Потребител: анонимен

злободневно

Предизвикателство пред доверието

25.03.2018 11:54

От една страна е новината за първия загинал пешеходец, блъснат от самоуправляващ се автомобил. От друга - скандалното разкритие, че личните данни на 50 млн. потребители на Фейсбук са били използвани с бизнес цел от британската компания за политически маркетинг Cambridge Analytica, ангажирана в президентската кампания на Доналд Тръмп. [... ]

Защо е обречена борбата срещу икономиката на споделянето

26.02.2018 16:49

Традиционният бизнес и правителствата опитват, най-често чрез регулация или съдебно преследване, да отстранят платформите за споделена икономика. Неслучайно в градовете, където Uber е забранен, това най-често става след масови протести от страна на таксиметрови шофьори и компании, не че местните власти обикновено се дърпат прекалено много, пише авторът Адриан Николов в статия, публикувана на уебсайта на ИПИ. [... ]

Родопчани протестират срещу незаконна търговска дейност с моторни шейни под връх Перелик

03.02.2018 19:01

Трагичният инцидент с моторна шейна в Боровец, при който загина четиригодишният син на транспортния министър Ивайло Московски, най-сетне трябва да накара държавните и общински власти да сложат ред при употребата на тези машини в зимните курорти. [... ]

- a a a + |
 

Това лято няма да има преки полети от Новосибирск до България

01.02.2018 13:00

Туристическият бизнес в сибирския град обсъжда новината, че за първи път от много време насам през новия летен сезон няма да има преки полети до българското Черноморие. Според местни туроператори, авиокомпания S7 Airlines се е отказала да лети до Бургас. На туристите се предлагат варианти с прекачване в Москва или Санкт Петербург.

Това лято няма да има преки полети от Новосибирск до България

Самолетите на авиокомпания S7 Airlines няма да кацат това лято на Летище Бургас

И преди кризата, на България й бе трудно се конкурира на туристическия пазар в Сибир с другите масови летни дестинации, най-вече с Турция и Гърция. Българското Черноморие обаче има своите поклонници сред жителите на милионния сибирски град. През 2014 г. бяха предприети целенасочени действия за увеличаване на туристическия поток към България, в резултат на което имаше и чартърни, и редовни полети до Бургас и Варна.

Броят на туристите спря да расте по време на финансово-икономическата криза в Русия. Туроператорите спряха да поръчват чартърни полети, намаляха и редовните полети. През летния сезон на 2017 г. до Бургас, веднъж седмично, остана да лети само авиокомпания S7 Airlines. През миналата година от Сибир до България чартърен полет се предлагаше единствено от Омск. През 2016 г. интересът към българските курорти донякъде се оживи, заради затварянето на Турция за руснаци след инцидента с руския военен самолет, свален от турските ВВС на границата със Сирия.

Директорът на новосибирския туроператор „Глобус-тур“ Елена Лукянова смята, че България ще продължи да бъде търсена в района, защото има клиенти, които харесват да почиват там. Галина Машухова, ръководител на офиса на „Тез Тур“ в Новосибирск, посочва, че от новата ситуация ще пострадат най-вече собствениците на ваканционни имоти в България и поклонниците на дестинацията, които я посещават всяка година.

Виктор Дан, директор на новосибирската компания „Олимпия-Райзен-Сибир“, е на мнение, че отказът на авиокомпанията да лети до Бургас е закономерен и показва, че няма достатъчно търсене за тази дестинация. Според него, България вече не е конкурентоспособна. „Туристите се пренасочват към Турция, Китай, Кипър, а ако се открие и Египет...“.

Елена Лукянова, която е обсъждала с авиокомпанията взетото решение, твърди, че седмичният полет, който е бил достатъчен при досегашното търсене на България, не е изгоден за S7 Airlines и тя предпочита да работи с по-перспективни дестинации. Такъв е Кипър и от „Глобус-тур“ планират да го предлагат като алтернатива за семейна почивка. За лоялните почитатели на българското море от туроператора ще подготвят пакети с прекачване в Москва и Петербург.

Отслабването на интереса към България в сибирските градове се дължи и на развитието на вътрешните плажни дестинации в Руската федерация, като Сочи, Анапа, Симферопол. „Те също са на Черно море и сега от Новосибирск до тях има много преки полети – коментира Наталия Куцевол от туристическата агенция „Африка“. – България е в еврозоната, в ценово отношение вече се нарежда до средиземноморските курорти в Испания, Гърция. Цените са сравними с тези в Крит и дори е по-скъпо отколкото в Турция, без условията за настаняване да са по-добри.“

В Сибир все по-активно се предлагат и страните от Югоизточна Азия. Хората вече свикнаха с температури от 28 градуса и повече, така че черноморските 23-25 градуса им се виждат малко хладни. „В курортите около Бургас водата се затопля към 1 юли и сезонът за къпане е доста кратък. При това асортиментът, предлаган от Турция и страните от Югоизточна Азия, расте, а цените са достъпни – твърди Наталия Куцевол. – Тези, които искат да почиват непременно в България, ще намерят начин да стигнат дотам, както стигаха и до Турция и Египет, когато с тях бяха прекъснати въздушните връзки“.

