. Хр.) в румънска Северна Добруджа с очаквано откриване на знатно погребение в могилата Малтепе край пловдивското село Маноле. [... ]

С „боклук в раницата“ еколози ще почистват района около две родопски хижи

25.08.2019 11:26

За пръв път от движението "Боклука - в раницата" към НПО "За земята" ще почистват районите на родопските хижи "Перелик" и "Ледницата". Местната общност използва повода, за да ги призове да дадат гласност на незаконното строителство, извършвано под родопския връх Перелик, попадащ в "Натура-2000". [... ]

Германска телевизия за българския туризъм: "В България всичко е позволено!"

19.08.2019 18:13

От "Златни пясъци" и Албена до Пловдив и Столипиново - документален филм на германската телевизия WDR показва как се справя България като туристическа страна? На този въпрос авторите се опитват да отговорят в продължение на 43 минути, след като са пропътували голяма част от Черноморието и са посетили Пловдив – културната столица на Европа за 2019 г. [... ]

- a a a + |
 

Добро бъдеще се очертава пред африканския туризъм

22.10.2018 15:16

Нискотарифните авиокомпании, настъплението на хотелските вериги и либерализирането на визовите режими правят Африка по-достъпна от всякога.

Добро бъдеще се очертава пред африканския туризъм

В близко бъдеще Африка ще се радва на огромно увеличение на броя на посещаващите я туристи - от сегашните 50 милиона на 130 милиона, според Световната организация по туризъм към ООН. Африканските държави предприемат редица стъпки, за да направят туристическите пътувания на континента по-лесни, по-безопасни и по-рационални.

Пред последните години Черният континет беше връхлитан от проблеми, които помрачиха бъдещето на туризма в региона. Епидемията с вируса "Ебола" през 2014-2015 г. уплаши туристите, пътуващи до континента, въпреки факта, че беше ограничена само в региона на Западна Африка. Освен това политическите вълнения в Египет и Тунис обезкуражиха туристите да посещават континента.

Но африканските страни продължиха да полагат усилия, за да превърнат Африка в следващата голяма туристическа дестинация. Това бе посрещнато положително от авиокомпаниите, които разширяват полетите си в региона, а водещите хотелски брандове никнат на ключови пазари на континента като пролетни кълнове.

Добро бъдеще се очертава пред африканския туризъм

Хотелската индустрия в Африка ще процъфтява през следващите пет години. Според последния доклад на PricewaterhouseCoopers (PwC) потенциалният ръст на хотелския сектор в региона се дължи на нарастването както на чуждестранните, така и на местните пътници, както и на стъпването на големите международни хотелски вериги.

PwC прогнозира, че приходите от хотелски стаи на петте пазара - Южна Африка, Нигерия, Мавриций, Кения и Танзания - ще нараснат с 7.4% до 3.5 млрд. щатски долара през 2022 г.

Пиетро Каличо от PwC в Южна Африка заяви: "Туризмът на африканския континент се е доказал като устойчив в условията на икономическа и политическа несигурност, последиците от сушите и други регулаторни промени. Възможностите на тази индустрия са за по-нататъшен растеж, макар и с по-умерен темп."

Досега хотелският и туристическият сектор в горепосочените страни показват признаци на продължителен растеж, който се признава и от експертите. Туризмът ще остане важен двигател на африканската икономика. Най-малкото нарушение обаче може да окаже значително влияние върху растежа на всеки пазар.

"Затова е важно инвеститорите, хотелските оператори, туристическите органи и правителствата да продължат да работят заедно, за да развият тази важна индустрия и да осигурят нейната устойчивост, така че всички заинтересовани страни да извлекат максимална полза от нея", посочва Каличо.

Добро бъдеще се очертава пред африканския туризъм

Наличието на нискотарифни авиокомпании прави по-лесно и по-евтино пътуването в Африка. Тази промяна в сектора на гражданската авиация, за която авиокомпаниите дълго време лобираха, се дължи на споразумението "отворено небе" от 1988 г., наречено Пазар на единния африкански въздушен транспорт, подобно на това в Европа. Споразумението прекратява протекционистичните политики на националните авиокомпании в 23 страни (приблизително половината от континента), но в редица африкански страни то все още не е в сила.

Ако всичко върви добре, това означава, че цените на самолетните билети ще поевтинеят с 25% в бъдеще. Освен това, нискотарифните превозвачи като FastJet и Mango Air могат да разширят обхвата си на нови пазари и да предложат нови, евтини възможности за пътуване.

Освен това подобрените правила за издаване на визи правят повечето африкански страни достъпни за туристи. Някои от тях предлагат виза при пристигане, други ускоряват времето за обработка на визите чрез консулство или посолство.

Ед Уинтър, главен изпълнителен директор на базираната в Танзания авиокомпания fastjet, заяви: "На африканския континент живеят повече от един милиард души, при дял само 3% от световния авиационен бизнес. Ясно е, че континентът продължава отчаяно да се нуждае от подобрена и достъпна авиационна свързаност. "

Африка има дълга история на успехи в туризма и много страни са зависими от съответните туристически индустрии. Понастоящем Африка, вместо да ограничава туристическото предлагане само до екскурзии в пустинята или на сафари, се репозиционира на туристическия пазар, като го прави по-достъпен и предлага разнообразни дейности и преживявания на туристите.

Източник: traveldailymedia.com

 

Още инфо:

Добро бъдеще се очертава пред африканския туризъм
Туристическата индустрия трябва да направи много повече за насърчаване на туризма в Африка и други развиващи се региони, за да създаде работни места, като същевременно подкрепя устойчивостта, заяви германският министър на развитието Герд Мюлер пред участниците на конференцията на DRV в Реджо ди Калабрия.

Туризмът е важен създател на работни места в по-бедните страни, особено за жените, заяви министърът, който наскоро посети Тунис. "В Африка 10% от БВП се генерира чрез туризъм", каза той. Целта следва да бъде удвояване на този дял в рамките на следващите 10 години.“

Министърът изтъкна положителни примери от Африка като Кигали, столицата на Руанда, която се превръща в "Сингапур на Африка" с ултрамодерен конферентен център и високоскоростна мобилна комуникационна мрежа.

Германското министерство за икономическо развитие и сътрудничество избра пет африкански страни - Тунис, Гана, Бряг на слоновата кост, Того и Мароко - за "партньори за реформи".

В Тунис DRV си сътрудничи с министерството, за да развива туризма в страната, като подкрепя местните асоциации партньори. Мюлер и заместник-председателят на DRV Стефани Берк (ръководител на Thomas Cook Германия) подписаха тригодишно споразумение за сътрудничество с местните организации в Тунис, което включва и 1 млн. евро финансиране от германското правителство.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Ще направят ли България и Румъния туристически маршрут по дирите на император Траян? [01.09.2019] С „боклук в раницата“ еколози ще почистват района около две родопски хижи [25.08.2019] 1 Германска телевизия за българския туризъм: "В България всичко е позволено!" [19.08.2019] Поклонниците в Мека все повече се възползват от умни технологии [10.08.2019] Холандия спира туристическата реклама, за да ограничи прекомерния туризъм [06.08.2019] След туристите ще си тръгнат ли от България и туристическите фирми? [22.07.2019] Първи гей парад премина през Скопие на Петровден [30.06.2019] 1 След като Путин забрани полетите до Грузия: дали руските туристи ще се преместят на българското Черноморие? [26.06.2019] 1 Има ли екологичен проблем на плажовете в Крим? [20.06.2019] Сценаристът на сериала „Чернобил“ призова туристите да „уважават” мястото на ядрената катастрофа [12.06.2019] Как Еверест се превърна в туристическа дестинация? [03.06.2019] Полският ученик на братята Кирил и Методий [14.05.2019] Полякиня-българска снаха промотира Родопите в Полша като "Планината на Орфей и Спартак" [21.03.2019] Как да преодолеем спада на туристи от важните за българския туристически продукт пазари? [07.03.2019] Как проговорих на полски [22.02.2019] Quo vadis, руски туристи? [20.02.2019] Tlusty czwartek (Тлъст четвъртък) и туристическите борси [25.01.2019] Брюкселските пари [19.01.2019] Ценова война се развихри между туроператорите в Полша през 2018 г. [17.12.2018] Полша е важен пазар за българския туристически продукт, но оценяваме ли го? [10.12.2018]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

„Томас Кук Хотели“ иска по-голям контрол над своите хотели

12.09.2019 07:45

Хотелското подразделение на европейския номер две в туризма - Thomas Cook Group, иска да поеме по-строг контрол [... ]

С 6,2% намаляват посещенията на чужди туристи през юли 2019 г.

27.08.2019 17:28

През юли 2019 г. посещенията на чужденци в България са 2 083.1 хил. или с 3.2% по-малко в сравнение с юли 2018 година [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Българо-чеченски туристически форум се проведе на българското Черноморие

14.09.2019 -

Министърът на туризма на Чечня Муслим Байтазиев доведе 200 участници за Фестивала "Седмица на Северен[... ]

Калифорния обяви война на Uber

12.09.2019 -

Калифорния, родното място на основните действащи платформи от т. нар. икономика на споделянето, току[... ]

България е на 3-то място по брой на туристите, посетили Турция

03.09.2019 -

През периода януари – юли 2019 г. най много са туристите от Русия – 3,8 млн., Общо, за 7-те страната е посрещнала[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

С „боклук в раницата“ еколози ще почистват района около две родопски хижи

25.08.2019 -

За пръв път от движението "Боклука - в раницата" към НПО "За земята" ще почистват районите на родопските[... ] 1

Първи гей парад премина през Скопие на Петровден

30.06.2019 -

След като си промени името на Северна Македония, дали няма да смени и „резбата“, коментират заядливци[... ] 1

В Слънчев бряг бе открит инвестиционен форум за туризма

02.06.2019 -

Чрез деловия туризъм България може да привлече инвеститорски интерес към Югоизточна Европа, каза министърът[... ] 2