РАТА-нюз

 

Вместо коментар на „Инфотуризъм“:

На ход са българското правителство и посолството ни в Москва. Сибир е много важен пазар за летния ни туристически продукт. Необходими са мерки като тези, които предприема вече няколко години Турция. Южната ни съседка дотира с 6000 до 9000 долара чартърните полети, които возят руснаци до турските курорти.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар


captcha image  (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

злободневно - АРХИВ

Предизвикателство пред доверието [25.03.2018] Защо е обречена борбата срещу икономиката на споделянето [26.02.2018] Родопчани протестират срещу незаконна търговска дейност с моторни шейни под връх Перелик [03.02.2018] Автогарата в Пампорово остана без отоплена чакалня и тоалетна [24.01.2018] В Украйна глобиха белоруски туристи заради носене на георгиевски ленти [13.01.2018] Във Великобритания забраниха ТВ-реклама на резервационна система BOOKING.com [04.01.2018] Близки срещи от туристическия вид [24.11.2017] 2 Пореден сблъсък между вицепремиер и туристически министър за плажовете [17.11.2017] Равносметка след една изложба [13.11.2017] По родопските културни коридори [04.11.2017] Кой ни лъже за броя на чуждестранните туристи у нас: туристическият министър или НСИ* [11.10.2017] "Театър на мегдана" в Широка лъка ще привлича посетители в родопското село [13.09.2017] Масираните проверки в Слънчев бряг предизвикват различни реакции [14.08.2017] Губи ли престиж и монопол у нас платформата за туристически резервации BOOKING.com? [17.07.2017] 9 Троянският манастир и „Орешака“ предлагат културно-исторически туризъм за семейства с деца [08.06.2017] Ще стане ли Летище Пловдив истинска „южна врата“ за входящия туризъм? [18.05.2017] Изборът в Трънско: чист въздух или „мръсно“ злато [16.05.2017] Полети до Атина и Загреб може да има от Летище Пловдив [04.04.2017] Министерството на туризма излезе с позиция да се запази облика на Копривщица [01.04.2017] Молдова ще развива туристическия си маркетинг с европейска помощ [14.03.2017]

Страница 1: [първа] 1 2 3 4 5 [»] [последна (17)]
ПАРТНЬОРИ

НОВИНА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Следващата среща на върха на WTTC ще се проведе в Севиля през 2019 г.

20.04.2018 16:06

Събитието ще се проведе на 3-4 април 2019 г. и ще бъде организирано от Ayuntamiento от Севиля, в партньорство с [... ]

Широка лъка вярва в невинността на Желяз Андреев

11.04.2018 14:45

Местните родопчани го чакат за нова култова снимка в селото, след като тази, публикувана във Фейсбук [... ]

ИЗБРАНО ОТ НОВИНИ

Следващата среща на върха на WTTC ще се проведе в Севиля през 2019 г.

20.04.2018 -

Събитието ще се проведе на 3-4 април 2019 г. и ще бъде организирано от Ayuntamiento от Севиля, в партньорство с[... ]

Приеха промени в Закона за туризма, улесняваща бранша

19.04.2018 -

Народното събрание прие на второ четене Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, с което[... ]

Полицаи ще пазят филипински остров от туристически посещения

19.04.2018 -

Популярният сред туристите остров Боракай във Филипините ще бъде охраняван от стотици полицаи по време[... ]

ПОСЛЕДНО КОМЕНТИРАНИ

Губи ли престиж и монопол у нас платформата за туристически резервации BOOKING.com?

17.07.2017 -

Нововъведения, които дават възможност за безразборни и неагажиращи резервации от анонимни мобилни[... ] 9

Севтополис - древната столица на Одриското царство

09.11.2005 -

Най-малко 50 млн. евро трябват за възстановяването му. Севтополис е град-столица, създаден и обитаван[... ] 1

Американска компания за таксиметри -"копърки" пробва да пробие в България

10.12.2014 -

Би Би Си съобщава, че създадената през 2009 г. в Чикаго копрорация "Uber" вече има съдебна забрана в редица[... ] 8